Utflykten i lördags gick till Stockholm. Ett dygn tillsammans, bara jag & du!




Vi var lite kulturella och passerade genom Gamla stan och dess gränder, och givetvis gick vi till Slottet också.



Dressade för kvällen denna Restaurang





Mycket god middag bestående av musllor och massa räkor - me like.







Vi fortsatte vidare till Nobis och drack en mycket god Champange i deras fantastiska Lounge - takhöjd på 28m, ja tack.. hade gärna haft detta.. snyggt som tusan






En bra dag på alla sätt och vis.. vi avslutade vår tripp med en fantastisk frukost på hotellet och efter det eftersom regnet öste ner och alla tänkta naturupplevelser såsom båttur m.m. inte var att tänka på så tog vi vårt pick och pack och åkte hemåt.. Ett välförtjänt stopp i Polagrisens stad och 22 polkagrisar senare åkte vi hemåt.



Tack för en ljuvlig utflykt tillsammans

Godmorgon lördag - utflykt står på dagens agenda.

Bild från vår mässmonter i torsdags




Det blev en lång dag i torsdag.. gemensam frukost 5.30 för att sedan vara på mässan hela dagen och som avslutades med en god 3 rätters middag, underhållning och helt enkelt toppen.

Igår var det dubbelt jobb men kul när man är igång på samm sätt.. direkt efter jobbet var det hem till dukat bord. Vi fick trevliga middagsgäster och hjärtat mitt hade fixat allt, tilltugg innan maten, god mat och dryck samt efterrätt.

Nu beger vi oss

Kram

Jag måste ha rekord i tidig läggtid, vet ej när jag senast låg i sängen före 22.00.. Men så skönt. Imorgon börjar dagen med gemensam frukost 06.30, bra laddning för en heldag på mässa.. Jag har idag varit och riggat upp vår monter, blev riktigt bra.missade dock att fota den men ska göra det imorgon. Jobbade till 18 idag, hem för att äta kvällsmat och fixa sista grejerna.. En löptur, en dusch och en våffla senare ligger jag här. Nu ska jag ägna några goda minuter till nya ELLE sedan släcka och slockna..05.30 ringer klockan imon.. uhhh:)





Igårkväll tog jag mig en rask och svettig promenix på 1 tim.. perfekt tur hemifrån och nära vatten och natur. Söndagen och helgen avslutade vi med grillat med fina vännerna Anna & Oskar.

Ny vecka idag, nya tag.. en bra dag på jobbet.. valde att ta en hemma kväll, oplanerad och skön sådan.. slappat, ätit gott och fått massage av bästa mannen.

Nu ska jag snart släcka ner, sluta mina ögon och hoppas på tidig uppstigning imorgon då det vore gott att starta dagen på jobbet tidigt eftersomd det är mycket att göra. På torsdag blir det mässa för hela slanten och imorgon och onsdag ska det förberedas... jag osar övertidstimmar denna vecka.. skönt med lite flex.

Godnatt

img_3873 (MMS)

Brännas..    Idag bättrar jag på min bränna lite och försöker göra mig av med mina linnestreck!!! Btw: mina smalben är vita som outpinnar:)  Idag njuter vi en slappa dag som hjärtat instämde med. Vi hade en trevlig kväll med vänner igår. Grillning hemma sedan en tur till öl tältet på stan..  Happy Sunday

img_6976 (MMS)

Cyclewoman....    Visst ser man grym ut. 1 Tim och 3 mil senare känns det fantastiskt underbart.    Nu har min bättre hälft kommit hem från resa och uteplats nr 2 är i stora drag klar. Välkommen sommar, sol och värme. Om 2 veckor kan vi nog inviga vår nya utemöbler också.

Flitghetens lampa lyser över mig.

dagarna 2 har inneburit massa jobb, på gott och ont när det är mycket att göra. Jag älskar att jobba och har alltid tyckt om fart och fläkt och det gör jag fortfarande. Dock när motgångar kommer blir jag lite mindre glad som säkert många mig mig instämmer i.. det har nästan känts som att jag haft mer att göra när jag går från jobbet än när jag gick dit.. men jag gillar läget och biter tag i det mesta, kul när det händer grejer..
idag har jag beundrat stenläggning här hemma av svärfar och hjälpt till lite smått med detta.

Nu ikväll har jag jobbat 1,5 tim, skönt att få undan lite.. Faktiskt riktigt myisgt att bunkra upp hela matbordet med mappar och papper och det känns nästan som man sitter på jobbet när man har datorn uppkopplad mot jobbdatorn. Det är nog både positit och negativt att ha möjlighet att jobba hemma. Jag som inte gör det så mycket ser enbart fördelarna med det. En sak jag måste ta tag i är att rensa min jobbmail. Då jag haft samma mail i över 5 års tid och inte varit så duktig på att rensa så finns där nu massa av skit och gammal info.
Jag har kommit till steg 1 - mappat upp min inkorg.
steg 2 - strukturera inkorgen och lägga var mail i rätt mapp, skräpmail - släng!!!

ja, detta får bli en dygnsgöra då vi har lite mindre att göra.

BTW: vi ska medverka på en mässa om 1 vecka. Jag har fått uppdraget att styra upp och planera vår monter och vår dag i stora drag. Kul med lite andra uppdrag som går utanför de vanliga arb. sysslorna.. Jag har nästan alla trådar på plats, imorgon ska jag lösa de sista sakerna så att vi får till en bra utställning och mässmonter.

Som jag sa älskar jag att jobba och jag har nu också fått frågan om jag kunde tänka mig att jobba lite i butiken jag varit de senaste 10 åren till och från.. så kring studenten blir det någon eftermiddag ngn helgdag nu inom kort där.. det är ju skillad sen närman var student. Även om man pluggade på heltid fanns ju möjligheten att planera in tid därefter och jobba när det krävdes..nu är det annat då jag har heltidsjobb 40 tim i veckan och mitt egna vid sidan om (däremot är jag klar med det får våren 2011) så nu kan jag ta lite extra i butiken.. som sagt. jag älskar att aktivera mig och jobba...har aldrig tyckt ngt va roligare än att ha fullspäckat schema och roligt jobb att gå till

Nu ska jag plocka ihop mitt hemmakontor och ta en dusch för att sedan krypa till kojs.

Direkt efter job idag begav jag mig hem och svidade om för att gå på invigning av ett ny gammalt café som ändrat stil och stuk lite. God mat, vänner och mingel bjöd kvällen på



Detta kan bli ett bra AW häng i sommar. våra stående rosétorsdagar under sommarn hoppas jag håller i sig även denna sommar, vi hade riktigt kul.. alla tjejerna.

Jag har haft en trevlig kväll med goda vänner och god mat


Härligt när man har haft 10 timmars arbetsdagar och bryta av med ett trevligt event.
Nu ska jag bara varva ner och komma till ro. En god natts sömn skulle sitta fint

Idag efter jobb så åkte jag direkt och gick igenom en bröllopslista inför ett av de två bröllopen vi ska va värdpar för i sommar. Det var många anmälda och jag har nu ikväll fixat iordning gästistan m.m. inför detta. Ska bli roligt att få vara delaktig i våra vänners bröllop.. jag ryser vid bara tanken på dagen i kyrkan och kyrkklockornas ringningar för brudparen.. 


En vacker dag hoppas jag att kyrkklockorna får ringa för mig och min blivande också..
Googlade lite bröllopsbuketter, det finns ju en hel uppsjö bilder..jag blev förtjust i denna enkla men ändå annorlunda variant.
 


Nu ska jag läsa ut Elsas Värld och sedan krypa till kojs tänkte jag för att orka upp pigg och kry imorgon

img_1338 (MMS)

Lite lätt söndagsmys. Imorgon börjar min lite sundare inställning till godis. Hoppas bli äcklad av denna syn imorgon. Då har jag lyckats!!

Nu är vi i full gång med uteplatsen på framsida. Svärfar min har lassat stenar och grävt och grävt i dagarna. Igår så var vi några stycken och då kom vi en bra bit på väg..

Bild tagen i torsdagskväll efter del av utgrävning


Under fredagens arbete

Markduken på plats och stenkross första lasset stenkross på det














Bild tagen från imorse

img_4401 (MMS)

Härliga fredagkväll, ingen TV, då får det blir tidningar

Varje veckodag i 1,5 veckas tid har varit uppbokad.. Det är roligt att det är mycket jobb men det blir långa dagar. I tisdags var det en 12 tim dag och idag var det 13,5. Borde slängt mig i sängen och vältrat mig i sömn för jag älskar att ligga kvar och tänka på morgonen: att jag inte gick o la mig tidigare. Men här ligger jag, med mobil och dator igång. Ska dock byta ut dem mot Elsas mode ist. Imorgon ringer kl 5.53. Hade varit skönt att börja 6.30 för att kunna sluta vid 12 en fredag.. Återstår att se

Idag har det verkligen bjudits på gassande värme här hemma.. mycket härligt. En av mina kollegor kom in lagom till eftermiddagskaffet med varsin glass...

jag och svägerskan tog en välförtjänt tur på cyklarna sen, har börjat hitta tekniken och nästan börjat gilla charmen med cyklingen... så en 2,5 - 3 mils tur avverkade vi idag.. besökte lite vänner efteråt och nu sitter jag hemma och avnjuter ett glas rose och en stor skål naturgodis glufsar jag i mig.. lillördag är det ju allt.

vi har sedan en vecka tillbaka ingen fungerade TV men jag har för andra gången ringt Bredbandsbolaget och de lovade att snabba på processen att få det att gå igång.. jaja. Jag har dator och massa annat att hålla tillgodo med, så det ska nog gå bra. Imorse åkte min andra hälft till Kina med jobbet, så jag blir gräsis ett tag.. är lite avis att han får spendera helgen med våra fina vänner, men snart så ses vi alla i Svea så då får även jag

Bild från första premiärfrukosten ute på altanen.





detta inlägg kom ej längre, jag stängde ner datorn igår då det kom ett rejält åskoväder här hemma..

img_1525 (MMS)

Dagens näringsberikade lunch, inte direkt kanske. En dag som bara gått av farten och mellan punkt A och B blev det lunch i bilen





Efter min visning idag kom jag hem till ett tomt hus.. bara tvättmaskinen som lät. Tycker det är riktigt skönt med mysiga ensamhetskvällar.. gå och mysa runt lite och jag tände ljus här hemma då jag tyckte det var ruggigt ute.
Jag tycker verkligen om tvåsamheten men jag uppskattar mer än gärna en kväll för mig själv mellan varven också.

Jag har fått arbete gjort och städat undan så nu ska jag fixa med en grej sedan en lång dusch och sängen tidigt ikväll.. igår blev det sent, vilket resulterade i att jag försov mig imorse, bättre lycka imorgon bitti.

Fyra år har gått sedan min älskade mormor gick bort






Mormor var enbart 72 år när hon gick bort.

Det har hänt en hel del på dessa 4 år men jag minns det som igår.. 
Jag hade precis flyttat in tillsammans med min kärlek i vår nya lgh, jag hade sökt utbildningar och nu 4 år senare har jag bytt lgh mot hus och studerat 3 år..
jag har hunnit förlova mig och mormor hade haft ett barnbarns barn i och med syster lilla pojk.

Änglarna och mormor lever sina liv ihop och de tittar på oss med jämna mellanrum, hon har nog sagt en och annan åsikt om våra val och kval här nere på jordskorpan, för en bestämd dam var hon allt, min älskade mormor. 
Det finns ingen dag för given . en dag ska vi alla gå samma öde till mötes . 

Alla små misstag och missöden och tråkigheter som händer oss alla, låt dem inte ta för stor plats, det är det inte värt... det är roligare att lägga kraft och styrka på allt positivt och bra.. det är de minnena och styrkorna du bär med mig.. 

Jag glömmer inte mormors sista tid i livet. Jag var och hälsade på henne. Jag hade precis klippt av håret till en kortare frisyr (har i stort sett alltid haft långt hår) Jag minns att mormor titta på mig och sa: Ne, men har du klippt dig??
Ja, svarade ja.. tycker du inte det är fint??
Mormor: Jo, visst är det fint.. lite ovant, men det är kanske modernt med kort hår nu.. 

Typisk kommentar från en äldre känns det som.. men det var ingen negativ klang i kommentaren, bara väldigt ärlig och jag var så glad att hon sa något så bra trots att hon var väldigt dålig och svag. 

 - Mormor -
 

Igår skruvades sista brädan fast på trädäcket.. detta firades såklart.









Nu är det bara småfix kvar, fixa stegen ner m.m. men själva däcket är klart..
Jag får allt ge en stor eloge till min duktiga karl, som i stort sett gjort detta på 2 veckor..

Utgångsläget