Min lycka stavas "två hjärtan" - två hjärtan som jag älskar av hela mitt hjärta.

Idag har det varit en riktigt fin sommardag här i staden.. Liten J lekte hos sin farmor och farfar ikväll.. Härligt att få springa i gräset, så härligt att få vara barn och få upptäcka så mycket, så många nya intryck hela tiden.


Nu blir det godnatt här hemma och så hoppas jag vakna upp med lite mindre hes röst och bättre hals imorgon, har hostat och haft rosslig hals idag och försökt vila rösten lite (gick sådär för en pratglad som jag:)


Välkommen sommar, imorgon säger vi HEJ DÅ Maj och hälsar HEJ Juni.

 
 
 
Jag anser mig vara värd en sommarpresent och jag tror mig har hittat den perfekta...
 
 
 
 
 
 
 
 
Tror att dessa finingar kommer passa mig perfekt i sommar. Snygga både till vardag- och fest och det bästa av allt - mannen min tyckte de var snygga, stort plus..
 
 
 
 
 
 
 
Idag hyllar vi alla mammor. Ni är guld värda.
 
 
 
 
 
 
Att just jag får vara mamma till mitt lilla ♥ gör mig så lycklig varje dag.
Att just jag fick glädjen att få bli en av alla mammor.
 
 
Idag ska ni klappa er själva på axeln, ge er beröm och vara nödja och glada över livet och vad det har gett er.
 
 
 
 
with LOVE / E
 
 
 
 
... känner nog mer igen böckerna från skolan ??
 
 
 
Jag knäppte några bilder på våra äppelträd här hemma idag. Nu står de verkligen i full blom, så vackra.
 
 
 
 
 
Våra äppelträd och fläderbuskar är något vi tagit tillvara på här hemma. Förra året gjorde vi äppelmos i två omgångar och fortfarande finns det kvar i frysen. Likaså gör vi årligen flädersaft. Sambon min har ansvarat för flädersaften och gör den så bra, så han får gladeligen fortsätta med detta trevliga sommarbestyr. Jag tror faktiskt att vi även har flädersaft kvar i frysen från förra året.. det är bara att dricka upp och snart fylla på med nytt.
 
 
 
 
 
Det är ju trevligt när man kan använda sina fruktträd m.m. i trädgården och inte bara låta de vara ståtliga och fina. Dock är jag inte så duktig och händig vad gäller husmorssaker och för att inte tala om min övriga okunnighet vad gäller blad och växter och annat som växer i vår trädgård. Tulpaner och pioner har vi många fina, och jag blir lika glad varje år nära dessa blomster blommor, det ger mig vår- och sommarkänslor
 
 
 
 
 
 
Sedan drygt 10 månader har jag varit anmäld till denna löpartävling och igår smällde det. 2,1 mil i Göteborg gick av stapeln. Vilken fest det är, hela Göteborg är som en enda stor fest, riktigt kul.
 
 
 
 
Jag har laddat och känt mig peppad, har hållt mig frisk också så har kunnat löpträna en del.
 
 
Laddad för löpning, enervit, resorb och maxim - inget kan stoppa mig nu
 
 
 
Och så kom dagen, den 18.e maj, en solig och varm dag stod för dörren. Jag blev en aning nervös just över värmen, kommer jag verkligen att fixa 2,1 mil på asfalt, med backar och allt annat... hmm, har jag laddat tillräckligt och fyllt mina depåer både med mat och vatten, nåja. Det är bara att köra på, inget att fundera på om jag hade kunnat göra något bättre...  
 
 
Jag startade 14.55 och hade 2,15 tim senare en fantastisk runda i ryggen. Vilket lopp, vilket fest och vilken härlig känsla i min kropp. Jag kom runt och jag sprang hela varvet och jag höll ett tempo som tog mig runt hela rundan utan att jag behövde gå eller köra slut på mig... I made it
 
 
 
 
Jag är så jäkla glad att jag kom runt hela varvet springades (läs: joggandes) och att jag tyckte det var roligt. Benen, kroppen och huvudet var i samstämmig balans denna dagen, härlig känsla.
 
Detta är något jag mer än gärna gör om och jag kan verkligen rekomendera loppet. Jag är ingen löpare och har långt ifrån lätt för löpning, inget som bara går av själv. Men med en del träning i ryggen och en bra uppladdning så klarar man det..
 
Jag gick inte in för att få någon vidare bra tid. Jag har hela tiden haft ett mål: Att ta mig runt hela loppet springdes, att inte behöva gå och det lyckades. Jag kunde kanske tagit i mer, sprungit lite snabbare men jag mådde väl i kroppen och knoppen efter loppet och idag mår jag förvånatsvärt bra. Jag fick i mig energi direkt efter och jag stretchade direkt efter också.
 
 
Nu blir det fortsatt söndagshäng här hemma och vi avslutar helgen med
Hockey VM finalen - Heja Sverige
 
 
 
 
Jag är ju inte direkt först på plan att testa Ben & Jerry´s glass, snarare en av de sista :)
Jag har testat 2 smaker tidigare men just denna Choclate Fudge Brownie gissar jag är alla chokladälskares dröm.
 
 
 
 
Jag tyckte den var supergod, en klick grädde och lite hallon eller jordgubbar till hade ju varit pricken över i. Dock var ju glassen rätt så mäktigt så man behövde ju inte äta så mycket, men helt klart en glass jag äter fler gånger..
 (dock ett litet minus med dessa glassar, jag gillar inte pappk artongen. Värdelöst när man tar upp glassen ur frysen och fårvänta minst 10 min innan det överhuvudtaget går att ta någon glass, djupfryst fortfarande i mitten och börjar smälta på kanterna... ett fantastiskt världsligt problem:)
 
 
 
 
 
Vad tycker ni om Ben & Jerry´s, har ni någon favoritsmak?
 
 
 
Föregående vecka är redan pasé. En vecka med mycket ledighet. Nu är det en "vanlig" vecka med jobb 5 dagar för denna maman. Jag avslutar denna veckan med Göteborgsvarvet, så nu gäller det att LADDA!!!
 
 
Veckans pics från Instagram
 
 
 
 
 
 
 
// Ceasar ceasar // Ledig, vin, choklad // svettigt & jobbigt //
finbesök // hylla - check // choklad i mängder //  
 
 
 
ecarlssons @ instagram
 
 
 
 
... här hemma njuter vi av denna härliga ledighet.
 
 
Dagarna har varit relativt oplanerade, förutom i torsdags. Jag och Jessica hade planerat in en längre löprunda som uppladdning inför nästa veckas Göteborgsvarv. Och ja, vilket runda det blev... 1,9 mil. Jag trodde jag skulle kola vippen på slutet. Men vad skönt det var att ha tagit sig runt en sån lång runda innan loppet på 2,1 mil.
 
 
 
Vi har haft riktigt härligt väder (dock kallt idag i jämförelse med de andra dagarna) och kvällarna har varit fina med. Jag tycker maj månad och försommaren i helhet klart är den bästa årstiden, det är varmt i luften och grönt och fint i trädgårdarna m.m.
 
 
Jag och hjärtat passade på att njuta med varsitt glas rött på trappen när liten hade somnat och det fortfarande var varmt ute, ljuvligt
 
 
 
 


Kortvecka, gillas stark!!!
Vad roligt det varit att jobba 3-dagars vecka och sedan ha 4 dagars ledigt...eller kanske inte, då kanske man inte uppskattar ledigheten på samma sätt.

Jag slutade lite tidigare idag och kom hem till två vilandes pojkar, härligt.. Så jag tassar tyst runt här hemma. Har precis lagt huvudet på kudden i soffan och benen i högt läge, sämre kan man ha det..

Vilket väder vi bjuds på nu, riktigt varmt. Det var hela 10 grader imorse vid klockan 7, sommarkänsla. Hoppas att värmen håller i sig under ledigheten (note-to-myself: dags att plocka bort vinterkläder och vinterskor)

Nu hör jag att liten och stor har vaknat..

Kramar

 
 
Förra veckan var en mycket härlig vecka, som avslutades på bästa tänkbara sätt.
 
 
På Instagram bjöd jag på dessa pics
 
 
 
 
 
 
// baka baka liten kaka // liten med paket // Cheezhearts ♥ // mums på box //
morgonkaffet behövdes // påväg mot hemligt mål // MÅL, Ystad och SPA //
 
 
 
ecarlssons @ instagram
 
 
 
 
Vilken fin helg vi haft. I fredagskväll vid middagsbordet gav mannen min ett kort där det stod "packa en övernattningsväska, vi åker imorgon kl. 12." Så fint och sååå spännande.
 
 
Jag hade ingen aning om vart vi skulle. Jag trodde inte SPA eller dylikt då jag inte packat ner några badkläder. När vi började åka anande jag kanske att vi skulle och laga mat någonstans, tillsammans med vänner eller bara vi två på tu man hand... Hmm, ja. Vart var vi på väg. På vägen hämtade vi våra vänner Magnus och Jessica och vad jag då fick veta var att min M och Jessica hade planerat denna tripp för mig och Magnus.. så fina ni är.
 
 
Vi fortsatte färden mot destination okänd, men bilresan gick söderöver. Jag gissade på Helsingborg och Malmö men båda dom städerna passerades... När vi närmade oss Ystad & Simrishamn funderade jag på Ystad Saltsjöbad och hann väl säga detta ca 100m innan vi svänger av mot skyltar som leder mot just Ystad Saltsjöbad
 
 
 
 
 
Vi välkomnades med bubbel och godsaker och efter ombyte till härliga morgonrockar & en skål så gick vi till SPA.et. Så härligt väder. Att kunna sitta utomhus i morgonrock och ta ett härligt bad i varm pool var så fantastiskt.. några badade tom i havet, men där är jag för feg..
 
 
 
 
 
 
Det var så vackert inrett hela hotellet. Jag tog inte så många bilder, men jag säger bara ÅK ÅK ÅK, det är riktigt stämningsfullt, hela anläggningen är så väl planerad och allt passar så bra. Det kändes nästan ett tag som att vi var utomlands och inte 3 timmar hemifrån..
 
 
 
 
 
 
 
Imorse tog jag och mannen min en frisk morgonpromenad längs med vattnet i solskenet, är det inte bland det bästa som finns.. solsken, vackra vyer & kärleken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det har varit två fantastiska dagar. Tack fina ni för denna överaskning
 
 
 
 
 
 
Vilken solig och fin 1.a Maj vi bjöds på. Vi har tom ätit lunch utomhus idag, premiär :)
 
 
Vi hade ett mycket lugnt Valborgsfirande här hemma igårkväll.
 
 
 
 
 
 
 
 
God mat, trevligt sällskap av mannen min, mysdressen på och vi avslutade kvällen med att se filmen En oväntad vänskap. Den var riktigt så bra som alla säger, mycket sevärd. Dock en aning förutsägbar nu när man hört talas om den men spring och hyr den om du inte sett den.
 
 
 
Nu blir det en liten kik på TV4 och Humorgalan innan fröken Carlsson tackar för sig. Arbetsdag för mig imorgon, så det blir en tidig kväll om jag ska orka upp när klockan ringer 6.15 imorgon bitti (gäsp....)