Idag startade vi dagen med att åka till Jönköping för en tur på IKEA samt lite annan shopping. Köpte mig en jacka faktiskt men har inte helt bestämt mig om den får stanna..
 
Tillbaka i småstaden igen så åkte vi direkt ut på landet till fina Malin som bjudit in oss mammor och barn på fika. Malin är nyutflyttad på landet från småstadens city.. härligt och mysigt de hade.
 
 
 
 
 
tack för en trevlig eftermiddag
 
 
Jag laddade snabbt om efter fika till träningskläder och klarade av ett 6 km löppass med "springjuntan" idag var det riktigt kyligt på turen och vi fick vakta våra steg då det frusit på och var halt på några ställen.
 
Efter dusch och middag har jag haft en soft kväll med div fix, rensat lite inför Loppisen
 
 
Nu blir det Natti Natti i detta Casa
 
 
 
Ingen kan göra allt, men alla kan göra lite, och tillsammans gör det stor skillnad
 
 
 
Vill du vara med
 
 
Lördagen den 17/11 håller vi i en Loppis där vi skänker intäkterna till Barncncerfonden.
Rensa lite extra där hemma och skänk en kasse eller två. Vi tar emot allt såsom kläder, leksaker, textilier, husgeråd m.m. (inga elektronikprylar & möbler)
 
Det som inte säljs under lördagen skänks till Erikshjälpen.
 
Mer information om loppisen kommer att komma här under slutet av veckan.
 
 
3 av 4 barn överlever cancer, hjälp oss att kämpa för fler...
 
 
 
 
 
 
 
Jag är på jakt efter en bra höst- och vinterjacka som är slitstark och tålig. Eftersom jag är ute i stort sett varje dag behöver jag en jacka som fungerar både i höst och vinter.. riktigt regniga och ruskiga dagar..
 
Jag har en dunparkas från Henri Lloyd som är en helt perfekt vinterjacka för riktigt kalla dagar, men den är för varm för att ha dagar då det enbart är några plusgrader.. sedan har jag en svart kappa som är vardagssnygg men inte riktigt så varm och användbar dagar då det regnar alt snöar m.m. En skaljacka från Peak Performance finns också i garderoben och den fungerar ju bra som vardagsjacka och vid kyliga dagar..
 
Men nu till denna jacka jag söker, det ska vara ett mellanting mellan alla de jackor jag har, den ska komplettera dessa andra..
 
Jag har köpt denna jackan nedan från Dobber, men jag är "sådär" då jag tycker den blir lite lång (dock vill jag ha en lite längre jacka, som värmer gott)
 
 
 
Jag har hittat ytterligare en jacka, från Fjällräven. Greenland Winter Jacket. Svägerskan har en liknande och jag lånade den sista gravidveckan förra året och tyckte det var en superbra vardagsjacka..
 
 
 
 
 
Jag ska testa Fjällräven jackan imorgon och se vilken jacka det får bli
 
 



Idag när det var så fint väder och löven låg så fint på marken så passade jag på att ta några bilder på lilla J när vi var ute och gick. Eftersom jag inte planerade att fota på vår promenad så är bilderna tagna med I-Phone.

Lilla J var så glad och lycklig och han funderade nog allt vad han hade hamnat för någonstans och vad löven vad för något kul...söta goa älskade pojk



Just nu har jag och sambon mumsat Tapasbricka här hemma.. Lilla J ligger jämte oss i soffan och sover så gott.

Nu väntar lördagskvällen här hemma med allt vad det innebär.. Bra film på TV, ett glas vitt och främst - bästa sällskapet.

Denna soliga lördag började tröttsamt då det var två trötta föräldrar som vaknade och ett piggt barn. Julius kände för att starta dagen redan kring 4-tiden, inte helt likt honom.. men vi ska inte klaga.

Vi hade en trevlig familjedag med promenad i denna kyliga och soliga Oktoberdagen. Lite shopping på stan sedan har sambon städat på altanen och vinterförvarat utemöblerna medan jag storhandlade på ICA.

Happy Lördag till er alla


 
 
Imorse offentliggjorde Hovet att vår prinsessa Madeleine har förlovat sig med sin Chris och jag lyssnade på deras lilla "speech" att bröllop kommer att äga rum under sommaren 2013, spännande spännande.
 
Det är alltid fantastiskt när det stundar bröllop och all lycka och kärlek som finns mellan två personer är så varm och hjärtlig och det är just bara de två den dagen - brudparet.
 
 
 
 
 
 



Lycka kan vara att få en orkidé att blomma om.

Gissa om jag blev lycklig när jag såg denna härliga lilla knopp förra veckan i källaren. Har nu tagit upp blomman och ställt den i fönstret och helt plötsligt har den slagit ut - så vacker

 
 
Som bloggare så följer man ju själv ett antal bloggar..
Det finns vissa bloggar som jag alltid har för vana att kika in på varje dag, här är de jag mestadels följer
 
 
 
 
 
Min blogg är en lite spegel av mig i korta drag. Jag har ingen speciell inriktning på bloggen utan jag skriver om allt som hör min vardag till, familjen, vännerna, mat, inspiration, inredning, renovering m.m. Jag är väligt dålig på att fota och med betoning på dålig menar jag att jag sällan har min Canon G12 med mig plus att jag inte är någon hejjare på kamerainställningar och sådant..  så bilderna blir därefter:) 
 
 
Vilka bloggar följer du??
 
 
 
 
Igår var vi på detta stället och åt Tapas brunch tillsammans med sambons familj
 
 
 
Välkomna
 
 
 
 
 
 
 
♥ 
 
 
 
 
 
 
Något litet att börja med..
 
 
 
Julius & faster
 
 
 
 
 
Jag testar den nya funktion med Instagram på blogg.se.
Via din blogg kan du koppla samman de bilder du har tagit och publicerat på Instagram.
 
 
Jag bjuder på mina pics från veckan som har gått
 
 
 
Julius leker med vagnen
 
Fredagsmyset
 
Baka baka liten kaka
 
 
Söndagspromenad
 
Lyxigt mammafika
 
Mat mat mat
 
 
 
Receptet på mina kärleksmums
 
 
 
 
Kakan
150 gram smör
1 ½ dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
3/4 dl kakao
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 dl kokos till garnering
 
Glasyren
75 gram smör
3/4 dl kokt kaffe
1/2 dl kakao
1 ½ msk vaniljsocker
5 dl florsocker
 
 
Smöra och bröa en långpanna. Smält smöret, häll i mjölken och låt svalan. Blanda samman de torra ingredienserna Vispa ägg och socker poröst. Häll i det smälta smöret och mjölken i äggsmeten. Tillsätt
mjölblandning under vispning och vispa till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 min.
 
 
Smält smöret till glasyren, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker, florsocker och blanda väl.
 
Låt kakan svalna helt innan glasyren breds på. Sikta över kokos på glasyren.
 
Skär i bitar - redo att serveras
 
 
Vad passar inte bättre än en riktigt varm och god soppa nu på höstkanten. jag tycker soppor i olika smaker är jättegott men är tyvärr alldeles för dålig på att laga soppa. Jag har ett säkert kort och det är min morotssoppa med touch av apelsin och chili men nu har jag hittat två nya recept på broccolisoppa och blomkålssoppa, jätteenkelt och jättegott.
 
 
 
 
recept på broccolisoppan  - 4 port
 
500gr fryst broccoli
1 gul lök
½ msk smör el olja
7½ dl vatten
2 grönsaksbuljontärningar
2½ dl lätt creme fraiche
ev lite mjölk/matlagningsgrädde
salt och peppar
 
Skala och hacka löken. Fräs löken i smöret el oljan i en kastrull, Tillsätt vatten och buljong, låt koka upp. Lägg i den frysta broccolin och låt den koka ca 5 min. Sila av buljongen och spara den. Mixa broccolin och tillsätt creme fraice, mjök/matlagningsgrädde och buljong efter tycke och smak. Jag gillar när soppan är lite mustig snarare än vattnig. Koka upp soppan och krydda.
 
Servera med en klick creme fraiche och bröd alt ett gott knäckebröd
 
 
 
 
 
Idag har det varit riktigt gråväder i småstaden.. vi hade tända ljus här hemma imorse, då det var så ruskigt och mörkt utanför.. trots att det har varit varmt ute så har det kännts ruggigt och kallt inomhus, bara jag har tittat ut så har jag frusit...
 
Vad passar inte bättre än att BAKA just en sån här regning och grå dag.
 
Kärleksmums - yummie
 
 
 
 
 
Nu ska jag krypa upp i soffan med pizza och ett glas rödvin sedan blir det soffläge resten av kvällen.
 
 
Trevlig helg vänner
 
 
 
 
När jag nu på morgonkvisten satt och läste min Residence tidning så fastnade jag för ett reportage. Hotellet STAY i Köpenhamn. Du checkar in själv och du kan beställa frukost, som du då hämtar hos det intilliggande bageriet.
 
"stay here"
"stay around"
"stay workning"
 
 
 
Rikitigt häftig byggnad
 
 
 
 
Mycket tilltalande design på detta hotellet, fantstiska rum
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är danska HAY som står för inredningen av hotellet
 
Hade mer än gärna testat detta hotellet, en riktigt designdröm. 
 
 
 
 
 
Igår bjöd svägerskan med oss på Afternoon TeaÅgårds Lantcafe
 
Ett mycket trevligt litet café, mitt på landet. Meden brasa tänd och massa ljus passade detta utmärkt en regnig söndag.. riktigt lantligt och hös mysfaktor.
 
För er som inte varit där, rekomenderar jag verkligen er att besöka detta. Finns det tid, så passa på att besök Store Mosse för en promenad och ta fiket efter det. Ågårds Lantcafe ligger strax utanför Hillerstorp. Just nu serveras Afternoon Tea och det är 2 sittningar kl.12 och 14. Ring och boka bord innan ni åker dit.. 
 
 
Trevligt sällskap
 
 
 
 
 
Blåbärsscones
 
supergoda snittar
 
 
 
Mätta och belåtna efter te, scones och massa godsaker
 
 
 
 
Idag bjuds vi på riktigt höstrusk.
regnet det bara öser ner...
 
 
Vad passar inte bättre än att besöka gammelmorfar
 
 
Fikastund hos morfar/gammelmorfar, när lilla J började bli trött så begav vi oss hemåt så fick han en eftermiddagslur i sängen.. och jag passar då på att pyssla med lite av varje i vanlig ordning.
 
_______________________________________________________________
 
 
För er som er intresserade så håller vi nu för fullt på och planerar loppisen till förmån för Barncancerfonden. Vi har "kastat ut" x antal frågor funderingar och väntar svar på två viktiga frågeställningar innan vi kan starta igång men jag hoppas att vi får positiva besked. Så snart jag vet mer så kommer här att komma information.
 
 
Kram på er och trevlig start på veckan
 
 
 
 
För två veckor sedan var vi på Mallorca och njöt av sol, värme och ledighet
Dagar som dessa, då regnet smattrar på fönsterrutorna så längtar jag tillbaka
 
 
Vi var i Port de Soller - en mycket fin och trevlig hamnstad vid Mallorcas kust
 
 
 
Bildregn från semestern
 
Bästa packhjälpen:)
 
 
Trevlig restaurang med fina detaljer
 
Far & Son, Farmor, Julius & Ivar
 
Två glada pojkar
 
Paella
 
Alla sätt är bra utom de dåliga:)
 
 
 Trevlig restaurang - RANDEMAR
 
 
Cicci & Kalle
 
 
 
 
 
Poolhäng
 
Goaste killen:)
 
Härliga löparturer med magnifik utsik
 
 
 
 
HIPP HIPP HURRA för födelsedagsbarnet
 
 
Härlig promenad med vacker natur
 
 
 
 
 
 
 
 
Hej då semester
 
 
Ikväll till dessert bjöd jag mina gäster på denna äppelkakan hämtad från HoP
 
 
 
 
 
Det var riktigt smaskigt, men dock kanske lite sött för min smak... lite havregryn och dyl i "täcket så kanske den inte blir riktigt så söt..
 
Ikväll bjöjds det på en Blomkålssoppa á la carlsson (fast recept var väldigt enkelt och kom från Arla) smidigt med appen i I-phonen, både att läsa recept och kolla inköp till rätten m.m.
 
Vi åt också en gott Surdegsbröd - en Gran Blanc från den lokala bagaren.
 
 
En mycket trevlig kväll med gott sällskap. tack familjen W samt svägerskan & svågern.
 
 
 
 
 
Jag vill tillägna detta inlägget till dem som är sjuka, till dem som sörjer, till dem som har en anhörig som tynar bort på grund av sjukdom och till alla er som tror på livet och hoppet
 
 
 
 
Livet kan stundtals vara en dans på rosor och en berg- och dalbana med djupa djupa dalar..
Livet är fantastiskt, men vi ska minnas att vi bara har det på låns, vi ska alla gå samma väg till mötes en dag men på olika sätt och vid olika tidpunkter.
 
När livet tar slut och sorgen är som djupast så finns inga ord. Livet känns orättvist när sjukdomar och plötsliga händelser innebär slutet för vissa, då står vi andra maktlösa i sorgens dal och tyngs av det som just har hänt.
 
 
 
 
 
En fruktansvärd sjukdom som tar allt fler jordliv är cancer. Det finns flera typer av cancer och somliga får en elakartad, andra godartad. Cancern kan visa sig på så olika sätt. Det kan börja som något litet, som snabbt växer sig stort. Hos vissa människor upptäcks cancern tidigt och hos andra väldigt sent.
 
Det hemska i allt detta är att nästan vem som helst kan drabbas, både barn och vuxna. Det är så hemskt när diagnosen cancer ställs till någon, det är som att dra ner en lång svart rullgardin.
 
Några kämpar hårt och klarar att besegra sjukdomen, men för andra så tar den sakta deras liv.
 
Cancern finns i nästan varje släkt på ett eller annat sätt, den drabbar så många.
 
 
Min mormor dog för 5,5 år sedan i blodcancer - leukemi. Hon blev 72 år gammal. Hon kämpade tappert i några år mot sjukdomen men mot slutet tog den överhanden och till sist tog den hennes liv, en solig morgon i maj fick mormor starta ett nytt liv, ett liv i himlen tillsammans med änglarna.
 
 
Jag har tidigare stödjat Cancerfonden och Bröstcancer genom att ge ett litet bidrag då och då men jag bestämde mig tidigare i veckan att jag vill göra något mer för de som drabbas av cancer.
 
Ingen kan göra allt men alla kan göra lite - och det tillsammans gör stor skillnad.
 
 
Jag har bestämt mig för att hålla en loppis där alla intänkterna oavkortat går till Barncancerfonden.
Samtliga som skänker saker och som handlar är med och bidrar till detta, är ni med mig???
 
 
Jag skulle mer än gärna ta in förslag på välgörenhet, barnhem, organisationer som arbetar med utsatta m.m. dit man ger resterande saker som inte säljs under loppisen, kom gärna med förslag.
 
Jag ser detta som en gest att göra mitt lilla för att bidra med det jag kan för att öka chanserna till att fler får överleva cancern, denna hemska sjukdom.
 
 
 
Vår kära vän Anna gifte sig med sin älskade Oskar i somras, helt i hemlighet med familjer och släkt en vacker sommardag sa de JA till varandra på klipporna vid kusten.
 
Vi firade tillsammans med dem på deras bröllopsfest, där vi först varit inbjudna till "inflyttningsfest"
 
Nu några veckor senare hade vi ordnat en liten AW (after wedding) för Anna, och i lite "after work" anda
 
Jag lyckades lura in Anna på Senses (sa att jag köpt en kaffe till henne och väntade där inne, då vi sen skulle åka och köpa presenter ihop på fredagseftermiddagen)
 
De hade fixat med bubbel och godsaker
 
 
 
 
 
SURPRISE VÄNNEN!!!!
 
 
 
 
 
 
Vi skålade och hade en trevlig stund sedan fick Anna en ansiktsbehandling. Under den tiden fick vi andra snygga naglar, jag valde ett brunt lack med lite skimmer i
 
Efter ansiktsbehandlingen blev Anna sminkad, och även vi andra fick testa lite nya nyanser vad gäller ögonskuggor, rouger, lipgloss m.m.
Jag fastnade för ett riktigt fint lipgloss, så det blev ett litet köp.
Anna fick också sina naglar målade innan vi lämnade Senses för att fortsätta kvällen.
 
 
 
Vi avslutade kvällen med att göra vår egen sushi.. lite småpilligt men riktigt roligt och framförallt, riktigt gott.
Jag vet inte hur många bitar jag åt, men säkerligen mer än de 8 bitar jag brukar beställa.
 
Till sist bjöds det på en hallonmoussetårta.

 
 
 
 
Tack alla inblandade tjejer för en mycket trevlig kväll och tack fina Anna för att vi fick tillfälle att fira dig lite i efterhand, men allt går ju det också:)
 
 
 
 
När det är riktigt krispiga och soliga höstdagar då mår man riktigt gott, iallafall jag.
Dagarna som har varit nu har bjudit på kyla, sol och frisk luft.
 
I eftermiddags åkte vi ut till Store Mosse och träffade vänner, promenerade och fikade i solskenet, helt fantastiskt.
 
 
 
 
 
Lilla hjärtat sov så gott
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fikasugna tjejer efter promenad
 
 
 
Gärna fler dagar likt dessa två som har passerat nu, det ger så mycket energi och värme.
 
Tack vänner för idag
 
Vi är bortskämda med att vår lilla son sover hela natten. Han somnar kring 18.30-20.00 på kvällarna och vaknar kring 7.00 på morgonen. Dock så har vi fått gå upp mellan 05.00 och 06.00 två mornar, då han kissat igenon blöjan. Jag tog upp honom och bytte blöjan vid 23-tiden på kvällen och det resulterade i att blöjan höll torrt hela natten. Men det känns ju inte rättvist mot barnet att nästan väcka dem för att byta blöja..
 
 
 
Är det någon som har erfarenhet av liknande och kan tipsa om någon bra nattblöja eller dyl??
 
Det känns inte rätt att gå upp en storlek, då vi nu har Libero nr 4 (7-11kg) och lilla J väger kring 7,5-8kg.. så, jag får se om vi hittar en lösning på detta lilla vardagliga problemet..
 
 
 
 
 
 
 
 
Libero,



Idag var det en fikaträff med 7 mammor och 7 barn. En sockerchock, trevliga tjejer och ett gäng härliga ungar.

Vi promenerade till de andra och nu är det verkligen höst på riktigt. Jag hade handskar och jag satte i åkpåsen i vagnen så att lilla J fick det varmt och skönt .

eftermiddagen har spenderat med familjen då pappan i familjen är krasslig och har känt sig dålig sedan helgen..vi hoppas att han piggar på sig snart.

Ikväll fick vi kärt besök av min fina vän Erika som jobbar tillfälligt i närheten.. Alltid trevligt att träffas och få lite "gratis" tid ihop..

Nu tar vi natten i detta Casa, imorgon ska jag upp tidigt och gå på Hälsokontroll kl 08.00 på företagshälsan, wish me luck.

Godnatt

 

... planer är följande:

 

- Jönköping med Therese & Cecilia

- Löpning, milsrunda med "Springjuntan - the joggers"

- Myskväll framför bra TV program - missa inte SOLSIDAN 20.00 idag på TV 4!!!

 

   ..Nu ska jg fixa lite med tvätt och andra vardagliga måsten, lika bra att passa på när de två fina pojkarna i familjen just nu sover..

 

 

 

 

 
 
Jag gjorde lite snyggt och enkelt på bordet
 
 
 
 
Det svarta Mateus fatet och på det en grön blomma i nya vasen från ZBH, doftljus också från ZBH samt en liten Orrefors skål med gott i.. bara att ta bort och lägga till saker på fatet, så blir det lite vacker dekoration på bordet.
 
 



Ja, just idag har kanelbullarna en helt egen dag, tillägnad dom.
Äter ni kanelbullarna idag??
Vart finns den bästa kanelbullen??

Än har jag inte ätit någon, men det kanske kan bli kvällsfika:)

När jag bodde i Halmstad höll vi hårt på traditionerna, kanelbullar på kanelbullens dag, våfflor på våffeldagen, semlor på fetisdagen mm..


Grattis alla kanelbullar:)



Igårkväll var jag inbjuden via jobbet till Önska på en julklappskväll. En inspirationskväll med representanter från Design House Stockholm @ Eva Solo.

Det bjöds på mycket gott, mat och dryck och det var lottdragning och mycket fina priser. Vi kollade in en företagsjulklapp och troligen blir det just det vi ger våra anställda i år

Tusen tack för en mycket trevlig kväll

 
 
Jag fyndade 3 plagg på från Missoni-Lindex men enbart detta fick stanna kvar. En top och en blus fick också följa med hem, men det var inte helt 100 så de fick gå tillbaka.
 
Vad jag behöll va dessa finingar, helt i min smak. Blir använda nästa vår/sommar
 
 
 
 
 

 

Välkommen till julen hos Zelected by Houze!! Du som är värdinna på ett party i oktober får HALVA priset på en valfri julvara!!

Var först med glöggen och ha en mysig julträff med familj och vänner redan i oktober! Då får du som är värdinna halva priset på en valfri vara ur julens specialsortiment!! Det unika julsortimentet får du presenterat av din säljare på partyt!

Det enda du behöver göra är att med hjälp av Zelected by Houze ge dina vänner en föraning om julens tomtar, stjärnor och glittrande detaljer och varför inte bjuda på vinterns första glögg?? Det behöver inte vara mer komplicerat än så. Vårt sortiment står för det lilla extra!!

Boka ditt oktoberparty med din säljare eller gå in på www.zbh.se och anmäl ditt intresse att vara värdinna.

Du får givetvis även en ordinarie värdinnegåva helt utan kostnad!

Gåvorna väljer du från vår hemsida www.zbh.se eller tillsammans med din säljare. Det enda som krävs är minst 6 gäster närvarande på ditt party och att partyt omsätter minst 2000 kr. Är dina gäster lika intresserade av heminredning som vi tror att du är, kommer din visning att bli en succé! Bjud in extra många vänner! Du kan ALLTID få extra bonus när din visning går riktigt bra! Om din visning omsätter mellan 6000-8000 kr får du alltid köpa 1st vara till halva priset Om din visning omsätter mellan 8001-10.000 kr får du alltid köpa 2st varor till halva priset Om din visning omsätter från 10.001 kr får du alltid köpa 3st varor till halva priset (gäller varor med max ord. pris 599kr)

 

Boka ditt party i julens tecken med din säljare eller gå in på www.zbh.se och anmäl ditt intresse att vara värdinna.

Välkommen in på vår hemsida där du kan bläddra i vår kompletta sortimentskatalog och i vår julkatalog för 2012!

// Zelected by Houze



Dagens kvällsmat blev inget mindre än Scones made by M. Massa goda marmelader, honung och te var mums. Att äta framför TVn och titta på fotboll (småstadens hemmalag spelar bortamatch idag och det visas på TV) är pricken över i.


Vad snabbt man kommer in i vardagen efter semester. Ena kvällen går man längs strandpromenaden, äter glass och njuter och andra dagen ligger man hemma i soffan framför TV med en filt över fötterna:) härliga och fantastiska kontraster.




Idag vaknade vi upp hemma i småstaden igen och vardagen rullade igång direkt..

Vi träffade mamma/mormor på lunch och dagens lunch fick bli inget mindre än en höstigt morots- och apelsinsoppa, me like:)

Tvättmaskinen har gått på högvarv här idag och mellan tvättarna gick jag och J ner en tur på stan.. Lite nytt i garderoben till oss båda.

Nu har pappan i huset kommit hem och vi tar kvällen - det blir storhandling, matlagning, kvällsmat mm.