va lite miljöombyte gör gott för själen.. förra veckan var en hektisk vecka, packning och förberedelser inför flytt stundade...väl i lördagsmorse kom hjärtat, pap o U o hjälpte mig att flytta o städa lyan, lördagskvällen var vi alla trötta och sega och i söndags lämnade jag över nycklarna, sedan åkte jag o hjärtat hem till vmo och nästa projekt kom -flytta in allt som släpet innehöll i huset- jippi, men med lite hjälp gick även det projektet i land (med reservation att vår övervåning är belamrad med prylar, men det blir ett No22). Måndagen inledde jag redan 06.30 och vidare for jag till halmstad för uppsats plugg med Erika.

Igårkväll efter träning styrde vi kosan mot Skummeslöv och här sitter vi fortfarande.. Har haft en givande dag med uppsatsen, skönt att få sova lite längre, gå upp o äta frukost och sedan sätta sig och börja arbetet Vi tog oss en välförtjänt lunchpromenad på stranden vilket var helt underbart. Nu har vi ätit och druckit gott och ska fortsätta lite smått på småfix med uppsatsen.
Känns skönt att ha gett järnet en heldag, och med någorlunda gott samvete kunna lägga uppsatsen åt sidan och fokusera på annat som komma skall.

Kram

helt underbart väder har denna dag bjudit på.

Erika kom till mig vid halv 9 imorse och vi startade dagen med vår uppsats, hade en handledning, cyklade och log i vårsolen och åt en fantastisk sushi till lunch på ett relativt nyöppnat ställe här, fortsatte skrivandet på eftermiddagen och mellan 5 och 6 blev det 1 timmas svett och steppass.. härligt. Nu ska jag göra mig iordning, ska vara på våffelmiddag kl 19.30 hos en av tjejerna.. mumsigt.


såhär ska våfflorna ätas, med sallad, avokado, räkor, rödlök och rom..
Imorgon kommer hjärtat mitt hem från Kina, ska bli härligt att ses igen efter 1,5 vecka..

Trevlig våffeldag

Tack söta Fanny för lite packnings- och bärhjälp. Härligt med so goa vänner. En flaska vin, lite kex, ost och choklad och sist men inte minst en god vän... härlig kväll... samtidigt slår tanken mig att jag enbart ska sova 3 nätter hä till sedan är det dags för mig att lämna min lilla lya. Jag gillar denna, den är min, jag har satt min prägel på mitt lilla bo och jag har älskade många av mina stunder här, min studietid = min egen tid i mitt egna lilla hem.

Visst har jag ett hus och ett hjärta hemma och det är jätte bra hemma och det ska bli skönt att flytta hem, men det är otroligt vemodigt i mitt hjärta att faktiskt se slutet på denna tiden i mitt liv, ett av mina stora delmål i livet - att studera - är snart slut. Om nästan exakt 2 månader skrivs den sista tentan på programmet och vi skrattar och ler att vi är klara, samtidigt kommer en tomhetskänsla finnas i mig, att detta är över och förbi. Jag kommer aldrig att glömma min studietid och min liv i Halmstad. Jag är delad i två delar under denna tid. Jag är flickan som studerar på veckorna, tränar och har vardagslivet i Halmstad och på helgerna stänger den flickan ner och går in ledighet och det på annan ort tillsammans med hennes bättre hälft... tillbaka på måndagar igen och snurran är igång.. Min bättre hälft har varit ett stort stöd och hjälp under dessa snatrt 3 år, tack för att du stått upp vid sidan om mig, att du har hjälpt och stöttat mig både i goda och dåliga stunder, för det har verkligen varit berg- och dalbana under dessa 3 år. Men så är det ju med allt, inge dans ska gå på rosor, då blir det ingen bra dans enligt mig. Av misstag och tråkigheter kommer oftast något bra, och det bör alla ta med sig.

Tack till alla er söta, ljuvliga, underbara, härliga vänner, nära och kära.. nyhemsgatan kommer bli en blondin mindre och ett skratt fattigare...





Denna dag startade 7.00 och efter 7.30 var jag på gymet. Ett timmes träning med min följeslagare gjorde gott. Vi fortsatte hemåt till mig, dusch och frukost sedan kickade vi igång uppsatsskrivandet.

Tog ett break för en fika med Tina och Natalie som kilade förbi.
Nu några timmar senare har Erika packat sig hem och jag förbereder mentalt för flyttpackning ikväll.
Underbara Fanny kommer hjälpa mig med packning, och tillsammans med en flaska vin så ska detta nog gå.

Så, nu är det nedräkning tills jag flyttar från Nyhemsgatan, mitt alldeles egna krypin





det är redan tisdag kväll och jag har tom tröttnat på DH, det är ingen stuns i programmet längre, tråkigt tycker jag. Händer inte så mycket, och tråkiga intriger.
Mellan 9-18 har jag o Erika suttit med våra 2 intervjuer från gårdagen och sammanställt dem, skönt att komma igång ordentligt. Imorgon bitti blir det träning 7.30-8.30 sedan blir det fortsättning av sammanställningen hemma hos moi.

Imorgon måste jag också ta mig i kragen och börja packa ordentligt, då det enbart är några dar kvar inna flyttlasset går från Halmstad, på lördag närmare bestämt. Känns både bra och mindre bra, nu är det inte långt kvar, men ändå skönt att bo på ett ställe (+ ett extra i 2månader, dvs i en väska men det har jag ju trots allt valt själv)



Nu hoppas jag på fina sånahär vårmorgonar i skummeslöv den närmaste tiden, då mår jag som fisken i vattnet

Sitter nu på tåget och anländer snart i Gbg och till Erika. Mysigt att tillbringa 2 dagar här, tjejmiddag väntar ikväll. På måndag har vi 2 uppsats intervjuer i Gbg innan vi åker ner till Halmstad. Igår va det också tjejkväll. Först isshow sedan mat och vin hos mig. Tack ni tre för en mycket trevlig kväll. Denna helgen går helt klart i tjejernas tecken. Hjärtat mitt tillbringar veckan i Kina, inte fel det heller. Ses nästa helg då det blir flytt för min del, lämnar studentlyan i halmstad och packar mig hemåt lilla mo. Ha en trevl helg. Puss & kram


bild från Svenssons.se

Jag vill börja jobba, tjäna pengar och kunna köpa möbler och fixa här hemma, just nu osar det närmare noll på kontot, och det som kommer in i månade är ju aldrig högre än en 4 siffrigt belopp, och efter räkningar m.m. så är de likvida medlen som är kvar inte några stora summor...men men.. det är just detta som är nackdelen med plugg, men likväl är fördelen flexibiliteten och möjligheten att styra sin egen tid och sitt eget arbete, exempelvis att sitta hemma i mysbyxor och äta en god frukost och nu sitta och fixa me studier.

Men måste inleda ett mission, där jag ska övertala min andra hälft att sälja våran gamla säng (han påstår att den kan vara värd att spara, då ett framtida barn skulle kunna få den, hm, min tanke överensstämmer inte, vilken jädra unge sover i en 1,40 säng.. ne, och det är ju ett antal år till vi om möjligt har en unge i den ålder som sover i en så stor säng + att det lockar ju till att den dagen det finns tonårsbarn så är risken överhängade att det ska sovas mer än 1 person i denna säng... uhh) Nej, detta innebär att sängen ska bort, den dagen det finns en unge i detta huset som behöver en säng så ska Jag köpa en säng... + att vi har lite andra prylar jag vill säja, skrivbord m.m. och då kan vi ta dessa pengar + lite annat kapital till att köpa det übersnygga flowerbordet....bra, då ska bara "mission flower" inledas.. någon som har ngt bra öbvertalningstips???

Kram

Startatade igång min morgon med en promenad, riktigt skönt. Nu en dusch senare ska jag bjuda syster på frukost innan hon åker och jobbar.. mys me en syskonkväll och sleepover.

Idag ska jag vara effektiv har jag bestämt. Har tagit med mig ett gäng artiklar hem, så ska kolla över dessa o sammanställa dem. Eftermiddagen vet jag inte vad den bjuder på, men ikväll ska jag och tre andra härliga bruar gå o se en isshow här i staden, avsluta kvällen med gott sällskap och trevligheter med andra ord.

Ha en toppen fredag

Tv4 klockan 21.00 då gör detta företag debut i TV-rutan

Ikväll har jag noll energi, att plocka ihop tvätten samt att slänga in det i maskinerna va bara det segt... möjligen kan svaret vara lite sömn inatt och en tidig morgon. Hade dock hoppats att den energo jag fick i helgen skulle hålla sig hela veckan.. nåja.

Nu blir det ett litet kvällsmål, te och yoghurt med frukt o bär.. kanske kan vakna till av det.

I eftermiddags tog jag o Erika oss en promenix i solskenet, bistert kallt men friskt att komma ut.

Imorgon bär det av till Göteborg för första intervjun till vår C-uppsats, lite nervöst är det, men tror det kommer gå bra.
Nu sofffffan.




Vilken röst tjejen har... första gången som vinnaren riktigt föll mig i smaken, ringde in min röst på Anna, så det kändes bra.

Igår va en härlig dag med ett härligt avslut. stekte oss i den underbara solen 30 min, ljuvligt att bara sitta och njuta, fixade listning i hallen, sedan blev de middag, ostbricka, vin, melodifestival med vännerna våra.

Idag skiner även solen, sitter med en kopp kaffe och borde skriva några rader plugg, men svårt att få ngt gjort. Ska snart duka upp en god frukost och sätta mig med istället.

En härlig promenad i solsken kring vattnet fick mig att må som fisken i vatten.





har nu tagit mig en varm dusch och dressat mig för fredagsmys, iklädd hjärtats skjorta och leggings - perfekta myskläder, me like.

Ska nu åka o tvätta bilen, varenda fågel lyckades hitta just min bil i veckan så den är söndersketen rent ut sagt, uhhh, sedan blir det att handla och ladda för fredagsmys med min älskade.. vi ska äta tapas och dricka gott.

Ps. Le en gång extra, man mår så bra i själen av det + att det glädjer både dig och någon annan gör du glad samtidigt, så ett extra slag för Leendet!!!

Trevlig fredag.
Idag var jag långt ifrån pigg när jag vaknadem, gissar att det kan delvis vara det gråa vädret utanför, möjligen också min träningsvärk från igår.. mina armar är som överkokt spaghetti, ingen kraft och ork i dem, men tanken är ju att detta ska förändras. Träning ger färdighet sägs det.

Gårdagskvällen bestod av onsdagstjejmiddag, mycket trevligt och en god kycklinggryta bjöds vi på, Tack Malin!

Nu ska jag plocka iordning här hemma, äta frukost, sedan väntar uppsatsseminarie 9-14.30, ska bli intr att se vilka kommentarer och vilken backning vi får på vårt.

Ikväll blir det träning sedan kör jag direkt hem till vmo och hjärtat.
kanske en liten skymt av den nyss nedkomna lilla söta tösen som våra vänner fått, önskar


Ha en bra torsdag och en fortsatt bra vecka.... KRAM
Våra kära vänner fick igår 17.07 en alldeles fantastisk liten flicka.

STORT GRATTIS och all lycka till Er.

Idag hade jag trist de sista 15 min av min föreläsning, så jag gjorde en veckoplanering och en budget för kommande månad.. lite smarta drag att tillvara på tiden





Efter träning idag blev det mat shopping och kvällens delikata måltid blev Taco alá munkholm/stener, gott att jag ätit det 3dagar i rad nu, men men, som fattig student vill jag lägga pengar på roligare saker än mat.



va även tvungen att gotta mig med en tidning, tänkte testa denna nya S, gotta mig i socitetsskvaller och tråna efter mer pengar.. hehe..
Nu tvätt, sedan premiären av de nya Hollywoodissarna..




vaknade tidigt idag, och valde att ge mig ur sängen 7.10, skönt nu, då man varit uppe 3tim.
Sitter nu med en sen frukost, skönt att få ha mysiga måndagsmornar emellan varven.

Åker hemifrån om 1 timme, ska plocka upp Sara, sedan är det Halmstad och eftermiddagsföreläs som står  på dagens schema. har även bokat in träning ikväll, då jag är fri från den snuva jag hade förra veckan, skönt att vila gav resultat.
Denna veckan är inte särskilt betungande, då det enbart föreläsn idag, sedan 2 dagar fria studier och på torsdags är det heldagsseminarie.

Fredagen ska jag ägna åt jobb, sedan får jag se vad helgen bjuder på för festligheter.

Igår tog jag och hjärtat sovmorgon, tittade på vasaloppet med frukost framför TV. Jag var hos Hanna och klippte mig igår, sedan firade vi svärfar som fyllde år... i och med det kom jag att tänka på att för 2 år sedan så befann vi oss i sydafrika och hade det gott.. jisses vad fort tiden går slår det mig också.


 


Alla tre intervjuerna för vår uppsats är klara, och nu inbokade.. Check!!!

Nu kan vi med gott samvete njuta lite helg och känna oss duktiga att vi fått till intervjupersoner m.m.
Stadsbibblan med erika idag, inledde morgonen med att gå upp tidigt, cyklade till stan och tog en kaffe me pap på bibliotekscaféet, då de gästade staden på väg neråt.

Några timmars studier till här, sen byter jag cykel mot bil och styr kosan hemåt och laddar för AW med vännerna..

Kram

snuvig och snytig är jag sedan helgen.. det försvinner liksom inte, och inte heller bryter det ut i något mer..
träningen har jag stått över denna veckan, i hopp om att bli bättre..
Veckan har inneburit bland annat:

- uppsatsskrivning med erika + en bra handledning
- premiär av DH, lovely... ett programmåste varje vecka
- tjejmiddag hos mig igår kväll, bjud tjejerna på hemmagjorda hamburgare o pommes.. helt ok blev det, inte slaviskt rund hamburgare, men nog iallafall goda
- första cykelturen detta året, va över 2,5 mån sedan min cykel fick vara igång, så väl på tiden
- avnjutit en härlig vardagdfika idag, inte ofta vi unna oss det när vi sitter uppsatsen men idag så förtjänade vi det
- 2 intervjuer inbokade för vår uppsats - check!!!

har nu ikväll tagit en kvällspromenix, ätit kvällsmat, diskat, duschat och städat lite lätt.

Ps. igår hade ett nytt program på 4an premiär, Fuskbyggarna..
Nästa ons 21.00 är just detta företag med och reparerar efter "fuskbyggare"

Imorgon blir det plugg med erika, sedan tar vi välförtjänt helg, och jag ska inleda den med en AW med hjärtat och goda vänner.

trevlig torsdagkvälll


bild från Acne


bild från Scorett




Dessa två kängor/stövletter skulle jag kunna döda för. Acne Pistol bootsen är sjukt snygga, men en fattig student som jag har inte råd med dessa.. de från scorett är snäppet billigare, men fortfarande dyra för mig. Har ett par svarta stövletter från scoretts höstkollektion, som jag även såg fanns nu i vår, så de får jag ha vid min sida istället och sukta efter dessa två godingar...

nu är jag bänkad framför TVn

stanna tiden, veckorna och dagarna bara springer iväg.
hade en toppen helg hemma, lugn och skön... sov som tusan och det var riktigt skönt.
Dragit på mig en förkylning, men trotsar den så långt det går, så hoppas den försvinner ur kroppen.
Igår hade vi hela La Familia på besök, mycket trevligt att få träffa alla, mor, far, syster och morfar m.fl.

I helgen fyndade jag två nya plagg från ett för mig nytt märke, supersnygga och sköna kläder, helt min stil.
Maison Scotch heter märket

Idag har jag bytt ut familjen och söndagsmyset mot vardag, började dagen med att presentera min praktik på SCA, gick helt ok ändå. var nervös att presentera detta inför folket där, men sågad blev jag iallafall inte, puh.

Körde ner till halmstad innan lunchtid, föreläsning på eftermiddagen, sedan blev det en tur till stan och ett litet fodral till min nya phone.. gillar den riktigt mycket, trodde inte det skulle gå så lätt att lära sig och förstå den, men jo.. fel av mig där.. Blev att storhandla, äta kvällsmat och nu ikväll har jag fixat och trixat med lite kurslittr, andra småsaker, tittat på platsannonser m.m. och hittat ett objekt att söka, så ska upp imorgon bitti och läsa igenom CV + PB och skicka iväg det..

Nu blir det fixa iordning här hemma, sedan bingen.

Godnatt