Om en vecka är jag på väg till fjällen, till Lindvallen närmare bestämt.
 
 
 
 
 
 
 
Det ska bli så kul att få släppa loss mina utförsskidor och mig själv i backarna (jag hoppas att det är som att cykla, att det sitter i ryggmärgen) Senast jag åkte utförsåkning var för 4 år sedan, då vi var nere i Schladming, Alperna. De senaste åren har det bara varit längdskidåkning för min del (då jag åkte Tjejvasan 2010) men nu ska det bli riktigt kul att äntligen få åka lite utför också. 
 
 
Nu hoppas bara jag att Sälen bjuder på fint väder och bra skidåkning, hoppas kan man ju alltid:)
 
 
 



Jag ger snart upp hoppet med dessa fina pärlhyacinter. Jag har gjort två försök tidigare att få dessa att blomma och bli vackra, men icke. De har knappt ens slagit ut förrän de kroknat igen, tråkigt... några små lökar borde inte vara någon konst att få att överleva kan tyckas men i mitt hem har det inte fungerat bevisligen.

Nu hoppas jag dock att mitt 3e försök med denna fina lilla blomma ska lyckas (än finns det ju hopp) den ser ju ut att må gott..

Har ni några "fingergröna tips" så mottages det tacksamt..


 
 
Igår tog vi fram Julius bil han fick i somras. Han var ju bara 4 månader när han fick den, så vi har haft den undanställd. Men igår tog vi ner den och han blev så glad. Han kunde för första gången sitta själv på bilen och trots att han inte kunde köra riktigt (räckte inte riktigt ner med fötterna) så var han så glad. Han håller i bilen och går vid sidan om och kör den så länge. Men det dröjer nog inte så länge tills han når ner med fötterna helt och kör runt rubt runt här hemma..
 
 
 
 
 
Så lycklig denna lille killen är. Han är ju en liten kille nu och inte en bebis längre..
Om mindre än en månad fyller vår älskade lilla unge 1 år, tiden går så fort..
 
 
 
 
 
Visst är det vackert när vinter börjar gå mot vår och solens strålar riktigt värmer och snön så sakteliga smälter bort...Jag tycker det är sköna tecken på att våren är på ingång och den får mer än gärna komma och ta oss med stormsteg snart.
 
Något man inte kan unna sig när man arbetar är att ta en timmes promenad mitt på dagen i det skönaste vädret. I veckan passade jag på att ta just en sådan promenad. Vad som saknades var en filt, en bänk och en kopp kaffe medans solens strålar hade kunnat få värma mitt ansikte.. nästa gång får jag ta med kaffe och sätta mig ner och njuta en liten stund.
 
 
Jag gick en ny slinga och det var en alldeles perfekt 1 timmas promenad genom stan, naturen, närheten till vattnet m.m. Den rundan kommer jag gå fler gånger.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår firade vi svärmor som fyllde år. Vi va på ett mysigt café/butik utanför stan, stationshuset. Det bjöds på supergoda mackor, kaffe, te och en chokladtårta ("to die for" den var jättegod)
 
Det var så god mat och vi var alla hungringa, så det blev inga matbilder
 
 
Julius tillsammans med faster
 
 
Kalle (mitt i maten, förlåt) sambon min och jubilaren 
 
 
 
 
 
 
 
 Det var en mysig interiör med många vackra saker att köpa
 
Väl värt ett besök, till sommaren cyklar vi dit :)
 
 
 
 
 
Jag utbringar härmed ett hipp hipp hurra till samtliga födelsedagsbarn denna veckan
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår fyllde vår vän Hanna 32 år
 
Idag fyller vår vän Anna 28 år
Idag skulle min Mormor fyllt 78 år
 
Imorgon fyller svärmor 64 år
Imorgon fyller min vän Johanna 26 år
 
I övermorgon fyller plastsyster Malin 30 år
 
 
Hoppas ni alla får fantastiska födelsedagar med allt vad det hör till, sång, tårta, presenter och en massa mer.  Grattiskramar till er alla på födelsedagarna.
 
 
 
 
  
 
 
Idag har jag och liten varit på lunchdejt hos Frida och hennes två flickor. Nina med barn var också med, så det var fem kids och tre vuxna, mycket trevligt och gott :) inte nog med en mycket god lunch, det blev hela 2!!! efterrätter.. jag kompenserar det med ett träningspass ikväll :)
 
 
I förmiddags bakade jag muffins (ovanligt att carlsson bakar muffins) efter ett recepttips av Anna.
 
 
Det blev chokladmuffins med banan och solroskärnor, blev riktigt gott faktiskt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag utgick från A piece of cakes muffinsrecept och tillsatte kakao, hackad 70% choklad, 1 banan och lite solroskärnor. Det blev 6 stora och 6 små muffins. Några hamnade på fikabordet idag och resten la jag i frysen
 
 
 
Ha en bra måndag vänner...
 
 
 
 
 
 
Igår hade vi besök av Emma och hennes man. Vi hade en trevlig kväll med Tapas och lite ölprovning, samt avslutade kvällen med ett festligt spel.
 
Som småbarnsföräldrar är man inte van vid sena fester så ofta längre, men eftersom vi hade barnvakt igår tills idag, så var det lite lyxigt med sovmorgon efter en sen kväll..
 
 
Tack vänner för en lyckad afton.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ny ljusstake från grafitgrå på bordet tillsammans med ett doftljus från Lagerhaus
 
 
 
 
Godsakerna på bordet denna kvällen
 
 
 
 
 
 
Idag skickar jag en extra varm och go Grattis kram till fina Annie som fyller 28 år
 
GRATTIS MIN FINA VÄN
 
 
 
 
 
 
Idag firar vi Alla hjärtans dag
 
 
 
 
 
Vi firar kärleken just denna dagen, världen över.
 
 
Kärlek är så mycket
 
 
Kärlek från en människa till en annan, kärlek till sina barn, kärlek till sina nära & kära (familj och vänner), kärlek till livet och och kärlek till en oändligt mycket mer saker.
 
 
Vad kärlek än är för dig, se till att vårda den ömt och varsamt och ta ingenting förgivet.
 
 
 
 
HAPPY VALENTINE TILL ER ALLA
 
 
 
 
 



Jag funderar tidvis väldigt mycket på hur "smart-phone världen" har förändrat oss människor..

Med en mobiltelefon blir telefonen helt enkelt mobil, du blir nårbar utan att sitta vid en bordstelefon och du kan välja att ringa dina samtal närhelst du vill.

Nu har vi också adderat e-mail till mobilen. Både samtal och mail från en och samma pryl, genialt.. Likaså har du en helt ok kamera i telefonen. Bort med små digitalkameror, den som finns i mobilen är nog så bra och du slipper ha med dig en liten kamera.


Men inte nog med detta.. Appar, något som inte har funnits alltför länge. Vem har en smart-phone utan överhuvudtaget någon app, knappast någon tror jag. Däremot kan man ha olika många appar och olika typer av appar.

Den "appen" som jag använder flitigast är Instagram. Jag undrar om och hur länge Instagram kommer vara "på tapeten" det känns lite som nya Facebook.

Jag kan dock bli rädd, Instagram går jag in på alltför ofta. Jag har funderat på att under en dag skriva upp hur många gånger jag går in på Instagram, men av rädsla vågar jag knappt..


Nyhetens behag är det gissningsvis som hägrar hos mig, då jag kollar Instagram, olika bloggar mm med min I-phone.


Jag vill själv bli bättre på att minimera det dagliga bruket av de sociala medierna.. Jag hoppas att vi inte går emot ett samhälle där smart-phonen styr våra liv (om vi inte redan är på väg)


Är vi sociala eller asociala i vårt användande av smart-phones.....


 
Idag är det fettisdagen eller heter det fet-tisdagen
 
 
 
 
 
 
Gillar ni dessa typiska svenska vetebullar med grädde och mandelmassa - SEMLAN
 
 
Jag vill nog minnas att jag alltid ätit semla just på denna dagen. Under min studietid i Halmstad var det alltid en semla just denna semledag. En av mina vänner gjorde hembakta minns jag. Jag har själv testat att baka egna men det är säkert 6-7 år sedan, minns inte riktigt.
 
Bakar ni själva eller köper ni era semlor idag?
 
 
Jag funderar på att baka, men inte bestämt mig riktigt än... resultatet visas senare isåfall :)
 
 
Ha en bra fettisdag/fastlagsdag/semledag
 
 
KRAM
 
 
semla,
 
 
Samtliga familjemedlemmar kände sig krassliga igår.. så det fick bli en riktigt "skrota-inhomhus-i-pyjamas-så-länge-man-ville-dag" men samtidigt skönt det också. Dock hoppas jag nu att både liten och vi vuxna blir pigga och krypa inom kort. Jag vill ut och njuta av vintervädret och gå på promenad, träffa vänner m.m. men snart så..
 
 
Det känns som att mina blommor lever samma liv som oss, de hänger och ser krassliga ut de också (note-to-myself: köpa nya vore kanske en bra idé)
 
 
Finns det något bra tips på hur man håller en Hortensia vid liv?? Fick ett bra tips av en god vän en gång, man måste vara tjänstledig för att hålla liv i denna växt..haha. Men det är ju jag nästan. Föräldraledig borde ju fungera också:) men nja, denna lilla ursöta blomma vill helt enkelt inte vara med.. vad gör jag för fel, för mycket/för lite vatten??? känns som jag har testat några gånger förr med dessa underbaringar men träning ger färdighet, inte sant
 
 
 
hmmm, ser en aning livlös ut va....
 
 
 
 
 
            
 
 
 
Veckan har bjudit på följande
 
Ny mat - getostlsange / trevlig läsning - DV / skidåkning / dubbelt upp i fika /
äta och smula på golvet / vinterskrud / förlovningsring funnen / kladdkaka m vispgrädde
 
ecarlssons
 
 
     
 
 
Igår var vi ute på en längdskidåkningstur och det kändes som att jag bytt Småland mot Sälen just då. Snön föll och det var vackert vitt överallt.. Det är en sådan härlig känsla att vara ute i naturen och samtidigt träna, en skön känsla i både kropp och knopp tycker jag. Det var relativt tung åkning, då snön föll och glidet därmed inte var det bästa, men det gjorde inte så mycket. Det var helt klart skönt att bara ta sig ut i detta härliga vinterväder (jag vet att jag sagt att jag önskar barmark) men när det yr snö och det är vitt och torrt samt en 3-5 minusgrader, då är vintern ljuvlig..
 
 
Jag får se om det ges tillfälle till någon mer tur i veckan som kommer eller till helgen igen..
Om ca 4 veckor blir det skidåkning för min del, men då utför (var alldeles för längesedan sist) en weekend tors-sönd i Sälen, ska bli riktigt trevligt.
 
 
 
 



Här hemma är Fredagsfeelingen på topp och vi har kört lite after work i detta Casa. Nu drar vi vidare för Fredagsmiddag.


En glad och trevlig helg önskar jag er alla

Fina tulpaner och ljus lyser upp vårt hem denna fredag.


 
 
Nytt i vårt sovrum är dessa kuddar från Lexington
 
 
 
 
 
De passar fint till övriga färger i sovrummet (vitt, beige, rött och blått)
 
Nu saknar jag en sänggavel (dock osäker på om vi ska ha de, väldigt delad i den funderingen)
 
 
 
Vad tycker ni???
 
Blir det en sänggavel så är min tanke något i linnetyg och klädda knappar, något väldigt enkelt helt enkelt, hmm.. tåls att tänka på, i 3 år till :)
 
 
Lite tavlor vore på sin plats annars.. har 2 st här hemma som ska upp inom kort... men det kanske också tar sin tid, 1år eller något åt det hållet... haha
 
 
 
 
 
 



Idag har vi haft en febrig kille här hemma.. Började igårkväll då stackars liten hade 40 graders feber vid läggdags.

Trots feber har han varit vid gott mod idag men lite lägre fart än vanligt..

Vi har haft en mysig inomhusdag samtidigt som snön har färgat marken vit igen.. Är det bara jag som är lite trött på snön?? För mig får det gärna bli barmark och några grader varmare. Längtar verkligen till vår (och förhoppningsvis lite vårvärme)

Just nu gör vi säkert som många med oss. Sitter bänkade i soffan framför Landskampen mellan Sverige och Argentina.. Heja Sverige (1-3 just nu)


 
 
 
Gillar ni lasange och gestost, testa att laga en Getostlasange med squash och spenat.
 
 
 
 
Jag använder mig av färska lasangeplattor, tycker det blir saftigare och bättre smak i hela rätten, har aldrig riktigt lyckats med en bra lasange med hårda lasangeplattor (men ni kanske är bättre)
 
 
Receptet räcker till 4-6 pers
 
8-12 lasangeplattor (beroende på form m.m)
½ dl parmesanost
 
Ost- och citronsås
25 gram smör
½ dl vetemjöl
5 dl mjölk
2½ dl mellangrädde
2 dl riven ost
rivet skal av 1 citron (jag tog citronkoncentrat istället)
½ tsk muskot
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
 
Fyllning
1 squash
250 gram färsk mangold eller bladspenat (jag mixade)
1 gul lök
2 vitlöksklytor
olivolja
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
200 gram getost
 
Garnering
rivet skal av 1 citron
lite färsk mangold eller bladspenat
 
 
Sätt ugnen på 200 grader
 
Ostsås.
Smält smöret i en kastrull, vispa ner mjölet. Späd med mjölk, lite i taget. Häll i grädden och låt såsen koka ca 3 min under omrörning. Rör ner ost, citronskal och muskot. Krydda med salt och peppar.
 
Fyllning.
Skär squashen i strimlor. Skölj och skär salladen (spara lite till garnering) Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i en rymlig panna. Tillsätt salladen och squashen och bryn tills det att detta har mjuknat. Krydda med salt och peppar.
 
Varva ostsås, sallads- och squashfräs, lasangeplattor och getost i bitar i en smord ungssäker form. Börja och avsluta med ostsås.
 
Grädda lasangen i mitten av ugnen i ca 15 min. Strö över parmesan och svartpeppar och grädda ytterligare 15-20 min, tills lasangen fått fin färg. Garnera med färsk sallad och citronskal.
 
 
Voila, färdigt att servera
 
 
 
 
 
Vårt badrum på övervåningen har under helgen påbörjat sin förvandling.
Sambon har rensat ut det och rivet det som rivas ska...
 
 
 
 
 
Verkligen duktig och händig man jag lever med.
 
 
det är en bit kvar.. men så fint det kommer att bli sen.
 
 
fler bilder och uppdatering om vår badrumsrenovering kommer
nu måste vi börja fundera på kakel, klinker och andra val som måste göras.. ska bli spännande att se badrummet ta form i ny skepnad.
 
 
 
 
 
Igår hade vi en ledig dag tillsammans och vi åkte då på tur till större staden, besök på IKEA m.m.
 
Kvällen blev Fredagsmys för hela slanten med tända ljus och skön stämning.
 
 
 
 
 
 
 
Fredagsmiddag blev inget mindre än en Pastarätt med Salami. 
 
 
 
Du hittar receptet här. Detta var en enkel men väldigt god rätt
(veckans 2.a nya recept.. whop whop, nyårslöftet)
 
Nu har vi redan startat igång lördagen med lite sovmorgon, helgfrukost, skönt lördagshäng och nu blir det lördagsfika med familjen W, inga måsten i helgen, skönt.
 
 
TREVLIG HELG kära ni.