Förra året halkade jag med på ett bananskal och fick en biljett till Ladies Night.
Vi hade en riktigt kul tjejkväll och i år ska det inte bli sämre. Igår bokade vi biljetterna, så vi blir ett härligt gäng tjejer som ska gå på detta.. längtar redan.



Nu har äntligen blogg.se kommit som app!!!


Gissar att det är fler än jag som tycker om det.

Ladda ner appen och följ dina favoritbloggar via mobilen

Vedrum

 

Visste blev det fint med veden staplat... som sagt, ett relativt lyxigt rum för vedklabbarna att vila sig i innan deras liv går i spillor.. jag vet inte om jag har någon bild på hur detta rummet såg ut innan. Det var iallafall potatis- och lökkällare. Det var 2 stora boxar där man förr hade potatis i den ena och lök i den andra.. den konsumtion på potatis och lök existerar inte i detta hushåll. Det krävs knappt en liten plats i kylen för potatis, då vi inte är några stora potatisätare... men ved däremot konsumerar vi mer, så det var ju ypperligt att göra ordentlig plats för detta inomhus så slipper man gå till garaget varje gång och hämta ved... I-landproblem minst sagt.. nu är det iallafall skapat och klart - vårt vedrum!!!

Här är en liten skymt på hur det såg ut innan, det numera vedrummet, ser ni potatis- och lökboxarna



Idag är ett till rum i la casa klart, gissa rummet





Rummet är ca 5 kvm stort, det har fått en extravagant finish och ett svart element är pricken över i.
En ledtråd är ju lite så extraordinärt extravagant, kanske snarare lite lyx... imorgon får ni se vad det är för rum om ni inte redan vet... ps. jag har ej varit delaktig i detta projekt, en aning mansdominans

Jag har hållt mig på övervåningen och grundmålat foder.. nu är det bara att måla en hylla i det rummet sedan väntar slipning och oljning av golv samt montering av garderob - Klart!! inte långt dit. Dock kommer rummet ganska fort få fyllas med diverse prylar då nästa rum står på tur..
Men nu känns det som vi är på G, vi har kommit in i ett flyt då vi båda tycker det är roligt med renoveringen och vi vill se resultat på övervåningen.. det ska bli en spännande höst..

Nu ska jag krypa ner jämte min kille som redan lagt sig..

Godnatt

Idag har det varit riktigt skönt sensommarväder..
Vi inledde denna söndag med födelsedagsfika hos mamma... jag och morfar åkte tillsammans och gästade.
Det bjöds på både smörgåstårta och princesstårta så vi var mycket mätta och belåtna när vi kom hem igen.

Jag tillbringade eftermiddagen i trädgården med hjärtat, han räffsade löv och klippte grenar medan jag klippte gräset.. tro det eller ej, men jag gillar att klippa gräset.. kanske en av få som gör det. Det är ju ett nödvändigt ont när man är husägare men jag vet inte - jag får en lite rogivande känsla av att dra på mig stövlarna och tillbringa 30 min med gräsklipparen.. haha.
Efter utomhusarbete fortsatte jag invändigt med det målningsarbete som är påbörjat på övervåningen. Jag målade klart murstocken och vi förberedde för grundmålning av foder imorgon.
Efter kvällsmat blev det en kvällspromenad med hjärtat & Björn.. blev en hel timmes promenix.

Nu ikväll har det varit räkningsfix, rensat tvätten och strykit upp en massa och nu är det soffhäng, film & m&ms som gäller



jag har en riktigt lugn och skön hemmakväll med fix då jag fick för mig att börja städa och organisera matkällaren/förrådet, tänkte ta och sortera vad som ska vara kvar samt slänga det som ska slängas...och i övrigt organsiera lite därinne, just nu är det proppfullt och saker ställs rakt upp och ner där de får plats







men vem har sagt att man inte behöver en paus emellan varven :)



Ja, det var ju mamma som fyllde 50 år i måndags.. därav SPA med mamma och syster i dagarna 2 på Varbergs kurort.
Det var riktigt skönt och avkopplande med behandlingar, varma bad samt sköna promenader i vacker natur.









Redo för behandling och bad


Skönt att inleda morgonen med promenad längs vattnet och sedan ta ett förmiddagsdopp






Grattis kära mamma



Efter sköna dagar i Varberg avslutade vi vår tripp med att stanna till på Ullared på vägen hem.. var faktiskt inte så hemskt mycket folk och jag handlade inte några mängder direkt. En överfull korg med diverse bra och ha saker m.m.

Grattis än en gång kära mor och tack för 2 härliga dagar i Varberg.

Jag, mamma och syster har haft 2 härliga dagar på Comwell Hotell Varbergs Kurort

Vi har njutit lugnet, god mat, behandlingar, promenader vid vattnet, bad & bubbel, shopping, sovmorgon

Väl hemma idag så fortsatte jag välmåendet med en löparrunda med tjejerna.. Idag var vi 6 st som gav oss ut trots gråväder och rusk, alltid skönt efteråt.

Nu ska jag krypa till kojs så att jag kommer upp i tid imorgon efter 2 sovmornar.. bilder från dagarna kommer senare.

Kram & Godnatt

img_5070 (MMS)

SPA.. Skönt att inleda en måndags morgon med god frukost, strandpromenad och sedan bad och bastu. Hör inte till vardagen! Nu blir det middag och fira mor. Hipp hipp hurra för mamma idag!!! Grattis Grattis

Igår var det en härlig lördag med smak av hösten.. det var soligt och fint men trots att det var varm temperatur så kändes det att det är mot hösten vi går.. Vi hade en skön lördag där hjärtat jobbade med att fixa bilen och jag bara tog det lungt, tog mig en löptur på 7,9km.. riktigt skönt. Blev en fika med Malin, baka äppelpaj till kvällens festligheter. Vi var bjudna till Anna & Oskars tillfälliga kryp-in då de just nu pågår renovering av badrum hemma hos dom.. vi hade en mycket trevlig kväll med fantastisk god mat (baconinlindad kycklingfile med svamprisotto, höstsmaker och så gott)..


Igår invigde jag min nya päslväst från MQ.. blev mycket bra på.
I övrigt var det linne från Benetton, kavaj HM, kjol VeroModa, boots Scorett samt armband från Tomas Sabo





Har idag haft en riktigt söndagsfrukost och myst med både tända ljus och nyhetsmorgon.

Nu väntar packning, då jag mamma & syster åker på Spa om 2 timmar... ska bli otroligt härligt. Redan i eftermiddag är den första behandlingen.. längtar.. speciellt då jag tittar ut och regnet vräker ner.


Kramar
Här kommer en liten lista på olika saker, håll tillgodo..


Fyra jobb jag haft:
1. Barnflicka
2. Ekonomiassitent
3. Cafébiträde  
4. Servitris

Fyra filmer jag kan se igen och igen:
1. Love Actually
2. SATC filmerna
3. The Holiday
4. Batman filmerna

Fyra städer jag bott i:
1. Stockholm
2. London
3. Halmstad
4.

Fyra tv-serier/tv program jag gillar:
1. Sex and the city
2. Desperate Housewifes
3. Så ska det låta
4. Skavlan

Fyra ställen jag varit på semester:
1. Österrike
2. Italien
3. Thailand
4. Spanien

Fyra hemsidor jag besöker varje dag:
1. www.zbh.se
2. www.facebook.com
3. www.aftonbladet.se
4. www.hotmail.com 

Fyra favoriträtter:
1. Rösti/våffla med räkor, rom, rödlök, avocado och creme fraice
2. Tonfisksallad
3. Köttfärssås och spaghetti
4. Enchilladas med kyckling och avocado

Fyra skolor jag gått på:
1. Trälleborgsskolan
2. Gröndalsskolan
3. Finnvedens gymnasium
4. Högskolan Halmstad

Fyra saker i mitt rum hem:
1. TV
2. Dator
3. Ljusstakar/ljuslyktor
4. Stjärnor

Fyra platser jag gärna varit just nu:
1. Shanghai
2. New York
3. Stockholm
4. Göteborg
Igår hade jag en riktigt härlig dag med mycket vänner kring mig. Hade en trevlig lunch med fina Ida som var på hembesök 1 dygn. Jag hade ett fint samtal med Annie på eftermiddagen.. det värmer att ha så fina och goda vänner.

På kvällen hade vi lill lördag innefattande god mat och dryck och i goda vänners lag. Nygifta Magnus & Jessica samt Björn. En mycket trevlig kväll och dag som gör att man strålar av lycka när man haft en härlig dag full av vänskap och lycka... 

Idag kom ännu en födelsedagspresent till, visar senare vad det kan vara.. ngt mycket användbart som ska testas redan idag.. 
 
Just nu blir det en snabb lunch framför datorn.. skrivbordet känns som det bara växer av papper och just i bokslutstider är det mycket att hålla reda på och hålla tungan rätt i mun... det ska nog gå bra det med. Får vara lite mer effektiv denna veckan då jag är ledig måndag och tisdag i veckan som kommer... ska på tur med mamma som fyller 50 år... spännande.


Jag har glömt att visa denna nya plattång som har flyttat in hos mig, en ghd.. passar mig perfekt. Har dock inte testat den än.. tackar som varmast för denna present, det var verkligen bra då min gamla plattång börjar se sliten ut och sjunger på sista versen... perfekt med denna nya. Får allt ta och testa den snart.



img_6087 (MMS)

Det blev en äppelpaj med egna äpplen från trädgården till kvällsfika

Idag vet jag inte vilken propp som gått ur mig, men är fullständigt slut i kropp & knopp.. flertalet av vännerna har legat i förkylning/halsfluss och dylikt och peppar peppar har jag inget sådant känt.. vill inte känna efter heller för den delen.

Jag tog en nap åp 10 min på lunchen idag, och det gjorde gott men trots det är jag fortfarande i samma sega vakum. En kvällspromenad skulle vara gott och hoppas på att det tröttar ut ännu mer, eller så blir det motsatt effekt att man blir pigg ikväll istället...

Hade en fantastisk skön helg med sovmorgon både lördag och söndag. Att få ligga i sängen till 11 och bara va, det är härligt, inget inbokat. Igår gästade jag däremot Ljungby och syster med familj. Hade även en ZBH visning på eftermiddagen igår..

Härligt när det går en riktig tjejfilm en kväll som denna.




I pauserna spanar jag in hm.se och kikar på höstnyheter.

Idag tog vi oss en välförtjänt sovmorgon.. vid 11-tiden gick vi upp, riktigt skönt.

Dagen har varit en oplanerad sådan, riktigt skönt med en helt ledig lördag.
Vi var och tittade på tapeter - vilken djungel, samt en tur på stan. Köpte mig ett nytt armband och hjärtat inhandlade jeans.

jag tog en skön eftermiddagspromenad ikläd träningskläder och joggingskor.. har efter det sagt hej då till fina vännerna Anders & Kristin som imorgon åker bort för ett tag.. har varit fantastiskt att få ha er nära för en stund men vi ses snart igen, så får man tänka.. kommer sakna ändå.

Hjärtat mitt är på galej ikväll så jag har en riktig tjejkväll med mig själv.. egentid är mycket bra tid. Just nu rensas och struktureras garderoben. Sommaplagg åker ner i lådor och likaså sommarskor m.m. Hittat en del plagg som inte används, så det blir en skänkes påse också..







Just nu är det massa tända ljus och doftljus samt en skål glass på det





img_3027 (MMS)

Kräftmiddag hos svärföräldrarna väntar nu...mums!!!

Godmorgon..


Jag önskar att jag hade haft lite mer go i mig på morgonen och kommit upp 20 min tidigare och kunnat göra ngt på morgon, ex. titta på nyheterna, läsa tidningen eller dylikt... men icke. det kommer sig aldrig för.
Jag går upp när jag måste och har mina morgonrutiner som går som på räls... smink och hår, kläder, snabb frukost och lika snabb kik på aftonbladet på se i mobilen sedan borsta tänder och snabbt ut genom dörren - det är min morgon det.

Jag kan ibland, väldigt ofta sakna mina mornar i Halmstad under mina 3 år där. Första året var jag väldigt duktig på att gå upp och ta en morgonpromenad på 45 - 60 min innan frukost, vilket var fantastiskt skönt.. jag duschade, åt frukost framför Nyheterna vid 9.00 och sedan var det fix för att vara i skolan vid 10.00...
Den tiden jag bodde i skummeslöv, vilket var på våren minns jag extra de fina morgonpromenaderna vid havet - det gjorde verkligen gott i själen, inleda morgonen med havet vid sin sida. Förstår att de som gör det varje dag mår bra ända in i hjärteroten...
Likaså minns jag det sista året då vi körde ett gympass några mornar i månaden, en skön känsla att ha avverkat träningen redan på morgonen.

Givetvis är jag glad och lycklig att ha ett jobb att gå till varje morgon och att det är jag själv som skapar mina rutiner. istället för att börja dagen vid 10 som det var på studietiden så är det 7.30 eller 8.00 som gäller nu... och jag ska inte klaga. Jag har ju alla helger lediga, samt alla kväller (skolan hade man alltid med sig i bagaget på kvällar och helger) med risk för att man pluggat för lite..

Nog om detta.. vid denna tid är jag nog redan i mina morgonrutiner och snart på väg till jobbet då jag tidsinställt detta inlägg..

Kramar

Nu är hösten igång och stora delar av höstkollektionen har kommit.
Vill du kika på produkterna jag säljer så kika in på www.zbh.se och bläddra i webkatalogen

Jag tänkte fota lite höstnyheter allteftersom jag får hem dem men just nu har jag packat iordning då jag har visning imorgon och på söndag, ska bli spännande att köra igång igen. Hösten är ju verkligen en mysårstid så vad passar inte bättte än snygga ljuslyktor, ljusstakar och kuddar m.m.

Den fina porslinsserien har ju nu också kommit i 22 delar och 6 färger... en färgklick eller så väljer den enkla rena stilen och satsar på grått och vitt

Lite inspirationsbilder från ZBH







Jag har sedan i somras börjat göra min naglar hos syster (hon är utbildad nagelteknolog). Jag tycker om att få förstärkta naglar och det är lättare att behålla längden på den samt att lack m.m. blir snyggare och bättre på behandlade naglar.
Jag gillar att variera mig med lacker nu och ett par snygga naglar tycker jag kan förändra en hel outfit...

Nu har jag ändrat färg från OPIs mörkt hallonrosa till Chanels Le Vernis lack i färgen 505. Ett överlack och naglarna är snygga och behåller färgen utan att flagna i flera dagar

Min första höstnyhet i garderoben fick bli denna härliga skjorta med fina detaljer och broderier från Desigual..





har redan använt den och gillar.. snygg till ett par sturör eller chinosen eller varför inte till höstshorts och boots... det är redan en klar höstfavorit i garderoben

Har även inhandlat ännu ett höstfynd, men ej bestämt mig, måste prova det några gånger först..

Idag blev det en lång dag på jobbet 07.30 (yes, kom upp imorse) till 18.00 men det är skönt att ligga lite + på flexen.
Blev en löptur med Nina direkt efter jobbet, var riktigt skönt att komma igång efter 2 veckors träningsfritt..
en lugn kväll här hemma idag igen.


Höstmys

ska nu lägga mig i soffan med min andra hälft och kolla film - Hur många Lingon finns det i världen? -

I lördags ringde kärleksklockorna för brudparet Danås







Jag och pajken min tog på oss festkläderna och stod som värd även denna helg..



Det var ett mycket trevligt bröllop som slutade långt in på småtimmarna.
Söndagen inleddes med att hämta brudparet ocj sedan en trevlig fika hemma hos dem med en del av gästerna..

Idag har jag gått på halvfart, inte riktigt haft energin på topp.. och väl hemma har vi haft en riktigt god kväll där mannen min varit duktig och städat, jag har lagat mat och tvättat och däremellan har vi bara softat.. skönt som katten.

Nu ska jag krypa till kojs, har besämt mig för att vara på jobbet 07.30 senast dessa 4 mornar... upp till bevis. Det är ungefär lika stor karaktär vad gäller detta som att INTE äta godis för Fröken Carlsson.. är jag karaktärslös eller bara lite svag på vissa punkter... :)

Godnatt KRAM

 I onsdag firades jag av nära och kära.. 26 år har passerat och närmare 30 har det slagit..
Jag fick många önskningar från vänner och bekanta - stort tack!!!
dagen var toppen och många fina gåvor blev det.

Jag gav mig själv en födelsedagspresent


toalettborste och pedalhink från Danska Zone

Mycket fina gåvor











Nu ska jag packa in i bilen och bege mig för fix inför morgondagens bröllop..
Igårkväll var det full fart i festlokalen fram till sena kvällen.. nu blir det att checka alla saker och göra det sista...

Kram och trevlig helg