väskorna är packade och om 30 min drar vi mot Göteborg och vidare till Barcelona ikväll, imorgon beger vi oss i en hyrbil ner mot den spanska kusten, där det enligt prognos är ca 30-35 grader varmt. Me Like!!!

ADIOS AMIGOS

är ingen stor tävlingsmänniska kring alla de tävlingar som finns på dess olika bloggar, men denna tyckte ja va toppen.
Hannah Graaf lottar ut en veckas användning av en Peugeot 308 cc..

Det hade inte suttit fy skam att få cruisa runt i en sådan pärla en vecka.
Min motivering till att få vinna detta är att de senaste 4 veckorna har jag cruisat runt i en Volkswagen caddy, som vanligtvis används som byggabil och som jag och hjärtat har fått låna under semestern och vår renovering...det har varit toppen, men det skulle vara alldeles underbart att få "lyxa" till det lite efter semestern och få köra en fin peugeot cc...

drömma går ju, och sen bara hoppas att drömmen slår in.

Igår hade vi finbesök på balkongen, en liten liten pippi fågel, han var verkligen mini.


Har nu ätit frukost efter att kommit ut på morgonpromenad, blev 1 tim 10 min promenix, så underbart skönt.

mitten på veckan idag, onsdag.
Har sovit gott inatt, men är trött som tusan ändå nu på morgonen. Hade tänkt börja dagen med en promenad, men kom inte upp i tid, nu blir det kaffe, frukost, sedan renovera.

Såhär fiffig va hjärtat när jag skulle skölja av saltet och oljan från fötterna.. hehe.

idag har det  varit renovering från 9.00 till 21.00, är lite småseg och har fruktansvärt ont i fötterna.
Jag har ett par ordentliga arbetarskor från att jag jobbade inom industrin, de e både stålhätta och spikskydd, de är guld värda dessa skorna under renoveringen, men långt ifrån sköna att gå i under 12 timmar.. men men.

Nu när jag kom hem efter en dusch så gjorde mitt hjärta en fotpeeling till mig, bestående av olivolja och flingsalt... går runt som ett litet kolli här hemma, men det är skönt kring fötterna iallafall



såhär myser jag runt nu



 ett glas vin och slapp framför varsin dator, så mysigt har vi det här hemma.






i torsdags kväll styrde vi kosan ner till Skummesköv och pappa.
Väl framme blev det take away och en trevlig kväll, skönt med lite miljöombyte.

På fredagen åkte jag och hjärtat in till Halmstad, då vädret inte lockade till att sola. Vi var på Severins och spanade snygga möbler m.m. dock var visa prislappar mer än roliga..men drömma kan man ju alltid, och som jag säger, önska får man ju alltid.
Efter möbler och badrumsinredningar blev det en sväng på stan och halmstads gator, va längesen sist, i mitten/slutet på maj ungefär. Jag hittade den klänning och lite smått och hjärtat ett par shorts.

Vi styrde kosan mot Båstad och tog en snabbtur där. Skulle hämta saker från Jelly Bean till jobbet, men de var ej klart då vi kom dit.. vi åkte hemåt igen.
Hjärtats föräldrar tillika mina svärpäron kom och vi åt alla en god lunch på altanen, med solen i ögonen till vår glädje.
Vi tog en till tur till Båstad, då JB ringde och jag kunde hämta sakerna, vi fortsatte även till Boarp, dess olika "hallar" grönsak, fisk, kött m.m. och även till Design House outlet. Vi fyndade ett 12 par riktigt snygga glass, lite kupade mindre glas, funkar till en hel del.
Senare åkte vi hem och det stod gril middag på schemat. Grillad lax med kokt nbypotatis, ljuvligt.. Svärpäronen åkte hem och vi andra tittade på film.

På lördagen gick jag och hjärtat upp, åt frukost och packade ihop oss... styrde kosan nu hemåt, med ett stopp i Halmstad.. väl hemma åkte vi och lämnade JB sakerna på jobbet, tog en runda i den gröna affären och fyllde våra depåer hemma.
Vi jobbade lite i huset på eftermiddagen, sedan var det hem för en dusch och fix för att traska upp till hjärtats föräldrar och äta.

Såhär roligt hade vi när vi gick hem till dem igår.
 

 

  


Vi avslutade gårdagskvällen igår med att Gå till Gästis och ta en öl/vin med Malin och Rasmus som gästade stan, mkt trevligt.

Idag startade jag dagen med en morgonpromenad på 30 minuter, va riktigt skönt att komma ut på morgonen, då man piggnar till och känner sig lite bättre än att inte motionera och träna något alls. Vi har sedan hållt på i huset hela dagen lång. Syster yster kom och hjälpte till, så jag och hon tvättade väggarna i källaren (dock inte hela källaren) och målade därefter första strykningen, fint det kommer bli att få hela vita väggar ocn bli av med detta:

gröna och lila väggar

Nu har vi haft betalningstajm här hemma, lagt in räkningar m.m...

ps. godis och söt suget håller i sig men jag kan mostå det. Hoppade kladdkakan i lördagskväll, åt bara hallonen och lite grädde, och nu idag står det en godisskål framför mig, men det är ändå inte min godissmak så det lockar inte så värst... kakor och kex har jag klarat mig utan också, så lite karaktär kanske denna lilla fröken har trots allt långt där inne..

Nu ska jag snart krypa till kojs, då jag ska vara på Senses och hos syster och få mina naglar fina inför Spanien.

Natti natti

NU är den äntligen här, min efterlängtade semster.. så skönt.
Regnet rör mig inte särskilt i ryggen, då vi om lite mer en 1 v packar resväskorna för en vecka i Spanien... hjärtat, jag, micke och hanna... ska bli underbart.

Min semester har jag firat in med att laga en lite halvkass potatisgratäng me kassler (trots råd från mamma) men jag skyller på nypotatisarna... de ska man enbart äta nykokta och där med nog...
Bjöd över svärpäronen med.. nu har hjärtat krupit till kojs, och jag ska göra det samma, ska dock plocka in lite tvätt först, som just nu har tagit överhanden över vårt vardgsrum...

Fy fläta så gott det kan vara att få känna att man faktikst är LEDIG...

Kram o nattit

jag har världens sämsta karaktär... men jag ska inte sätta i mig ngt godis eller annat sött innan La Spain.
Igår på jobbet passerade jag godishyllan med jämna mellanrum och bara sa till mig själv, nej nej, det är inte så gott med godis... haha..
Jag ska allt klara det, har sagt till mig själv att dricka te när suget sätter in, och lite cashew och valnötter till det så borde det gå...

Igår kväll var vi bjuda till Björn o Karin på en middag. Vi var först med att äta middag hos dem och i i deras nya möblemang. Karin hade gjort en svampkompott blandat med pasta, toppad med ruccola, seranoskinka och parmesan, jätte gott var det.
De har fått superfint hemma, snyggt som tusan. Jag blev mer än sugen på att få vårt klart, så man kan njuta goda middagar och tillställningar med vänner...

Nu har jag ätit frukost och ska nu fixa det sista, sedan bege mig till jobbet.

trevlig tisdag, .
3 dagar jobb kvar, sen är det ledighet för hela slanten.. trodde inte att jag skulle längta så efter att få vara hel ledig...hjärtat har redan haft 2 veckor sem och 3 veckor till har han.. 

Det är nu också 11 dagar till vi åker till Spanien, så nu jäklar... nu ska här rensas och detoxas lite lätt...måndag, ny vecka och ny tag. Har besämt mig för att INTE äta godis eller godsaker nu fram tills att vi åker.. vet att jag har ruskigt svårt med detta, då jag är en rejäl godisgris.. men men, nu har jag ju tom skrivit det här, så då skäms jag om jag inte klarar det... inget godis, inget fika, så svårt kan det inte vara.. 

nu fix, sen jobb. 

kram 
nu är det fredag, jippi!! men innan det är ledighet är det jobb 10-18, och sen även 10-14 imorgon.
Igår kväll hade vi grillning i Åminne. Min lundavän Malin och stockholmsvän Ida va hemma i staden på visit...

Kolla in Malins mycket fina och lika god hallon och chokladtårta.. yummie

Fina Malin


Jag, Tessan, Malin & Ida


Nu ska föken här göra sig iordning, och sen åka till jobbet... är seg som en gris idag, och då har definitivt inte alkohol någon inverkan på detta, då jag körde igår.

ha en trevlig fredag.

kram
idag gick jag upp me tuppen, haha...nästan iallafall.
06.55 tassade jag bort till tvättstugan och slängde i vår tvätt, tog mig en skön promenad genom staden i solsken, underbart. Har nu duschat, hängt tvätt och sitter nu med en frukost bricka framför nyhetsmorgon..

Igår startade jag min näst sista jobb vecka. Nu blir det 1,5 vecka med 10-18 jobb.. skönt den dagen då pengarna rullar in på kontot.. hjärtat har semester och sover nu fortfarande, han håller ställningarna på vårt bygge och det går riktigt bra... en av våra två stora garderober byggde han igår, riktigt bra blir det nog allt.

Vi ska beställa vårt kök inom kort, så att det kan börjas sätta underskåp snart, är så roligt att se förändringarna som sker för varje dag.... tack till min bättre hälft för det. Han är en hyvens händig man.

Nu ska jag dricka upp kaffet och tassa bort och hämta tvätt, sedan jobb.

Ha en härlig tisdag.

Kram












lite händer det allt, ska beställa köket denna veckan, så att vi kan montera upp så mkt som möjligt.
Våra vitvaror kommer i veckan som kommer, men vi ska nog inte stressa upp me dom än i byggdammet...

igår rensade jag o mamma ner det sista kaklet i badrummet.. varsin kofot och lite jävlar anamma så gick det med.

Gårdagskvällen bjöds på grillning hos Anders o Kristin, mkt trevligt och god mat..

Nu ska jag byta om och vi ska bege oss till hem nr. 2
Ha en mysig och härlig lördag alla.

Kram

killarna 2 skulle bjuda mig o Jessica på en överaskning... mat ingick fick vi veta iallafall.
Nåja... efter lite stress på kvällen åkte vi till Magnus o Jessica, där väntade lite rosé och öl för killarna...
vi visste inte vart vi skulle, vi hade aningar som fiska, picknick, paintball, restaurang m.m. efter ett tag hämtade en taxi oss, han körde runt parkeringen o stannade, jaha, här va de va... hmm.


fina jessica


lurifax


fundersamma




Han fortsatte sen en bit till och körde upåt stan, Åminne sa Jessica... haha, nej nej. Han svängde ner i stan igen och stannde i stan, och Lilla krogen va destinationen...
En trevlig kväll med goda vänner, mongolisk buffé, skratt och kärlek.

Idag tog vi lite sovmorgon, men nu bär det av till huset för renovering.

ha en bra dag... kram



ska vi snart bänka oss i soffan och titta på tillsammans med Mangnus o Jessica..regniga söndagar som dessa vill man bara slappa i soffan och krypa ihop under en filt...

Igår kväll grillade vi med ovan nämda, vi var hemma hos magnus mamma och hade trevligt, satt ute till 11-tiden, riktigt skönt med udantag för några knott och mygg.

Imorse tog vi en väl förtjänst sovmorgon, var riktigt skönt.. gick inte upp förrän 11.
Hjärtat har varit och renoverat, magnus o han har fixat med köksgolvet m.m... jag har handlat, tvättat och strukit..husmors sysslor... usch för sånt tråkigt, men tyvärr gör det sig inte själv.

ps. rensar lite nu inför flytten.
Någon som är i behov av lasse åberg ölglas och eller blåa höganäs tallrikar???

Finns säkerligen annat smått och gott som ska rensas ut, tar lite i taget.

ha en mysig söndag i regnet... kramar
godmorgon... idag är jag uppe för att jobba 10-14.
Tänkte vara så duktig att gå ner till stan med risken att vara genomsvett när jag kommer dit.

dagarna denna veckan har bara försvunnit.. igår var det många som gick på semester, vi hade semesterfika på jobbet och i vanlig ordning kom regnet alldeles lagom till fikat... äkta svensk sommar... men värmen håller ändå i sig.
Jag tycker det är skönt, dock finns det ingen tid att njuta i solen vilket jag hade uppskattat.

Idag landar lilla mamma i moder svea efter 2 veckor i Grekland, hon verkar haft det ljuvligt... skönt skönt.

ne, nu blir det att göra nig klar.. ha en bra helg.

kramar
älskar dessa soliga dagar, hoppas det håller i sig... värme och sol är underbart och gör gott för både kropp och själ.
Att vakna till ännu en solig dag gör gott i mig..

Idag är näst sista dagen innan semester drar igång för de flesta på detta företaget.. dock är vi några som ska jobba nästa vecka, och jag är en av dem.. ska försök jobba undan i början av veckan så att det förhoppningsvis kan få bli en ledig dag i slutet av veckan..

nu blir det kaffe och frukost.