just nu förbereder vi fira ut 2008 med att vara hundvakt....söta lilla knytet är som en bebis till storlek och lika söt....ahh
måste dock snabba på, för om 1 tim blir vi hämtade och innan dess ska jag duscha o göra mig iordn...

det nya året ska jag och hjärtat fira in med björn & karin och oskar & hanna......min man gjorde en alldeles super super god hummersoppa igår, som ska va till förrätt idag.

nu har jag hunden jämte mig i soffan och han försöker äta upp min dator..aja baja... fattar han inte riktigt.

Ne, ingen summering av 2008 nu, och inga löften för 2009...nu ska ja lägga på ett kål.

Ett riktigt gott nytt år önskar jag er mina nära och kära,vänner m.fl.

KRAMAR
idag har vi haft vänner här, nyårsmat och dryck m.m. har planerats.. så jag o hjärtat har varit och hamsrat Lobsters i vmo butikerna...tog den sista på city gross och hittade 2 till på kvantum....
nu är julledigheten över...
idag började jag plugga lite igen, läste ut min it bok, skönt att ha den överstökat, ska ta mig i kragen och imorgon läsa ut den andra boken...usch o fy...nu börjar det nalkas tenta.. men innan dess ska det nya året firas in och det utan att tänka på tenta och annat tråkigt... hann även fördriva 2 timmar på jobbet idag, har fortfarande en del kvar att göra där, men nästa vecka finns ju också.

Julklapparna är utdelade, adventsljusstaken och dess ljus uppeldade (alltså till botten i staket, inget annat), julmaten äcklar mig, pepparkakorna smakar inte lika bra längre... ahh, det känns så väl när det när julkänslan är borta.
Jag älskar dagarna innan jul, när man slår in de sista klapparna, jobbar i julruset på ik (vilket är sjukt kul), julgodis bakas, julmusik lyssnas det på...på julaftons morgon va julmusiken på och jag åt tomtegröt, åhhh, det är så ljuvligt och härligt....jag saknar att de dagarna passerar så fort, kunde man inte fått stanna upp lite där...ha det så i en vecka.. fick uppleva allt det... om några dagar så är vi inne på 2009 och ett nytt, spännande år står för dörren...

nu ska ta marinera mig själv med lite vitt vin, hoppa upp i soffan, hoppas att tv bjuder på något bra.

Godkväll
i efterhand... julfton är förbi.
Jag jobbade in i det sista dan före dan, sedan var det julklappspyssel, skink och knäck kok.
Julafton firades i jönköping med mor o co... mycket trevligt, massa god mat.
Kvällen fortsatte hos hjärtats föräldrar.
Juldagen var en trevlig tillställning med julbadande i badtunna... ahh, det var riktigt härligt. sedan forsatte festen, och som förra året bjöd björn och karin på en trevlig tillställning.
Nu ska jag kila till stan, ska åka ner till skummeslöv och paps om 1 tim.

Ha en fortsatt trevlig julhelg och nalkades nyårshelg.
KRAM

idag är första dagen på en vecka som jag sovit lääänge, riktigt skönt. gårdagen var festligehter med vin, julmusik m.m. hos goda vänner..
en förmiddagspromenad hann jag med idag, gick och hämtade bilen från igår.
Julbord här med skinka, rödbetssallad, sill, julknäcke, julost, köttbullar m.m. tillsammans med hjärtat, hans syster och hennes pojkvän. Eftermiddagen fortsatte här, fler goda vänner tillkom... så eftermiddagskaffe, skratt m.m. blev det...

har nu tvättat, pysslat med systers julklapp,,,kanske inte ska avslöja vad det är, tror dock inte hon läser här nu, eftersom hon är på semester, men bäst att vara på den säkra sidan.
Nu slappa jag och hjärtat i soffan o kollar heartbreak hotell... underbara maria lundquist... hon är såå härligt.

Morgondagen bjuder på jobb från halv 8 - 3...

ja, julledigt från skolan innebär inte att ligga hemma i soffan o mysa o päsa runt i mysboxorna dagarna i ända...nejdå.
Carlsson ha jobbat från 7.30 - 18.30 idag, men 1 tim lunch paus... ja, så är det hårda livet.
Men jag kan inte bara vara ledig, gillar att jobba.. det är självvalt, men med facit i hand, kanske ja skulle tänkt om.
Nu jobb 2 dagar, hjärtat åker till köpenhamn imorgon bitii o kommer hem på fredag... så helgen har vi båda ledigt, då är jag HEL LEDIG... njuta.

Ikväll har vi haft minijulbord här hemma..jag, hjärtat, hans bästa vän (de kokade skinka igår, under tiden tittade jag o dessa 2 karlar på Titanic...haha) samt mina svärföräldrar... mycket gott och trevligt efter en lång dag.. nu sitter jag i soffan i mina mysbyxor, sminket borttaget för längesen och känner mig som en svullst.. står godis, nötter, en paradis kartong och återigen nötter framför mig... o ja känner uhhh, mätr märr mätt...dock dricker jag, vilket jag är besatt av december månad...GLÖGG...igår var det trad. blossa vinglögg, idag är det dufvenskroks vinglögg med vanilj.  

Jag har inte varit någon storätare av julskinka tidigare (det är mycket jag äter på jul,men också mycket jag mer än gärna avstår) o skinkan har varit så innan, me nu så.. den var riktigt god.

Nu ska jag päsa vidare o bara vaaa.

Imon jobb från tidig morgon till sen kväll..

KRAM o snart godnatt..
idag är det sista dagen i skolan.. redovisning i eftermid, sen är det julledigt.
Innan dess ska jag packa klart allt, stänga ihop väskor, 2 väskor, 3 kassar, x antal stövlar o skor, tillika jackor... + kavajer, klänningar o skjortor.. + datorväska, böcker och anteckningar m.m... tacka vet jag min bil... ahhh, gudagova..

Nu ska ja hämta tvätten, sen till erica för att gå igenom vår pres innan vi ska göra de i eftermid.

Kramar
den som skrattar sist, skrattar bäst... hahah, kanske inte är så man säger men men.. den där julklappsleken, ja, den ja.. den glömmer vi.. jag var så sämst att jag inte lyckades roffa åt mig något innan tiden va slut... jo, visst hade jag några under tiden, men inte när klocka ringde, då hade de andra haft mer lycka än jag.
Det var ju paketer för 25 kr/st, men vi var som gamla efter vissa saker såsom öronhängen, tryffel, ljuslykta, te m.m...
mycket trevlig kväll blev det iallafall.. gröt o glögg o julgodis.. o inte att glömma pepparkakor me äädelosten.. mumma..

bjuder dock på en julig bild från julfesten i onsdags.


emilia, erika och jag

bilder från igår:

 
king                                    alla julklappar

nu blir det näst sista dagen i skolan... imorgon efter 4-5tiden så tar jag julledigt från skola och halmstad i 4 veckor... ska bli skönt att njuta hemma o riktigt få julkänslan, här i min lilla lya så har jag inte något vidare julpynt.. har satsat det hemma istället..

Kram o ha en trevlig mån.
julafton om 10 dagar, det närmar sig med stoorm steg. Idag blir det minijul här med vännerna.
Ska nu åka till maxi och inhandla gröt, pepparkakor och massa glögg, sen så blir det julklappslek hela kvällen...mys mys.. kan senare berätta vad för klappar jag spelat hem, om jag nu lyckas spela hem några.. jaja.

Gårdagen började jag med att titta på Lucia på TV, det är stämningen, fortsatte sedan att titta på Halmstad lucia på stora torg med tjejrna, efter det en snabb vända på stan...
åkte ner till skummeslöv och pappa..trevligt. Bjuden på middag också, vilket var kalas,

Åkte hem igen, hämtade upp mina vänner, gjorde mig iordning, sen började festen.. var bjudna på födelsedagsfest, det var sk. födelsedags förfest... det var helt ok. Kvällen avlutades med utgång.. hade en jäkla trevlig kväll. mina klasskompisar och jag hade riktigt tervligt... ett härligt gäng... dansade oss slut till schalger och gamla dängare..

Nu måste jag kila.

KRAMEN
äntligen får jag vakna till snö.. ahhhh.
Och det är fredag och det är helg... och på tisdag slutar jag i skolan.... ahhh

Dagen blir studier, för att sedan 16.00 bänka mig tillsammans med Fanny på julkonsert... charlotte perelli, triple and touch m.fl... hoppas att det är bra.

Gårdagen var seg som tusan efter onsdagens julfest... festen var trevligt och utgången likaså.. Dock förlorade mitt lag quizet.. men inga sura miner över det... jag har bara konstaterat att jag är sämst på geografi.. hur många kommuner finns det i sverige.. Hmm, ja trodde runt 60 och en medstävl sa lite över 80,,, ja så 83 skrev vi...idioter.. vill bara meddela att sverige har över 200 kommuner för den som är lika borta som jag.

Tillbringade dagen igår med att tvätta, slappa..mötte upp tjejerna på stadsbibblan efter lunch, så vi skrev ihop vår pres till tisdag, vi fortsatte till stan för en fika, sen hemåt o byta om för att gå en lång och välbehövlig promenad med erika o emilia.

Nu ska jag ta tag i mig, göra mig iord, äta frukost och börja dagen..

Trevlig fredag.
KRAM
nu blir det sista avsnittet av DH och smaka vännernas julbak... bra att vissa tar sig i kragen o bakar lussebullar (dock ej jag..jag smakar istället)

dagen har inneburit dubbla föreläsn, sen var jag på julklappsshopping. handlat till mamma, pappa och morfar... o en juklapp till mig själv.. så jag tycker jag har varit riktigt duktig.. hjärtat och systers paketer är snart inhadlade.. de är bestämda i alla fall... så det är inte mkt kvar nu.. skönt.

Nu ska jag kila över gården..
KRAM
ja, men ingen jävla snö syns så långt mina ögon når... bitter ja låter.. men det är jag inte.
jag är på topp...

Igår jobbade jag, sen bakade jag julgodis... knäck (som blev helt perfekt), choklad och apelsin tryffel... mmmm, ja o jessica klabbade ihop det till fina små söta bollar...

Igår njöts även detta...




egengjord sushi... ahh, så gott det var.

nu dök svärsyster (hmm, säger man så) in här, så nu blir det stan, sedan handla.. ska försöka sno ihop 2 st typer av snittar till kvällningen,
KL.18.00 så har vi bjudit in till glöggfest... alla har tackat ja, så 16 personer blir vi.. mycket trevligt...

KRAM o trevlig lördag, den 6 december
filmen är LOVE ACTUALLY...

Love Actually 

den är bara sååå fin. är så mycket känslor, värme och kärlek i den.. och julstämmningen ökar även när man ser den...
Jag, Erika och Emilia har njutit kvällen med den filmen, samt mintkyssar (lovely, som Erika och Emilia bakat) och mintfudge(som jag köpt på wapnö julmarknad..thi)

Nu när jag körde hem så snöade det tom här i Halmstad... ok, det är blötsnö, men lite vitt blev det allt... tänk om jag kunde få vakna till ett snölandskap imorgon... åhhh, känsla det.

Nu ska jag krypa till kojs, Kramen
imorse så satte jag klockan på 7.10... kollade julkalendern vid 7.15, inte för att jag gillar den direkt, men det är lite känsla, och en anledning att ta mig upp på morgonen... trodde jag ja..
ne, för jag tassade upp efter halv 8 och var helt klubbad.. så jag hoppade ner i sängen igen och gick upp nu för 10 min sen... börjar ju inte förrän 10, så det är ingen panik att jag sov längre, väldigt skönt däremot.
Idag är det föreläsn x 2 och handledning i grupparbete, så det blir skolan hela dagen... på TV nämner de snö idag... kanske tom här... men 3 plusgrader, hmmm, jaja... får väl vänta o se.

Nu ska jag fixa min lax och avokado lunch... mumma.

Kram
Jag klarade det.. Godisuppehåll på 1 mån.
1 nov - 1 dec.
Så ikväll då jäklar smäller det.. har redan ätit lite choklad fudge idag...mumma så gott.

Igår var det första advent. Vi var bortbjudna på glögg x 2, trevligt trevligt. Hela eftermiddagen och kvällen tillbringades med goda vänner.. Jag måste säga det att BLOSSA vinglögg 10% är helt klart den bästa av alla.. finns inget som slår den, den är en klassiker som alltid funkar.

Igår var vi på jakt efter en julstjärna till vårt stora vardagsrumsfönster, och efter lite gnabb mig o hjärtat emellan om storlek m.m. på en pappstjärna (i-lands problem) så blev det tillslut en klassik vit stor en en. 1m o diameter, o fint blev det.. lyser finast på hela malmen iallafall..

Nu har veckan kickat igång igen, kom ner till halmstad imorse, nu haft förläsn o är nu hemma på en snabb lunch, ska jobba me grupparb under em.

Kram