Igår var jag och tre vänner på Cafe Snipen och åt Tapas.
Det var en riktigt lyckad kväll med god mat & gott sällskap.
 
 
 
 
 
 
 
Tapasen måste du bara prova, Skynda dit om du bor i Småstaden och gillar Tapas förstås. Det fanns mycket att välja på och mätt blev man.
 
 
 
 
Jag tog fyra rätter och det var helt lagom. Till sist blev den en liten efterrätt också (jag och linda delade Snipens chokladkaka med vispad creme fraiche och apelsin, mums va bara förnamnet:)
 
 
 
 
Spansk potatiskaka med salsa // handskalade räkor mes pepparotscreme och med bröd
Rullar på kallrökt lax med wasabicreme // gestost och rödbetssallad med pinjenötter och honung
 
 
 
Tack tjejer för en trevlig kväll, det får vi göra om.
 
 
 
Nu är det fredag eftermiddag och fredagskänslan kanske snart infinner sig. Gissar att liten snart vaknar efter sin nap. Vi har haft inskolningsvecka på dagis nu och lagom till första dagen som han skulle lämnas där så fick han feber stackarn, så det var en liten skrutt som vaknade imorse efter en dålig natts sömns med feber.
 
 
 
Happy Friday vänner
 
 
 
 
 
 
 
 


Helgen har tillbringats på annan ort. I lördags morse åkte vi till Malmö och besökte Turning Torso. Vilken byggnad alltså, grymt häftig. 190 meter hög, 54 våningar och det tar 38 sekunder att åka från våning 1 till 54, de ni.

Det var intressant att få veta information om hur byggnad kom till, allt ifrån arkitektens tankar till färdigt hus innehållande hyresrätter, kontor, gym, vinkällare och festvåning mm.

Lördagskvällen avslutades med en trevlig kväll på Wallmans i Helsingborg. En riktigt bra show bjöds vi på.. Jag säger bara det, hade jag haft ett litet uns av den grymma sångröst dessa människor har så hade jublat..

Efter en god natts sömn (om en lite kort) så åkte vi och tittade på "Projekt Hallandsås" i folkmun tunneln genom Hallandsåsen. Vilket projekt alltså. Det går knappt att förstå.. Jag minns inte hur lång tunnelborrsmaskinen var men något i stil med lika lång som två fotbollplaner. Och då mina vänner, då pratar vi alltså en ett rätt så rejält tunnelborr och med allt vad det innefattar.. Vilket arbete alltså. Någon gång i September så ska båda tunnlarna vara igenomborrade och arbetet med att lägga räls och dylikt ska inledas efter nyår. Snart så har vi en ny järnvägssträcka på Västkustbanan (jag är ju ingen frekvent tågåkare och kommer nog inte heller att bli.

Efter en god lunch på Margretetorps Gästgiveri så styrdes kosan hem mot Småstaden igen..

En trevlig helg läggs i minnet.


 
 
Nu är snart denna föräldraledigheten ett minne blott..
 
 
Lilla J har gått från att vara en liten liten bebis....
 
 
 
 
 
...till att nu vara en lite större pojk än för 17 månader sedan
 
 
 
 
 
 
Jag börjar som alltid när det gäller personliga förändringar känna ett litet visst vemod och inför denna förändringen tänker jag "hur kunde det gå så snabbt"  samtidigt som jag å ena sidan kommer att sakna och älska den tiden jag har haft med lillskutt här hemma så känner jag å andra sidan är vi är redo för förändringen. Det ska bli fantastiskt roligt för oss båda.
 
 
Dagis för honom, jobb för mig... Det är vår nya vardag lilla J.
 
Det kommer att bli super detta, det är jag helt övertygad om. Jag kommer dock till en början sakna vårat morgonmys med go frukost, morgonpromenader och lek och självklart allt annat vi har gjort ihop (vi är ett bra team du och jag lilla J:) Men nu blir det andra morgonrutiner.
Hej då morgonlunk - Hej tidig morgon och lite tempo.
 
 
 
Så, nu tjänar vi ut det sista av vår ledighet, om 1,5 vecka är det andra tider. BTW, det kändes som att jag skrev detta inlägget nyss, men nu är sommaren snart förbi oss.
 
 
 
 
 
 
Om några dagar går jag från att vara 27 år till att bli 28 år, vilken förändring...
Tror inte jag kommer att märka någon större skillnad..
 
 
 
 
Några få saker som finns på min önskelista är bl.a
 
 
 

En vit Kubus 4 från By Lassen
 

 
ansiktsbehandling, doftljus från ex. Voluspa & L:a Bruket för kalla och regninga höstdagar
 
 
 
 
 
sist och mest önskar jag mig en fin födelsedag med mina nära och kära  ♥
 
 
 
 


Här kommer ett litet Söndagstips!


Jag har ett superbra och enkelt recept på gifflar (den matigare varianten)

Ha det som tilltugg på en buffé, snacks eller så blir de perfekta i picknickkorgen.


Du behöver:
• En rulle kyld smördeg (jag använder ICAs)
• 1 liten trekantig brieost
• 1 pkt rökt skinka (smörgåspålägg)
• pizzakrydda
• 1 ägg
• lite sesamfrön


Skär upp smördegen i lagom stora trianglar. Lägg lite skinka och brieost på varje triangel. Krydda med pizzakrydda och rulla sedan varje triangel till en giffel.

Lägg gifflarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med uppvispat ägg och strö sesamfrön över.


Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min, de ska få en lagom gyllenbrun färg.


Innehållet i gifflarna går ju att variera helt efter tycke och smak och de är så enkla att göra. Jag har redan gjort dessa 2 gånger och fler kommer det att bli.


Lycka till


 
 
 
Har du som jag småbarn och handlar en del av dina barnsaker på nätet, se hit.
 
Jollyroom ger 200:- i rabatt vid köp för 1000:- (och det är fraktfritt vid order över 1000:-)
 
 
 

 
 
 
Jag handlade lite inredning m.m. till litens rum. Jag köpte bl.a. denna förvaring från Lego
 
 
 
 
 
 
 
SKYNDA fynda. Erbjudandet gäller endast till kl. 17.00 idag.
 
 
 
 
Barn, Jollyroom, LEGO, Leksaker,
 
 
Jag är ingen "bullmamma" kort och gott.
 
 
En regning sommardag för 6 år sedan bakade jag mina första vetebullar. Resultat, inget vidare. Stenhårda är det enda jag minns...
 
 
 
 
Men så tänkte jag för någon dag sedan.. det vore kul att testa på bullbaket igen. Och med en perfekt bakbok - A piece of cake så borde ju det åtminstone bli bättre än sist...
 
 
 
 
 
 
Med facit i hand. Det blev bättre än sist, men att baka bullar är en process som tar en halv dag och lika lång tid som det tar, lika mycket energi tog det av mig...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bullarna smakade däremot väldigt gott (trots lite miss med jäsning m.m.) och med kardemumma och sockertopping så blev de också lite fina allt.
 
 
 
 
 
 
 
Slutsats: om 6 år igen kanske jag ger mig på detta, tills dess bakar fröken carlsson mjuka kakor och annat gott
 
 
 
 
A piece of cake, Bullar, Kardemumma, Leila Lindholm,
 
 
 
Vi inledde vår semester med en vecka i Grekland.
 
En riktigt härlig vecka som kan sammanfattas med; goda vänner, mycket mat (mycket fetaost och tzatziki, med betoning på mycket), Mythos, sol & bad, plump, kärlek och mycket mer därtilll.
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
Väl mött Grekland, vi ses med all säkerhet igen.
 
 
 
 
 
♥ Tack Micke, Julius, Anna & Oskar
 
 
 
 
Grekland,, Semester,
 
 
På en av våra morgonpromenader denna veckan så stannade vi till och tittade på djuren i Apladalen. Lilla J var lite faccinerad men också lite reserverad.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är fantastiskt att börja morgonen med en promenad (gärna i värme och solsken, lite lättre då) och att få ha naturen så nära inpå, trots att man bor i stan. Apladalen är just en sådant perfekt promenadställe.
 
 
 
 
 
 
Snart är det ett minne blått med morgonpromenader och frukost hemma men litem kille busandet runt omkring. Snart är det tidiga mornar, dagis och jobb som väntar. Allt har sin tid och denna tiden är mig snart ikapp har jag insett. "hemma med barn tiden" vad snabbt det har gått (gissar att nästan alla säger så)
 
 
 
 
 - stanna tiden, just för en liten stund -
 
 
 
 
 
 

Jag har fastnat för By Malene Birgers höst- och vinterkollektion 2013. Det finns riktigt många snygga plagg tycker jag. Några av mina favoriter är dessa 

 

 

 
 

 

 

 

Denna fina tröjan är en favorit

 

 

 

och denna tröjan är också fin och passar ju till det mesta.

 
 

 

 

 

 

 

 Samtliga bilder kommer från By Malene Birger

 

 

By Malene Birger,
 
 
 
Jag och mannen min hade kräftpremiär förra veckan. Just nu är det ju hög tid för kräftor.  
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag tycker kräftor är fantstiskt gott, vad tycker ni??
Och jag gillar både havskräftor och signalkräftor men just nu i kräfttider vill jag nog påstå att signalkräftorna är min favorit.
 
 
 
Jag hade en liten kräftskiva förra året när jag fyllde år, det blir nog detsamma detta året..
 
 
 
 
Vi åt dessa små röda tillsammans med lite kex, goda ostar och marmelad, svårare än så behöver det inte vara.
 
 
 
Ett glas kallt vitt vin är som pricken över i.
 
 
 
Kräftor,
 
 
... för några är semestern över för denna gången. Mannen/pappan i huset började jobba idag efter 4 veckors semester. Jag och liten har 3 veckor ledigt till innan allvaret börjar igen.. (dagis för liten och jobb för mig).
 
 
Vi har fortsatt i semestertempot idag och har haft en riktigt mysig hemmadag med chill på altanen, poolhäng m.m. 
 
 
 

 
 
Sommaren och semestern kan ju inte ha varit bättre och än bättre att solen och värmer håller sig kvar lite.
 
 
Vi ska fortsätta denna veckan i semesterandan och hoppas på fler eftermiddagar vid poolen:)
 
 
Godnatt vänner