Igårkväll efter att det regnat en rejäl skur här hemma så gick jag ut i trädgården en runda. Älskar doften efter regn när det är lite varmare i luften.. finns det någon friskare doft?
 
 
 
 
 
 
 
Syrénen bjuder på små fina knoppar
 
 
sommaren är på ingång, gräset börjar bli grönare och snart slår en hel del träd, blommor m.m. ut... vad vackert det är på försommaren när bladen på träden är gröna och allt ser så friskt ut.
 
 
 
 
 
 
Nu hoppas jag att vi bjuds på en fin MAJ månad så att vi kan vara mycket ute.
Vi har en del trädgårdsfix (vilken husägare har inte det) att göra här hemma. Vi ska sätta plantor, måla staket och pergola, (hoppas målarjobbet blir mitt, gillar att måla:) sätta upp grind på altanen för lilleman, fixa med stenbeläggning m.m. Nåja, en sak i taget så blir allt bra, ingen stress...
 
 
Ha en fin sista April vänner, fira ut April och välkomna Maj
 
 
 
 
Idag hade vi mamma/barn träff här hemma och jag passade på att bjuda på något somrigt
 
 
 
Rabarber- och jordgubbspaj
 
 
Det var en uppskattad paj och eftersom jag fortfarande har både jordgubbar och rabarber kvar i frysen så blir det nog en likadan paj snart igen. 1 maj på onsdag, så det kanske blir en 1a maj fika då, vem vet.
 
 
Väldigt gott och enkelt att göra olika sorters smulpaj, variera efter tycke, smak, säsong och "vad köket har hemma" en klick vaniljvisp eller lite vaniljglass till och fikan är fulländad, nästan:) pst. glöm inte kaffet
 
 
 
 
Förra veckans pics kommer här
 
 
 
 
 
// måndagskaffe // snart ett badrum // choklad- & pistagegott // fredagsfika //
kvällsgott // arbetsklädd // fikapaus i röjandet // lördagens "hemliga" dessert //
 
 
ecarlssons @ instagram
 
 
 
 
 
Country-Dreams  firar 5 års jubileum och ger 20% rabatthela sortimentet
 
 
 
 
 
 
 
Fynda Please jeans, Hunter stövlar, Prime boots eller något annat.
Jag ska ta en titt och se om jag hittar något som faller mig i smak, troligen inte så svårt :)
 
 
 
 
Trevlig lördag kära vänner.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här kommer en uppdatering på Snickers a´la LCHF/"nyttigt chokladgott"
 
 
 
 
Skillnaden jag gjorde denna gången var att inte ha så mycket smör i varken chokladen eller jordnötssmöret. Jag halverade smörmängden. Jag hade 70% choklad till undre lagret och till övre laget hade jag 70% choklad med pistagenötter (Marabou´s choklad). Jag strödde också lite flingsalt ovanpå tillsammans med hackade pistagenötter. Flingsaltet var faktiskt pricken över i:et, så hoppa inte över det..
 
Lycka till med "nyttighetsgodiset"
 
 
 
 
 
Igår såg vi filmen Life as we know it
 
 
 
 
Det är en romantisk komedi... men jisses. för mig var det en rörande och mycket vacker film, samt väldigt tragisk/hemsk (det är ju på film ska man ju däremot komma ihåg) Det är väl så att man som småbarnsförälder reagerar på ett annan sätt än förut när det handlar om barn. Jag har aldrig tidigare gråtit till en film (möjligen någon enstaka) men igår hade jag lätt till tårarna.
 
 
Ett litet filmtips från mig får bli denna filmen. Den är rolig, fin, sorglig och allt därtill. Det är nog inte så att alla gråter av den, utan ser komiken i den, vilket jag också gjorde..
 
 
 
Idag är det redan torsdag, veckan är ju snart slut. Imorgon är det fredag, jobbdag för min del.
 
 
 
Nu ska jag ge mig ut i solskenet på en härlig promenad.
 
 
 
KRAM
 
 
 
 
 
 
 
Vårt badrum är på väg att ta form. Mosaik och kakel sätts just nu på golv och väggar. Det ska bli spännande att se det helt klart, än är det lite kvar att göra. Vi är nöjda med vårt färgval. Vi har en blå mosaik på golvet och som går upp på en vägg, den väggen där duschblandaren sitter. På övriga väggar blir det en blank vit platta (10x30cm)
 
 
Inredningen såsom toalettstol, handfat, blandare och duschblandare är inhandlat och ligger och väntar på att få sättas upp så snart det är färdigkaklat, fogat och klart.
 
 
När detta är på plats så är det dags för att piffa badrummet med handdukar och andra snygga ting som gör pricken över i:et
 
 
Just nu spanar jag just lite piff och inredning
 
 
 
 
 
Fina handdukar från Missonin som skulle passa fint i vårt blå/vita badrum
 
 
 
Vit pedalhink från Vipp (sambon har redan bestämt att vi ska ha denna, bra smak)
 
 
Vit toalettborste från Vipp blir det nog också
 
 
 
 
Det ska bli spännande att se när detta projektet är klart, om det blir som man har tänkt sig. Ni vet den bilden man målar upp i sitt huvud. Såhär, precis såhär vill jag ha det. Ibland så inser man ju att verkligen är lite annorlunda och man får redigera sin "färdig" bild lite. Jag tror att detta kommer att bli jättefint när det blir klart.
 
 
Det ska bli skönt att få undan allt "byggfix" och få städa övervåningen riktigt ordentligt. Nästa projekt blir 2 roliga grejer, INREDA och fixa Julius rum samt gästrum/kontor.
 
 
Nåja, Rom byggdes inte på 1 dag, likaså kommer inte vår övervåningen vara helt klar på 1 dag :)
 
 
 
 
 
Veckan som gått bjöd bl.a. på följande:
 
 
 
 
 
// gosen i familjen // leka-med-lego-pose // dinner out //
stor/liten kille på väg // Loka #inteminsmak // rosé och fredag //
sött & gott // en aning träning // grillpremiär här hemma // 
 
 
ecarlssons @ instagram
 
 
 
En ny vecka är redan här, och den har startats med fortsatt badrumsrenovering, kakel- och mosaiksättning pågår... whoop whoop, längtar som ett barn på julafton..
 
 
Trevlig vecka
 
 


Fredagar innebär jobb för min del, och idag var inget undantag.
Efter en bra dag på jobbet möttes jag av två små, (nu överdrev jag:) ett litet och ett stort hjärta.

Vi har haft fredagsmys deluxe här hemma med en son på strålande humör som mest går här hemma nu (vad de lär sig fort). Middagsfix med ett glas rose, hörde jag VÅR!!! Ja, solen har strålat nu på kvällskvisten. Just i detta nu är den på väg ner där borta i horisonten..


Jag och M har precis satt och i soffan med varsin tallrik sött. Nu är det helg och det får allt firas med något gott.


Nu önskar jag er alla en trevlig helg.

KRAM

 
 
.. om att vara trött.
 
 
Min "godnattklocka" är lika tidsinställd som Julius "morgonklocka". Lagom att klockan har passerat 22 på kvällarna så är jag rysligt trött och seg. Det spelar ingon roll om det är fredagskväll, om jag har tränat eller bara haft en lugn kväll. Det är samma visa varje kväll. Jag har aldrig känt detta innan, har oftast kunna hålla igång på kvällarna och fixa med det ena och det tredje, men nej.. nu är sängen mer prioriterad än annat fix och don.
 
 
Det som jag dock finner lite lustigt är att jag går och lägger mig tidigare, vaknar inget om nätterna (jag har väl ett litet ljus till barn som sover så bra, retar kanske upp någon:) men är ändå trött och seg när jag vaknar på morgonen. Jag blir väckt av det lilla ljuset allifrån 6-7 oftast. Hans morgonklocka har oftast 3 tider, 06.05, 06.10 eller 06.45. Men idag ni... sovmorgon till 07.54... härligt.
 
 
Jag kan inte direkt klaga på att det är mörkt och att man saknar ljuset, det är ju till och med ibland solsken om mornarna och sedan en tid tillbaka sommartid, så något mörker kan jag inte skylla min trötthet på. Jag vill inte heller påstå att mina dagar kantas av stress eller liknande, har relativt softa dagar tillsammans med liten.
 
 
 
Kanske kan den enklaste av alla anledningar heta så mycket som.. småbarnsförälder
Finns det någon annan, kanske just en småbarnsförälder som känner igen sig i mitt "trött-måste-sova-och-det-nu"
 
 
 
Nåja, där fick ni ett litet inlägg om min "sovarklocka" och lite trötthet
 
 
 
 
 
 
 
Dagar då solens strålar värmer som idag och då temeraturen ligger kring 15 plusgrader, då önskar man att gräset var grönt och utemöblerna på plats samt en massa härliga planteringar m.m. sken upp på altanen. Nu får jag nöja mig med två solstolar så länge.. men snart är det dags att damma av uteplatsen och dess möbler m.m.
 
 
bilder på hur delar av altanen såg ut förra året (inte helt klara med vår altan än)
 
 
 
 
 
Vi har sedan tidigare en loungegrupp från we got som vi är supernöjda med. Funderar nu på att köpa ytterliggare en grupp därifrån och ha på framsidan, har tittat lite på denna soffan.. ja, kanske blir den, familjeråd om det får det nog bli..
 
 
 
 
Nu får vi hoppas att våren har kommit för att stanna och att det snart börjar bli lite grönt runtomkring i naturen, det är så härligt med vårvärme, solsken och framförallt med frisk luft..
 
 
Trevlig onsdag
 
 
 
 
Hjälp hjälp hjälp, hur får man en pelargon att överleva inomhus????
Jag har ställt den både soligt och skuggigt, fått lagom med vatten (inte uttorkad) men lik förbaskatt så vill den inte riktigt vara med, hm.. vad gör jag för fel, någon som vet??
 
 
 
 
 
Tips på överlevnadsförsök mottages mer än gärna..
 
 
 
Denna lite halvgråa och smått regninga måndag spenderas hemma. Just nu sover liten, så då passar jag på att sjunka ner i soffan med en kopp kaffe och Fifty Shades, perfekt förmiddagsavkoppling
 
 
 
 
 
Ps. För er som vet att min mobil varit knasig och för er som vill få tag på mig, mobilen fungerar fortfarande inte, så gör er inte besväret att försöka få kontakt med mig.. Jag hoppas att jag får den idag, och att det då fungerar.. nåja, relativt avkopplande att vara utan #telefonensomanvändstillmycketmeränattbararingamed
 
 
 
 
 
 
Trevlig måndag kära läsare.
 
 
 
 
 
 
... inte riktigt, men idag är det en regning och grådaskig Fredag. Vad passar inte bättre än ett gäng tända ljus och pizza till fredagsmyset. Extra gott då jag har jobbat idag. Det var skönt att bara komma hem, till två goa killar. Byta om till mysbyxorna och inta fredagsfeeling.
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag joina mannen i soffan och hoppas att jag håller min blå/grå vakna ett tag till :)
 
 
 
 
 
 
 
"den som väntar på något gott..."
 
så sant så.. snart så är det klart intalar jag mig, och det stämmer ju till viss del. Här pågår arbetet för fullt med att få badrummet klart. När man är mitt upp i en renovering så står mycket annat stilla (läs: städa övervåningen är absolut inget prioritet). Nu ser jag fram emot att bli klara med underarbetet, så att kakel och klinker kan sättas.
 
Vi kommer att ha en vit blank kakelplatta på väggen och blå mosaik på golvet, hoppas det blir lika snyggt som jag tror:)
 
 
 
värmeslingor på plats och redo för flytspackling
 
 
flytspacklat - check
 
 
 
och "fallet" i duschen är också spacklat och klart.
 
 
 
Snart hoppas jag på bilder innehållande lite färg:) dvs kakel och mosaik...
 
 
ha en fortsatt trevlig torsdag, snart helg.
 
 



En fantastisk dålig dag på flera sätt går mot sitt slut. En dag då man hade velat dra täcket över huvudet och hoppat över men så kan man inte göra.. Sprang av mig lite "skit" och väl hemma på entrétrappan efter min runda så tappar jag mobilen i stentrappan.. Det behöver ingen närmare förklaringen hur det gick.

Nu ska jag gå och lägga mig och sedan vakna upp till en ny dag imorgon, härligt

 
 
 
Whoop whoop, redan ny vecka och måndagkväll..
 
Några händelser från förra veckan var följande
 
 
 
 
 
 
 
// en bra start på dagen // lappning av barnkläder // goefrukost
// fredagsmiddag // härligt frukostsällskap // cykla, here we go //
 
 
 
ecarlssons @ instagram
 
 
 
 
 
Igår blev det jordgubbar till frukost (hade fryst in från förra sommaren, yummie) Imorse däremot blev det en sedvanlig helgfrukost med hela lilla familjen samlad runt bordet. En viss liten kille knaprade mest gurka och små smörgåsbitar...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Nu fortsätter vi helgen, för snart är det över :)
 
 
 



Friday Friday lovely Friday


Efter några timmars jobb intog hela familjen fredags- och helgkänsla. Det är en kort jobbvecka som varit. En riktigt solig och fin vecka vi har haft.

Igår var det en riktigt härlig dag med både lunch- och fikadejt och en promenad på över milen i solsken, då mår man som man förtjänar.


Nu har jag lagt mig tillrätta i soffan och kollar Let's Dance och snart även Skavlan.


Hoppas ni alla får en mysig helg


KRAM

 
 
Vi har nu kommit en bit längre med badrumsrenoveringen sen sist
 
 
 
 
 
 
 
Spånskivor på golvet, all el- och rördragning är gjord och väggarna är gipsade och klara. Efter att dessa foton togs så la sambon värmeslingorna, så nu är allt förberett inför flytspacklingen av golvet, som gissningsvis görs imorgon, härligt när det går framåt. Efter flytspacklingen så är det time för kakel- och klinkersättning och sedan är vi inte långt ifrån att vara klara...
 
 
När detta badrummet är klart, så är i stort sett hela huset renoverat. Alla vinklar och vrår i vårt hus har fått sig en förändring, sedan vi köpte huset (för snart 4 år sedan, 1 juni 2009).
 
 
 
Nu längtar jag tills badrummet är "inflyttningsklart" så det får sig lite fin inredning m.m.
 
 
Ha en fin och solig dag vänner, här skiner solen för fullt, fantastiskt.
 
 
Nu är det snart time för oss att bege oss ut i detta vackra väder, vi är bjudna på både lunch och fika idag, man tackar. Så det får bli sköna promenader till lunch- och fikadejterna.
 
 
 
 
 
 
 
PÅSK-veckan är redan över och vi har nu snart passerat halvtid på denna veckan.
 
 
Min föregående vecka bjöd bl.a på detta
 
 
 
 
 
/ kaffet utomhus // SOL // middag a´la M // liten kille med stort påskägg /
 
 
ecarlssons