... om en månad 24 December firar vi JULAFTON i detta huset, och säkert många fler med oss.
 
 
 
jag la mig i sängen tidigare ikväll och bläddarde igenom det senste numret av Allt i Hemmet
 
så mycket fina bilder och inspiration på samma gång..
 
 
 
 
 
någon som blev sugen på smarrigt hemmagjort julgodis, jag blev det iallafall :)
 
 
 
 
 
 
jag ÄLSKAR denna bilden.. jag sticker inte under stolen med att jag älskar en röd jul (självfallet en vit på marken) men i inredning och julpynt adderar jag mer än gärna in det julröda och guld..
 
 
 
 
 
 
Johanna Westman inspirerar alltid med godsaker i juletid
 
 
 
 

Lite julklappsinpo med många fina ljuslyktor och ljusstakar.
 
Snart ska jag gå loss här hemma och göra det lite juligt. Jag har inga problem med att börja pynta redan första advent. Hellre att man får njuta lite av alla mysiga julsaker innan det är över.
 
 
 
men nu ska jag krypa till kojs här hemma, imorgon väntar en ny spännande vecka.
 
 
KRAM  ♥
 
 
Allt i Hemmet,

På en vecka så har både jag och mannen blivit sjuka i halsfluss.. I måndags vaknade jag med en riktigt svullen hals, kunde inte svälja ordentligt. Men eftersom jag inte hade feber trotsade jag det hela ett litet tag, men bara lite.. 

Fick en läkartid under dagen och fick bekräftat att även jag fått halsfluss.. Ett dunderpenicilin bad jag att få utskrivet och det gav doktorn mig.


Jag har haft en mildare variant och sluppit febern, vilket känns riktigt skönt, så nu har jag kunnat jobba.

Men jag säger bara.. Jisses vad dagisbaciller är starka, känns som vi inte står pall för något i den här familjen.

Nu med två penicillinätande föräldrar och pigg lillpojk, så hoppas jag vi håller oss friska ett tag.. 
Jag känner dock att jag är mycket tröttare än vanligt och det är väl inte så konstigt när kroppen inte är fullt frisk och preppas med penicillin, och man kör på som vanligt...

Lite vardagshäng i soffan med nytt nummer av Plaza Interiör, varm blåbärsoppa och saffransbulle är inte fel.


Trevlig kväll kära läsare 

(jag vet att jag är dålig på uppdatering nu, men både ork och inspiration har varit dåligt, sorry)

KRAM 
 
 
 
med en liten kille i huset, så har min fokus på julklappar hamnat mer på honom, inte så konstigt kanske och jag har redan börjat lite smått med hans julklappar...
 
 
 
Här kommer några fina juklappstips till de små
 
 
 
 
- bäddset, Mini Rodini - skål, Design letters
- LEGO förvaring - posters, Littlephant
 
 
 
Mitt julklappstips till er som vill köp inredning eller liknande till barn. Kika in på olsson & gerthel där hittar ni bl.a Littlephant, Design letters, Ferm Living m.m.
 
 
 
 
 
 

Vi inledde denna veckan och dagen med 2 sjuklingar här hemma - jag är den (peppar, peppar än så länge) friska själen här hemma. Mannen ligger däckad med 39 graders feber och halsont och lilla J har början till ögoninflammation och feber. Jag och J var hos doktorn på förmiddagen och mitt mammahjärta slog en extra volt när liten va så duktig, trots att han såg med en viss skeptisk min till allt som gjordes. 


Dagens fokus har varit vila och eftersom litens feber gick upp under kvällen och ögonen kliar, så kommer morgondagen innebära samma vilostatus som idag.


Något mannen gör 9 gånger av 10 här hemma är att tända brasan. Men med över 39 graders feber var det inte ens att tänka på - jag tog saken i egna händer och så svårt va de ju inte att fylla vedkorgen och få fyr på en eld .. Gissar att mannen min var oroligare än jag.. 
Jag måste få tipsa om vår nya vedkorg. Ett riktigt kap från HM. Förlåt dålig bildkvalite, blev en mobilbild och dåligt ljus men ni ser nog ändå själva korgen. Perfekt storlek på den och så gillar jag verkligen materialet, lite rufft.


Nu ska mamman i huset krypa till kojs och samla krafter till morgondagen.


GODNATT  
 
FARS DAG .
 
 
 
Här hemma firande vi imorse bästa pappa M med frukost och en "stooor godispåse" En påse fylld med godsaker, som pappan i huset gillar.
 
 
 
 
 
 
Vi har nu ikväll också träffat min fina pap och bjöd honom på kvällsmat.
 
 
 
Dessa firardagar (fars- morsdag, alla ♥ dag, m.fl.) är för mig en dag med just en extra tanke till dessa människor. Det behöver inte ges massa dyra gåvor och dylikt men just en fin tanke till dessa människor och kanske en liten gåva eller en bit tycker jag räcker.
 
 
Nu är helgen slut och vi avslutar den med febrig liten kille och med en trolig ögoninflammation, så imorgon väntar VAB och förhoppningsvis en tid hos doktorn. 3.e feberdippen på 4 veckor för lillfisen, usch och fy för denna rackarns febern.
 
 
 
GODNATT VÄNNER
 
 
 
 
 
En riktig höst-lördag har vi här hemma. Regnet öser ner och blåser gör det också. Med andra ord, en perfekt dag för inomhusmys.. Vilken tur att jag fyllde på ljusförrådet igår när vi var på IKEA. Mysfaktorn blir så mycket högre med ett gäng tända ljus.


Vad gör ni denna lördag?? Redan 9.e November, bara 3 veckor kvar till Advent - och absolut inte mig emot.

Nu ska dricka upp mitt kaffe, hoppa ur soffan och se om lillplutten har vaknat efter en lite sen tupplur. Ska även titta till mannen och statusen i fotbollen. Hemmalaget spelar just i detta nu kvalmatch om att hålla sig kvar i Superettan, jag håller mina tummar att det går vägen.


Ha en trevlig Lördag vänner!


 
 
Den senaste tiden har jag tappat lite inspiration till att skriva i bloggen, kanske märks då inläggen inte vara så frekventa.. men ibland blir det så.. att skrivkrampen tar över och det inte går att få något intressant på pränt.
 
 
..kanske blir lite inspiration och nya inlägg snart..
 
 
 
 
Bjuder på en bild på mig och lilla J från denna tidpunkten förra året.
 
 
 
...så liten vår lilla gos va då. Nu har bebis blivit en liten pojk som utvecklas mer och mer för varje dag som går och som förvånar oss för var dag som går med nya framsteg, ord m.m.
 
 
Kärleken till detta lilla pyret är obeskrivlig  ♥