Köpte ett par nya vinterkängor från Canada Snow - älskar mina gamla men de är söndernötta i gummisulan och skaver i dragkedjan så dessa var välbehövliga. Välkommen Snö - Jag är redo

Ännu ett rum i källaren står klart..


Synen vid inflyttning


Nu har vi byggt upp en vägg och satt in garderober - tacka vet jag förvaring



Vi gästade idag IKEA och köpte inredning till alla garderober så nu ska här röjas och skapas ordning. Känner jag oss rätt så fyller vi dessa ganka så snart.. haha

Nu ropor karlarna från soffan - vem kan slå Filip & Fredrik..

Efter 3 dagar med jobb från morgon till kväll på 3 jobb (jag har alltid tyckt om att jobba) tog jag riktigt fredagshäng med mysisar i soffan..
Inledde fredagskvällen med taco middag tillsammans med sambon och vår kära vän Björn. Eftersom Skavlan uteblev monterade killarna garderober och jag dammsög soffan:) lite udda sådär en fredagskväll men tyckte genast att soffan blev mysigare att krypa upp i efter min lilla städinsats.

Nu blir det sovmorgon och lördag utan klocka på morgon - ljuvligt.
Vi har en lugn och oplanerad helg framför oss.. Ska bli riktigt skönt. Jag gissar att den till viss del kommer att bestå av renovering och dylikt.. Vi har ju snart ännu ett rum klart. Just i detta nu hör jag hjärtat sätta upp garderobsluckor så inom kort gissar jag att vi fyllt ut dessa på både bredden och höjden.

Kram och godnatt



Lördagens Kinnarps Arena var utbytt från show, skratt och musik till is, klubba och puck.
efter vår tur till K-rauta och IKEA blev det ishockey och HV71.. (HV vann!!!!)

Jag är imponerad över att vårt kakel och garderobsinköp tog hela 1 tim från att vi steg ur bilen på K-rauta tills att vi satte oss i bilen efter att ha packat in 7 garderober från IKEA... och då ska tilläggas att jag enbart var moraliskt inpackningsstöd då sambon fick lyfta in allt själv (:


Delar av våra inköp.

Nu har jag krypit till kojs efter 3 glas!!! Oboy... jag var galet törstig och sugen på mjölk men föredrar inte bara ett glas mjölk så de fick bli med Oboy i.. gissar att detta kommer att skaka igång magen nu på kvällskvisten (:

BTW: Min telefon är inte i sitt rätta jag.. det är något glapp i den och det står ingen service uppe i vänstra hörnet för jämnan.. ibland får jag täckning och då går ngt sms iväg men därav min frånvaro på telefon på sista tiden för er som sökt mig på den eller att jag ej svarar på sms längre.. fick till svar när jag var inne i en butik. Köp en I-phone 4 istället då du ej har ngn garanti kvar på din och det inte är värt att lägga pengar på lagning.. jaja.. vilket härligt köp och släng samhälle man lever i.. inget går visst att laga för humana slantar nuförtiden.. tjäna pengar, tjäna pengar, tjäna pengar går allt nästan ut på... servicesamhälle där man inte kan laga sina egna saker längre heller.. hur man får isär en I-phone vill jag inte ens fundera på.. då ser jag det som dödsstöten för telefonen om jag skulle plocka isär den..  men visst var det ändå så. Tappade man sin hederliga gamla Ericsson i golvet och den låg utspridd i 5 delar så nog fasen gick den att få ihop igen och till full kapacitet, men på bara en eftermiddag utan att varken ha tappat eller skadat telefonen så la plötsligt servicen/täckningen ner... 
Jag funderade på det. Kan det vara så att det sitter ett stort center i Silicon Valley där de ser alla telefoner wolrdwide och så är deras arbete att "förorska" några telefoner hit och dit... jaha.. då stänger vi ner denna telefonen idag eller så ändrar vi batteritid på denna telefonen. Ja, hej.. vad jag har svävat ut.. haha

GODNATT 

Igår var vi alltså 7 tjejer som gästade Jönköping för en helkväll.. vi inledde dagen med shopping, god middag och till sist Ladies Night showen... Showen var riktigt bra även detta året.. Jag hade även äran att få byta några ord med Anders Timell då han stod framför mig och jag tog ett kort på honom.. trevlig karl.






Hanna & Hanna






Cicci, Tessan & Anna








Vad passar inte bättre en slapparsöndag med soffan som sällskap






Ett glas saft och chokladboll blir det nu, riktigt söndagsfika

KRAM

Nu drar vi mot Jönköping och Ladies Night, men först lite shopping...
Vi inleder kvällen med en trevlig middag på detta stället

en italienare & en grek


Idag kom både jag och sambon hem från jobbet med huvudvärk. Dagens planer med att rensa byggsaker och verktyg i källaren la vi helt och sidan och tog oss en riktig soffmysar kväll istället, vilket är mycket välbehövligt mellan varven. Lite för rastlös som jag är blev det en liten kvällspromenad innan horisontellt läge i soffan intogs. Nu ska jag ta natten och hoppas på tidig uppstigning imorgon så att jag kan börja dagen på jobbet lite tidigare och också avsluta lite tidigare.

Godnatt

Vad tycks om mina nya glasögon??




Stora glasögon på liten tjej är min reaktion såhär.. men lite kul att ha ett par lite häng och släng glasögon men med fullt korrekt styrka och allt. 3 par glasögon med nya och frächa glas har jag nu så här finns det valmöjlighet.. och olika stilar är det på allihopa, det är just det som är lite roligt, att man kan matcha glasögon efter ändamål.

Nu är naglarna omlackade och fräscha


En lite hallonrosa nyans blev det från att ha varit blodröda




just nu använder jag lack från OPI. Deras överlack är riktigt bra. En strykning lack och sedan överlack, blir hur bra som helst. Och speciellt på en sån person som jag som byter lack lika ofta som humör.
Jag gillar att ha förstärkta naglar som jag har nu, lacken sitter bättre, händer och fingar blir naturligt snyggare och mer välvårdade. I alla fall på mig som annars biter och drar loss nagelband och skinnflisor - inte bra.

Jag stödjer givetvis Cancerfonden och kampen för att minska Bröstcancer vilken är en mycket vanlig cancerform i Sverige.. ett vackert litet rosa band pryder min kavaj

Jag som är en stor fantast av glögg (i de flesta smaker och halter) har gillat Blossas årgångsglögger.
De flesta har fallit mig mycket bra i smaken.. men det finns en klassiker och den håller alltid. Blossas vinglögg 10%.. röd flaska. Klassisk och enkel, utan krussiduller

Men vad tror ni om 2011 års glögg



Med smak av kaffe - Arabica

Ska bli intressant och få se vilket betyg denna kommer att få...

Idag ringde denna lilla finingen och sa HEJ för egen maskin - underbart... nu ska bara moster ta och lära honom fler vokabulär. Att säga hej då var inte lika lätt, men det kommer snart..


Hjärtat mitt som varit iväg på resa kom hem med fina gåvor till mig


Bl.a detta - favoritglanset från Lancome

Jag passade även på att unna mig ett fint köp i helgen, vad gömmer sig i påsen tro??




Jo, denna sköning ..


Skön tee från Day´s nya linje - 2 ND DAY.


Jag gick även på Illums Bolighus och suktade bland Lexington och andra favoriter.. men det blev inga fynd därifrån mer än ytterligare 6 espressokoppar som vi har sedan tidigare.. tack fina Erika för hjälpen med dessa

För er som bor eller bor nära vår Hufvudstad så finns ju faktiskt Illum numer även där så behöver man ej åka hela vägen till Köpenhamn även om det är trevligt för den delen.. en aning billigare i Sverige också..

 

Jag har haft en fantastisk helg med 2 goda vänner. Köpenhamn bjöd på sin bästa sida och solen strålade hela tiden...



underbart god cappucino


danskt gott fika











Sitter just nu på tåget..
Det vankas tjejhelg och det ska bli riktigt kul. Det var ca 1 år sedan sist.. Jisses vad tiden går.

Hoppas solen skiner och Köpenhamn visar sig från sin bästa sida.

Love /E





En höststädning av garderoben????
En ofrivillig sådan kan jag tala om. Igår när jag skulle ge mig ut på den sedvanliga löpturen med tjejerna gjorde jag en dålig upptäckt. Mina vantar var fyllda med små hål och likaså några halsdukar... sprang iväg och funderade inte mer på det just för stunden men igår kväll några samtal senare och lite googlade verkade det som att min garderob angripits av mal - klädmal.. ett litet jävla kryp rent ut sagt som tuggar sönder ullplagg och liknande.. uhh

Hela garderoben är inte angripen men det blev att rensa hela såklart.. efter samtal med försäkringsbolaget och anticimex idag blev kontentan att jag och svärföräldrarna ägnande lunchen åt att ta ut alla mina och sambons kläder ur våra klädgarderober... stor suck!!!

sagt och gjort.. jag letatde kryp utav bara helsike men hittade föga knappt någonting av värde. Anticimex sa att jag skulle försöka lokalisera boet och slänga de textilier som blivit värst angripna.. uhhh.

Efter jobbet kom det roliga arbetet... Jag har ängnat hela kvällen till att plocka in allt från altanen, skaka igenom kläderna m.m. och slänga det plagg som legat i närheten av angreppet i tvättmaskinen... och inte nog med irritation, tvättmaskinen låste sig efter 1 tvätt lyckat, inte riktigt. Det lyser en lampa med en nyckel på så jag måste nog få svar från han som kan vad detta innebär för någon intruktionsbok hittar jag inte.




En sak är säker, jag ska städa som bara den i våra garderober i fotsättningen men frågan kvarstår, finns skiten på fler ställen i huset, vågar knappt tänka på vårt "förråd" på övervåningen... jag fattar inte varför man får denna typ av skit. Vi är ju renliga och städar som övrigt folk men men..

Imorgon hoppas jag att anticimex kommer hit och sprayar garderoberna så att vi kan plocka in alla våra kläder (det får bli rensning i samband, så nåt gott för det väl med sig. kläderna har blivit vädrade och det blir ordning och struktur i garderroberna när sakerna läggs in igen...

Nu ska jag krypa till kojs och ta natten.


Idag hämtade jag ut mitt paket med julsakerna från ZBH.. detta och lite till döljde sig i paktetet.
Nu är det bara att vänta på snön och 1.a advent så ska jag julpynta för fullt hus





Igår när jag kom hem möttes jag av lite små meddelanden här och där här hemma.. blir så lycklig

Nu blir här snart en härlig söndagsmiddag...



Jag har svängt ihop en lax- och spenatlasange.. hoppas den är lika god som det låter


Vi har haft en mysig söndag med massa småfix.. har också haft finbesök av fina Annie.. blir alltid lycklig av att träffa dig, fina.

Söndagar är kanske för många en vilodag.. för mig och för oss känns det som en dag då det städas undan, jag har tvättat upp all veckans tvätt och hade som tanke att stryka allt också, men nej...

Hjärtat har satt ihop och snesågat vår garderob vi var på IKEA och inhadlade igår.. nu är rummet så nära ihop klart det kan bli.. en garderobsdörr ska dit samt att jag måste måla ikapp mig. Foderna kring fönster och dörr ska målas 2 ggr till samt en hylla ska också målas klart..

Tvätt och städ av bil samt sista gräsklippningen för i år har också hunnits med idag.

Nu blir det middag och söndagsmys..

Nu har jag kommit från ett föredrag Misstagens Mästare där bland annat denna mannen har pratat


Bild från sverigesradio.se

Per Holknekt
Det är verkligen en person som inspirerat mig... Jag minns att jag lyssnade på hans sommarprat i P1 förra sommaren. Det är nog den endra sommarprataren jag hört..
Jag minns också julen för 2 eller 3 år sedan då han pratade på julgalan för de hemlösa. Han berättade om sin historia och om sitt liv DÅ - och NU. Att en människa kan gå från topp - till botten och sedan nå toppen ännu högre upp.. jag beundrar dessa människor, de inspirerar en att göra sådant som man tror är omöjligt samt att de visar hur skört livet kan vara och vilka tvära slag livet kan slå..

Jag är oerhört tacksam över det liv jag har, det liv jag har förmånen att få leva.. det finns ingen som helst anledning att klaga över petitesser här i livet och orättvisa hit och dit. Givetvis finns det en orättvisa på världsligt plan som man kan engagera sig i och tycka illa om. men orättvisor, tjafs, klagande och annat skit är fullständigt onödigt.. jag kan vara arg, ledsen och förbannad och det kan och har alla rätt att vara. Bara man i grund och botten är tacksam för livet och ger sig själv energi och gnista i sitt liv..

Nu ska jag ta mig helg och inleda detta med AW, för att sedan fortsätta fredagskvällen med förlovningsfest för svägerskan och hennes blivande.

Livsglädjekram och glädjeskutt från en glad Carlsson



Mina senaste inköp från mitt favoritmärke - Novita.. ska i med en sula och lite inpregnering sedan är det bara att inviga dessa godingar.. blev direkt förälskad när jag såg den och det stod mitt namn på dem :)

Jag har nu läst ut Carolina Gynnings bok Flickan från havet
Jag tyckte Gynning gjort ett bra jobb som författare och hon överträffade mina förväntningar. Boken är väldigt grov och hård.. det måste man vara beredd på.. det är ett djup och mörker i boken.. men klart över förväntan.






Jag beställde för ett tag sedan Sofi Fahrmans sista bok Elsas hemlighet
Boken har ju inte kommit ut än, och jag tror att det dröjer ca 2-3 veckor till innan den kommer.. men eftersom jag läst de 2 andra böckerna med Elsa Gustavsson så kändes det givet att även denna ska läsas




Jag hann inte vänta på Elsas hemlighet, så förra veckan klickade jag hen Denise Rudbergs andra elegant crime bok Två gånger är en vana
Jag gillade Denise Rudberg första bok i denna genre och serie och jag har läst många av hennes tidigare böcker.. hon är nog en av mina favoritförfattare. Bra böcker som ger mig bra lässtunder, kanske lite väl överflöd av överklass m.m. i böckerna men det är skönt att läsa något som är långt ifrån sig egen vardag... hade det inte varit så sent nu så hade jag börjat läsa denna redan ikväll..men det får vänta





GODNATT

Igen missade väl att det var 4 Oktober igår - Kanelbullens dag.. jag har alltid firat med kanelbullar denna dagen, också igår blev det så..




Det blev en himla massa kanelbullar igår då det bjöds på jobbet samt en fika hemma och på kvällen var vi på ett event där det bjöds på kanelbullar, macarons, modevisning, snygga smycken och andra produkter samt några sköna killar..

Dagens kanelbulle till fikat kändes som ett litet överflöd, en mättnadskänsla på kanelbullar från igår tror jag allt.


http://np.netpublicator.com/netpublication/n48868289

Nu har julkatalogen kommit och jag har redan lagt min beställning på julsaker både för visning och hemmabruk... man blir allt lite julsugen trots att det har varit en fantastisk helg som har spenderats ute i allra högsta grad.. 


Ta en kik i katalogen och låt er inspireras, kanske lite julpynt, gå-bort-presenter till julens alla tillställningar eller varför inte julklappar. 

Höstkatalogen finns som vanligt på www.zbh.se
 

Idag har vi verkligen varit hustomtar, vi inledde dagen med att putsa våra fönster.. det går ju faktiskt riktigt fort om man hjälps åt.. hjärtat tog utsidan och jag insidan




glasklar utsikt

Efter fönsterputs blev det trädgårsröj och vi körde totalt 4 släpkärror till tippen med grenar och dylikt.. skönt att arbeta utomhus när det är varmt ute.. vi tog en välförtjänst söndagsfika med malin & rasmus som kom på besök sedan gjorde vi ytterligare några krafttag utomhus..

Nu är det renbäddade sängar och SATC filmen är söndagsmyset.. tom fått hjärtat att se den!!



Igår planterade jag lite lite snyggt och ställe på matbordet... rosa är inte direkt min färg men nu i Oktobertid då är rosa en färg som får lite extra glans.. mitt egna bröstcancerband sitter i planteringen också..

Jag kanske skulle satsa på att bli florist lite senare i livet ifall jag skulle trötta på administrativt arbete... jag har ju ingen vidare estiskt ådra i mig men att fixa och trixa med assecoarer hemma tycker jag är riktigt kul.. blommor ger liv åt en hem men oftast är det gröna växter som pryder vårt hem


Idag har det varit riktigt sommarvarmt.. jag tog cykeln istället för bilen och det var ett mycket bra drag.. gjorde några äreden på stan, köpte med mig fika.. cyklade och satte mig i solen och njöt en stund. fikastund med hjärtat och markus som byggt altan denna dag (inte vår denna gången), promenerat längs vattnet, suttit och latat i solen igen samt eftermiddagsfika.. summasumarum: Fantastisk dag!!!!

Nu blit det att dressa om för om 1 tim är vi bortbjudna på middag.

Kram kram