..till att plugga ordentligt nu dessa dagar.
Om exakt en vecka sitter jag och skriver tentan, så nu är det inte många dagar kvar att lära in det som läras måste.. och nyåret ska hinnas firas med.

Jag kickade igång dagen men en smoothie och kaffe, för att hoppas både vakna och få energi

vill även visa det fina tre stegs fatet vi fick av hjärtats farmor.. det är mycket goda och smarriga saker på det.

Nu ska jag få upp min andra hälft och sedan återgå till studierna...

 



Detta lilla fodral hade suttit som en smäck till min nya HP dator.. vill ha ett snyggt fodral till den, så jag kan ha den i handväskan, då den enbart är 11,6 och inte speciellt tung.

Önska kan man ju alltid..
kanske borde satsa på en triss eller 2 imorgon

Gonatt

nu har jag kommit upp ur min koma.. legat i soffan juldagen och annandagen. Tror inte jag sammanlagt legat så många timmar i soffan det senaste halvåret som jag gjort dessa 2 dagar..
jag har fortfarande hosta och snytig och fräsig, men nu känns det som det är på rätt väg...hoppas hoppas..

lite bilder från julaftonen


julbord al ´a Carlsson/Stener


pappa hugger in på julbordet


klapparna under granen


och fler klappar blev det...

Julen var fantastisk trots att jag var sick..många klappar gavs och fick och då bl.a

ny dator, 2 matteus fat, 2 ljuvliga änglar, 3-stegs kakfat, mat, en moccamaster, vinterkängor, armband, öronhängen, en personlig almenacka, spel, kofta, ljusstakar, skinnhandskar..

God fortsättning..

Julafton var fantastik med god mat, klappar och alla nära och kära samlade. Dock var jag halvrisig hela dagen, halsen mådde inte väl, men jag ignorerade det.

Somnade gott i soffa när gästerna gått hem.

Imorse togs beslut efter rådfrågan, så har nu börjat på en penicilin kur....halsfluss och jag är ju vänner vid detta laget. Men har ingen vidare lust att vara sjuk, men efter 4 dagars halsont och som inte blir bättre och förkylning som börjar ta vid ordentligt så är det väl bara att gilla läget, ta de lungt och hoppas på att friskna till.

ha nu slappat i soffa hela förmiddagen. och ska fortsätta göra så..

bilder från vår afton kommer.





Snön ligger som ett vitt täcke utanför fönstret..lovely.



Och här står granen vår.. jag har hunnit lägga dit min klappar...

Nu blir det jobb hela dagen.
Jag är piggare idag men har en whisky röst, så får hoppas att den håller dagen ut.

Ha en bra dagen före, och ta det lungt ute på vägarna...
Kram
igår kväll kom det smygandes och idag har det bara blivit värre, med en värktablett på jobbet och fullt upp så har det gått, men nu när jag kommit hem och jag frusen och hostan har satt i.. trots en liten jäger är jag rasslig och grötig i halsen.. jag vill INTE vara sjuk nu.. det är som alltid känns det som, som att man får skiten när man ska vara ledig..
Idag har det snöat i mängder och der är ljuvligt vackert ute, jag blev som ett barn när jag kom ut från jobbet.. helt underbart.

Hade velat pulsa länge och mycket i snön och slängt mig på backen och gjort änglar.

Nu ska jag ta en varm dusch, klä mig varmt och ta med en filt och krypa till kojs..
Hoppas hoppas att bassiluskerna kan trollas bort av en nattfe, vill och har varken tid eller lust att vara sjuk.

Kramar
attans..igår tog jag bilder på vår nu vackra pryda gran, under och efter prydningen.
Inser nu att jag tog korten utan minneskort i, och min kabel till kameran hittar jag ej..

Nu äter jag frukost, ska fixa mig iordning och sen jobba vid 9...

Ha en fin dag.
Slira lungt.

Idag har jobbat. Innan dess blev jag och hjärtat bjudna på en god frukost by ours house.. Vår kära vän Magnus kom hit, knackade på dörren och bjöd in sig själv i vårt kök. Bjöd på omelett och annat gott, mycket uppskattat.

Hade en förmiddagsstädning och tvättning, då det var mer än välbehövligt.
När jag kom hem från jobbet vid 17.30 stod det en gran i vårt vardagsrum. Killarna har varit ute halva dagen och letat...och stor gran hittade de och ställde in här. Ska fota den när den är pryd och vacker, just nu är den bara stor.

Haft vänner här på fika och bestämt nyårsmaten. Vi blir 9 härliga själar som ska fira in 2010 tillsammans.. Just nu är det full rulle i köket då två karlar står och kokt skinka och just nu griljerar varsin.. har till råga på allt fått huvudvärk av all stark doft de haft i sitt skink spa.. jaja.

Hade nu velat baka lussekatter och prytt gran samt slängt mig i soffan och trollat bort mitt huvud för en stund.
Jag ska inte klaga, men jag förstår inte hur folk får tid till allt, baka, fixa, dona, pynta m.m.
Tog mig 5 min att släna fram de ynka julpynt vi har.. borde införskaffa mer, men vi har ändå inte så många ställen att "ställa" pyntet på m.m.

ps. nu är det andra ggr under detta inlägg som en propp går här, kolsvart

Nåjå, nu ska jag inte klaga.. man kan om man vill.. vill jag baka lussekatter så får ja väl ta mig tid att göra de, men jobb, skola och annat går före detta år, så bättre baklycka nästa jul..

Tror allt det blir soffan, och ladda om huvudet framför en film, och i pauserna kika in julpyntet att klä granen med.

 

Tjing tjing så länge.

trött jag blir att första inlägget jag skrev försvunint.
Men nu 2 tim efteråt kan jag kort återge vad jag först skrev

Mitt i mitt julmys här hemma fick jag syn på en vinterhare på trädgården, försökte få honom på bild



Idag började min morgon helt fantastisk, eller inte.. då en fågel jäkel sket mitt på min jacka..Lovely, vad hade jag gjort för att förtjäna hans skit undrar jag.

Jag har jobbat 10-15, sedan har jag ägnat eftermiddagen och kvällen åt lite studier, dock fick jag inte mycket gjirt, men men..lite iaf.
Hjärtat mitt har varit i Köpenhamn hela dagen och hälsat på sin farmor och firat mini jul där, då hon inte kommer hit på jul. Denna gången valde jag att stanna hemma, då jag bokat upp mig på jobb.

Har haft lite julmys här hemma, och fått lite stämning med tända ljus.



Just nu kollar jag o Magnus Pirates of the Carribean och väntar på min andra hälft som snart anländer.

Igår kväll hade vi glöggmys och julklappskväll. Vi skulle äta risgrynsgröt och ha det trevligt. Dessvärre smakade gröten så mkt salt så den var oätbar... vi ringde faktiskt upp Hemköp där vi köpt den och de sa att vi inte var de första som reagerat på detta.. tråkigt.. Vi åt oss mätta på lussekatter, pepparkakor och tomteskum..


ja, det är några som varit kreativa och gjort lite annorlunda katter.

Vi fortsatte kvällen med julklappasleken där vi slogs om dessa klappar.. jag hade nog som mest 4 st i knät, men slutade totalt med 1 klapp.. bättre det än förra året, då jag stod utan.  

Nu har jag duschat, ätit frukost, och ska nu lägga i en extra växel och skriva klart mitt arbete..föreläsn 13-17, sedan hemfärd och det vankas förlovningsmiddag hemma med min älskade. Han var och hämtade min ring igår, så idag får jag äntligen den..

ps. ta det försiktigt i snövädret

Kram

har inletts. Om exakt en vecka njuter vi alla ledighet, närhet med alla kära, god mat, skratt, klappar, värme, julgransdoft och allt annat som hör julen till.

Ägnar dock en tanke till alla dem som är ensamma över jul och till dem som lider som allra värst, julen är inte lika trevlig och fridfull för alla människor.

Tack för alla varma gratulationer till vår förlovning.

Nu väntar jag bara i iver att få tillbaka min ring som är på justering..
Är idag i Halmstad, körde ner imorse...va alldeles för längesedan jag var här nu.
Sitter på bibblan och pluggar, men får föga gjort. Ska strax på lunch med tjejerna och sedan köpa julklappar...har fortf dålig koll på vad jag och syster ska köpa till våra päron, men på stan kanske jag finner mer inspiration.

Ikväll blir det årlig gröt/glögg/julklappskväll med tjejerna. alltid lika roligt varje år och trevligt att få fira en lite tidig minijul.

Ha en fin torsdag.
Kram







Dagen då min älskade gick ner på knä och jag sa Ja.

om 2 veckor sitter vi här hemma och njuter ni det sista av aftonens glans..
tiden bara springer iväg och jag har enbart inhandlat 3 klappar.. nå ja, även det kommer gå vägen.

Idag har jag haft praktik, och min handledare från skolan har besökt oss här i Värnamo.
På eftermiddagen jobbade jag några timmar, bara jag och far på kontoret, hann prata och ta en kopp kaffe ihop, mkt trevligt, då det sker alldeles för sällan nuförtiden.

Har även suttit och jobbat lite ikväll, så snart klar med dagens uppgifter..
Nu har det varit full rulle här hemma hela veckan, kakel och klinker har beklätt toalettens väggar och golv samt kökets väggar.. hjärtat mitt har precis slipat och spacklat hallen och jag har suttit vid sidan om och pluggat.. rättvist, nej.. verkligen inte.. hjärtat drar ett mkt hårdare lass här hemma än jag, det är jag mycket medveten om...

Imorgon blir det fix och trix från eftermiddagen, vi ska inhandla lördagens mat m.m. hjärtat ska göra klart det sista som hinns med, sedan ska jag göra en stooor städning och baka det sista inför festen.. avslöjar inte riktigt vad, men har redan provsmakat och det blir toppen...

Ta hand om er och ha en mysig kväll, och njut av varje liten sekund..

kramar
ja, en energibov har varit hos mig och norpat åt sig av min energi.. blev hängig i helgen och frusen.. igår var jag hemma, kurerade + pluggade lite, är så ofantligt mycket i skolan, så svårt att bara lägga det åt sidan, det var en lugn dag hemma med full mysdress mundering på hela dagen..

På eftermiddagen/kvällen kom killen hiit som hjälper oss att kakla toaletten, så han höll låda därinne och hjärtat kaklade köket, så nu är snart köket fullt färdigt... socklar och fläkt, sedan är det nästintill fullbordat.

Idag ska jag fortsätta på samma bana som igår, slapp och plugg hemma.. känner mig bättre idag, men fortfarande hängig och energilös... måste boosta mig med någor, kaffe hjälper föga

tog jag o Cecilia idag. Jag fyndade ett hallbord (suktat efter detta) och 2 fåtöljer...dock dåliga bilder får ni se dagens fynd från Village..

här kommer en bild på vår julklapp

Såhär såg det ut här hemma igår, riiktigt riktigt kallt var det och skitigt som F-N blev det, men bra blev det, mycket snyggare dörr, dock ska här nu läggas på ett kål och bli klara med hallen, så den blir tipp topp..



 
Före                   Efter

 

Jag och hjärtat har unnat oss en renoveringsjulklapp, en musikanläggning.
En trådlös liten historia från Philips, den streamar musik från datorn, spotify funkar m.m. o den har ett gigantiskt minne.. så all min musik från datan är inlagd och några cd-skivor har vi lagt över också...

Nu har mitt hjärta då blivit av med sin CD-spelare oskuld.. hehe. Som han sa i butiken innan.
" Trodde aldrig jag skulle äga en CD-spelare, men där ser man"

Har har tillbringat hela kvällen vid denna lilla manick och maniskt fixat och trixat...

Och inte nog med detta, en till enhet följe med, så den sätter vi i sovrummet.. så kan vi köpa ytterligare en enhet den dagen ovanvåningen är klar.. så vipps var Carlsson/Stener lite mer inne i gemet "musik"
dock eftersökes en musikguru som har tiden, lusten och smaken att ladda ner lite bra musik åt oss, vi musikanalfabeter.. hehe..

Nu har jag skickat iväg några mail ang. min praktik och nu ska jag lyssna på lite julmusik, kolla brothers & sisters, sedan krypa till kojs..

Kram