Nu har jag tagit in sommarens första skörd av pioner, så de pryder fint mat- och soffbordet. Jag är nog inte ensam om att tokgilla denna fantastiskt fina blomma.


När vi köpte huset för fyra år sedan så flyttade vi flera pionbuskar (så att de inte revs med i allt det andra som rycktes upp och togs bort ur trädgården) Vi gjorde rejäla rensningar i trädgården då det var alldeles för mycket träd och växter på tomten (från gatan syntes inte huset alls)Vi har haft tur, alla våra omflyttade pionbuskar tog sig snabbt och de blommar varje år. Jag tror vi har ca 10 buskar totalt, vilka jag är enormt glad för.. Jag som har noll i gröna fingrar hade säkert rensat bort varenda buske för fyra år sedan om jag fick fria händer att "riva" tomten (tur att jag inte fick det, hade aldrig skett dock)


... Och vet ni vad, för fyra år och en månad sedan, då hade fröken Carlsson ingen aning om vad pion var för något...men det vet jag nu:) och gläder mig åt våra fantastiska pionbuskar. 
 
Midsommarafton firades med goda vännerna ute på landet. Vi hade en trevlig dag från början till slut och allt som hör midsommar till bestod denna dagen av...
 
 
 
Sillunch, snaps, blomstekransar till barnen, jordgubbstårta, lite regn (men mest värme och sol), rosévin, spel, kossor i hagen precis vid tomtgränsen...
 
 
 
midsommarbildregn
 
 
Godaste Lax- och färskostpajen, lovar att skriva recept när jag har fått det..super god
 
 
Jordgubbs- och tomatsallad, en ny favorit på sommarbordet..
 
 
 
 
 
 
 
Jordgubbstårtan made by me. Recept från Matplatsen
 
 
 
Vår älskade lilla midsommarpojke ♥
 
 
 
 
TACK för en fin MIDSOMMAR
 
 
 Sillunch, snaps, rosevin, midsommarkransar till barnen, jordgubbstårta, kaffe, vänner...

Midsommarafton har bara börjat.

 
 
 
Vilken dag vi har haft.. en perfekt sommardag. Jag har ätit både lunchen och middagen ute i solsken, bara det är fantastiskt. En trevlig lunch med Anna som lunchdejt och en trevlig middag med Anders & Kristin nu ikväll.
 
 
 
Jag har just i detta nu beställt denna boken...
 
 
 

Det känns som en bok helt i min smak. Är det någon som har läst den???
 
 
 
Jag har läst 2/3 böcker om Mr Grey men jag fastnade inte sååå som så många säger att man gör. Tyckte första boken var bra, men den andra kändes mycket bara som en raksträcka... må hända att jag har fel (hit me...:) Jag ska däremot läsa tredje och sista boken och jag tänker också se filmen (man har ju målat upp en del om karaktärena m.m) Jag ska köpa mig sista boken och läsa den nu i sommar..
 
 
 
 
Nu blir det Godnatt här.
 
 
KRAM
 
 
 
Vilket härligt sommarväder vi bjuds på igen. Igår trodde man nästan det var höst ute, regnet stod på tvären ett tag kändes det som. Dock är det ju skönt med lite regn mellan solvarven.
 
 
Idag har jag och Julius haft årspremiär på golfbanan. Jag slog mina första slag detta året och Julius satt snällt i vagnen och såg på (mönsterbarn..haha) Jag tycker alltid det är lika roligt att få dra iväg några härliga slag (och bra) och känslan säger mig alltid samma sak: sluta aldrig upp med golf.... (det ska bli min pensionärshobby, lätt) Vi lånade en liten putter så att lilleman fick testa på golf också.. ojojoj va kul det var att springa runt på det välklippta gröna gräset och få jaga en boll.. han var lyriskt.. det glädjer mammahjärtat.
 
 
 
Här kommer bilder på resultatet från helgens arbete
 
 
 
 
Vi har nu planterat en tujahäck på framsidan av vår tomt, och vi är riktigt nöjda med resultatet.
Lite fix kvarstår med kantjärn m.m. men det är redan så stor skillnad. Det är så skönt att ha denna inramningen av tomten. Tidigare satt det ett staket här på framsidan med för 4 år sedan när vi fixade som mest, så rev vi bort det (va inte något vackert att spara på heller) detta blir med all säkerhet mycket bättre..
 
 

 
 
 
 
Nu är det bara att vattna, vattna, vattna och åter vattna, så att dessa finingar inte "kolar vippen" det ska nog gå bra. I samband med att vi planterade så grävde vi ner en "dropp-slang" så det är smidigt att bara koppla på den på vattenslangen, så vattnar det sig själv... smidigt.
 
 
 
 
 Ha en trevlig start på veckan vänner.
 
 

 
Förra helgen bjöd på många fina dagar och en av sommarkvällarna gjorde vi något jag inte gjort på år och dar.... nämligen spelade Crocket (eller heter det Cricket, nu blev jag fundersam minsann)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi körde ett väldigt hårt spel... :)
 
 
 
 

 
Hörde jag skååål...
 
 
 
 (jag var urkass ska tilläggas) Men vad roligt det är med spel och speciellt när man kan vara ute en sommarkväll i trägården med goda vänner...
 
 
 
 
Igår var det dags för Babyshower nr 2 - för bästa Kristin
 
 
 
 
Dukat för fest...
 
 
 
I väntan på den blivande mamman... Nina, Marina, Sofia, Anna & Johanna
 
 
 
Hon hade ingen aning om vad som väntade henne och av att döma på hennes min när hon steg innanför dörren hemma hos mig och hennes närmsta vänner överaskade henne så blev hon riktigt chockad och glad...
 
 
 
Vi hade en trevlig kväll tillsammans med mat, tokfina Cupcakes (tack Elisabeth), Babyquiz m.m.
 
 
 
 
 
Vilken trevlig kväll det blev, just en kväll bara för Kristin...
 
Sofia, Nina, Elisabeth & Carro
 
Marina, Caroline, Anna, Kristin, Johanna & Frida
 
Kristin, Johanna, Me & Nina på ett hörn..
 
 
Kristin fick en låda fylld med "bra och ha saker" inför den första bebistiden och en liten Nallebjörn som vi hoppas ska falla peanut kommer att gilla (bebisen i Kristins mage kallas just peanut, så fint)
 
 
 
STORT LYCKA TILL FINA KRISTIN (& Anders)
 
 
 
 
 
 
I veckan beställde vi ett vitlackat 9A bord från Länna Möbler. Jag har hela tiden varit på jakt efter ett runt matbord till vår altan och denna klassiker kommer vi kunna ha länge, inget man tröttar på direkt. Ett vitlackat bord föll oss också mycket väl i smaken.
 
 
 
 
 
Vi har inte bestämt om vi ska ha Grythyttans stol i vitlack till, det är kanske det snyggaste. Jag har dock länge spanat och trånat efter Forest stol att ha som utomhusstol.
 
 
 
 
 
Vi gör ett enkelt val denna sommaren. Vi köper billigare stolar på IKEA och sedan kompletterar vi med just de stolarna vi vill ha nästa år. Valet faller troligen på denna vita enkla stolen, en stolsdyna och den är säkert skön att sitta på.
 
 
 
 
Nu får vi hoppas på många fina sommardagar och kvällar. Inledningen på Juni månad har ju varit helt fantastiskt vädermässigt. Vi har tillbringat många timmar ute på altanen och hoppas på att vara där ännu mer i sommar.
 
 
 
 
 
Det undgick nog ingen att det var Prinsessbröllop i Stockholm i lördags.
 
Prinsessan Madeleine fick sin Chris O´Neil
 
 
bild lånad från Aftonbladet
 
 
Det måste vara en fantastik dag får dessa två. Hon var så klassiskt fin i sin Valentino klänning, en sådan bedårande skönhet helt enkelt.
 
 
Vi firade det kungliga bröllopet här hemma med goda vänner framför TV.n
 
 
 
Bubbel, snittar och Madeleine tårta kalasade vi på.
En mycket trevlig eftermiddag och kväll med goda vänner
 
 
 
 
Igår hade vi Babyshower för min fina vän Malin.
 
 
Redo för fest... somrigt och koralligt linne från Vero Moda
 
 
 
Vi fick en riktigt fin sommarkväll tillsammans. Vi hade fixat lite kvällsgott och "smyckat" Lindas hus med diverse tingel tangel så att det blev lite baby-stämning.
 
 
 
 
Tessan fixade ballongerna...
 
 
... och andra Tessan fixade dukningen
 
 
 
 
 
 
 
Vi hade en fantastiskt trevlig kväll med mycket barnprat, förlossningsprat och allt annat som hör bebistiden till.
 
 
Fina blivande mamman, Malin
 
 
Tessan hade fixat ett Babyqiuz där vi alla fick skriva ner våra gissningar gällande när vi tror att bebis föds (hoppas hoppas nu på den 19/7 (som var min gissning. Men jag vill inte avslöja deras beräknade datum). Vi gissade också på längd, vikt och kön samt vem bebis är lik, mamma eller pappa eller både och. Till sist skrev vi ner några namnförslag till de blivande föräldrarna också..ifall de nu inte själva har några så kanske våra förslag kommer väl till pass, vi får se...
 
 
 
 
STORT LYCKA TILL min FINA VÄN
 
 


Vilka härliga dagar vi bjuds på och vilket fantastisk fint väder vi har just idag på Sveriges Nationaldag..

Vi har en härlig familjedag hemma.. Vi bor ute på altanen dagar som dessa, något jag verkligen uppskattar..


Liten skatt premiärbadade i poolen vi köpte igår... Han gillar det verkligen.


Nu ska jag kila ut till familjen och fortsätta njuta av detta fantastiska väder.. Grillen är tänd och rose i glaset.


Fortsatt trevlig Nationaldag.


SOLIGA KRAMAR
/E


 
Från idag och till den 26 Augusti har jag sommar/semester, härligt. Vi inledde denna dagen alldeles perfekt. En 45 minuters promenad i solsken och värme, vilken bra start på dagen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Sverige och svensk sommar är ljuvligt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag lägga mig i solstolen och lapa några strålar, medan liten sover
 
 
 
Ha de gott
 
 Idag hämtade jag ut mina nya sandaler.. Så fina, men fööör stora. Köpte 36 vilket jag vanligtvis har men blev en alldeles för stor glipa upptill i hälen..

Är det någon som är intresserad av dessa finingar i strl 36 så är de dina för 2000 pix (ord 2200:-) jag skickar tillbaka dem på tisdag.. Så hör av dig innan dess om intresse finns.