Gillar du designklassiker och kanske funderar på att börja julklappsshoppa - till dig eller någon annan. Kika då in på Svenssons där du får 10% rabatt på ALLT (25 Oktober - 4 November)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Du hittar möbler och accesoarer från märken som Källemo, Kartell, Swedese, Louis Poulsen, Vitra, By Lassen, Design House Stockholm, Asplund m.fl.
 
 
 
 
Några av mina favoriter är dessa...
 
 
AJ lampa, Kubus ljusstake, SMD stjärna, string pocket hylla
 
 
Jag har redan klickat hem/beställt den vita Kubus ljusstaken. Passar perfekt nu i höstmörkret.
 
 
 
Svenssons i Lammhult,
 
 
Det blev precis så bra som jag tänkt mig. Mitt nya Hay tray table är på plats. Och bara en sådan snabb leverans gör ju en överlycklig - tack Rum21 för det.
 
 
 
 
 
 
Nu har äntligen min Block Lamp från Design House Stockholm fått komma fram igen. Passar perfekt på detta bordet och relativt barnvänligt då det är svårt att dra ner lampan över brickkanten. Dock gör sig den svarta sladden sådär kan jag tycka, men det är ett I-landsproblem..
 
 
 
 
 
 
En ny/gammal tavla fick ta plats ovanför bordet också. En enkel print från GRAFITGRÅ
Jag köpte den för ca 1 år sedan och den har legat inramad i ett skåp ett bra tag, men nu. Det var nu det hände, den fick äntligen komma upp på väggen, allt har sin tid som man brukar säga.
 
 
 
Välkommen Lördagskväll  ♥
 
 
 
Block lamp, Design House Stockholm, Grafitgrå, HAY, Hay tray table,
 
 
Lördagmorgon och jag slog på stort, lyxade till frukosten med inget mindre än Pannkakor och det var nog 2.a gången i mitt liv jag gjorde pannkakor (3.e kanske) men lite förvånad ändå att de blev så goda.. kanske svårt att misslyckas.
 
 
 
 
vispgrädde och hallonsylt - perfekt till en pannkaksfrukost
 
 

 
 
 
Tiden har redan hunnit passera lunch och en viss liten kille ligger ute i vagnen och sover middag och jag tänkte ta ett röjar tag i källaren, eller så skjuter jag upp det på framtiden och gör något annat istället.
 
 
Hoppas ni alla har en härlig helg och bra Lördag
 
 
 
KRAM
 
 
 
Pannkakor,
 
 
Det är ingen hemlighet att jag är stormtjust i glögg. Årets bästa dryck enligt mig. Julmust och påskmust m.m. kan jag gärna vara utan, men glögg.. det är ett måste varje JUL.
 
 
 
Jag har inget emot smaksatt glögg, men vissa smaker gifter sig bättre än andra, helt klart.
 
 
 
Blossas årsglögg 2013 Dalecarlia - "typiska svenska smaker"
 
 
 
 
 
 
 
I år väljer Blossa att inte avslöja smaken på glöggen, utan det är vi konsumenter som står för smakrecensionerna, spännande.
 
 
Det blir helt klart ett smakprov av denna glöggen när julen närmar sig.
 
 
 
 
 
 
Jag följer inte jättemycket serier eller dylikt på TV, men 2 program har jag fastnat framför och dessa går på måndagar kl.20.00 och 21.00... Me like A LOT. Det innebär att mina måndagar framöver blir en riktigt "softa i soffan måndagskväll"
 
 
Vill du bänka dig framför dessa program så är det att slå på kanal 5 kl. 20.00
 
 
 
Dessertmästarna
 
 
 
 
... och kl. 21.00 på TV 8
 
 
 Hustoppen
 
 
 
 
Ha en bra måndagskväll vänner.. jag ligger i ett soffhörn med datorn i knät, tända ljus på bordet framför mig och bra TV... lugn och skön start på veckan efter en dags jobb.
 
 
KRAM  ♥
 
 
 
 
Dessertmästarna, Hustoppen,


Jag bakade kladdkakemuffins för någon dag sedan.. Mycket smarrigt vill jag lova, och en kul variant istället för att baka en hel kaka.


Använd ditt bästa kladdkakerecept och häll smeten i aluminiumformar istället. En annan sak man kan göra är att göra kakan i portionsformar, också lite kul..


Jag toppade mina muffins med en klick grädde och en valnöt... yummie, syndigt gott


HAPPY SATURDAY


Veckan har startat igång, i rask takt bokstavligen. Redan onsdag imorgon..
Hälsostatusen är bättre här hemma, den förgrymmade hostan får jag tampas med ett tag till. Hostmedicin - check! utan någon större förbättring, nåja, tids nog ger den sig iväg..odåga till hosta.


Jag insåg just idag när jag tittade i min kalender att det var 15 Oktober, det vill säga..halva Oktober är förbi... I och med detta går vi i en rasande takt mot jul.. inte mig emot:)


Nu börjar klockan bli mycket för trötta mamman, så jag drar täcket över huvudet och säger GODNATT

 
 
Jo, ni läste rätt. Chipsgratäng var gårdagens kvällsmat här hemma.
 
 
 
 
Vad är detta då, tänker ni.. några kanske redan han sett Matplatsens recpt på denna rätt, men för er som inte har det, här är det.
 
 
 
 
 
 
Har ni inte testat denna rätt - gör det. Den är superenkel att göra och inte många ingredienser. Det låter mycket konstigt kanske att äta grillchips till middag, men tro mig det var jättegott.
 
 
 
Nu blir det fortsatt Söndagshäng i det här huset. Vi ska vila oss i form och ladda för morgondagen och en ny frisk vecka som är framför oss. Febern är borta på både mig och liten J, däremot har vi både en hosta som heter duga. Min börjar släppa nu efter intag av hostmedicin sedan i onsdags... ja, jisses sicken vecka detta har varit, totalbläcka. Men nog tjatat om det.
 
 
 
Trevligt avslut på helgen vänner
 
 
 


En sådan här bok borde finnas i varje hem - Första Hjälpen BARN.

När jag var på Apoteket igår så såg jag dessa böcker. Helt klart fick den följa med hem. Hur bra som helst för en "första-gången-med-allt-vad-gäller-barn-mamma"

Har ni någon liknande bok, annars är mitt tips att köpa denna.

Jag ska passa på att läsa lite i den nu när min feberpojk sover middag.

Ha en bra torsdag vänner

 
 
I helgen införskaffade jag mig nya träningskor, ett par Nike Flex Trainer
 
 

 
 
.. dock får det dröja ett tag innan dessa invigs, då denna sega febern inte gett vika än.
 
jag hoppas att de är lika snabba som de ser ut att vara:) Jag var verkligen i behov av nya träningsskor för inomhusträning och eftersom jag tänkt träna lite EFIT m.m. när hälsan blivit bättre så tyckte jag dessa skorna va helt perfekta.
 
 
 
Nu - dagens 5.e el 6.e kopp honungste, så hoppas jag att feber och hosta vill ge med sig snart
 
 
 
 
Nike,
 
 
HM ger 10% rabatt på hela sortimentet tom 13/10 med koden 0758.
 
 
 
 
Jag gjorde en beställning och dessa godbitar blev det bl.a.
 
 
 
 
 
 
servetter, kuddar, muggar, doftljus
 
 
 
Jag tycker verkligen att HM Home har riktigt fina saker, blev grymt imponerad av höstens sortiment. Det kanske kommer mycket fina julsaker senare, jag får hålla ögonen öppna.
 
 
Vad jag däremot inte klickade hem var barnkläder. Lilla J är i behov av några vardagskängor nu när kylan slår till. Han har fodrade kängor och stövlar att leka i men jag skulle vilja hitta något likt detta, men tyvärr var de helt slut i lillemans storlek, så jag får helt enkelt leta vidare..
 
 
 
 
 
HM,
 
 
Gillar ni sött, socker och syrligt...
...missa då inte Dessertmästarna på kanal 5 nu vid 20.00
 
 
 
 
 
Jag tittade på programmet förra veckan och blev helt chockad över alla fina dessertkreationer de skapadem herre jisses så duktiga de är.  
 
 
Jag hejjar på Marie, hon i mitten på mittenraden. Hon är grym och eftersom jag känner hennes svärföräldrar känns det extra roligt.
 
 
 
Så, ett TV tips till er som har kanal 5.
 
 
 
 
 
Jag bokstavligen sprang på denna fina mössan på Lindex häromdagen.
 
 
 
 
 
En fin variant för er som suktat efter Hunky Dorys mössa med stjärna med, och väldigt lik också
 
 
 
 
 
 
 
 
Mössan jag hittade kommer från barnavdelning insåg jag när jag köpt den, men vad gör det, så länge den passar så. Ett riktigt kap enligt mig, endast 70 spänn. Så löp och köp om ni saknar en höstmössa och gillar denna.
 
 
 
 
bokstavligen en tröttmössa idag - sjukmössa
 
 
Hunky Dory, Lindex,


Här hemma skrotar jag fortfarande runt i pyjamasbyxorna. Jag har adderat till ullsockar och en varm tröja. Feber och krypande halsont..

Ingen energi och ork mer än till det nödvändigaste, att ta hand om Lillplutt.


Jag hinkar nu te med honung och äter after eight.. Snart ska mannen min göra en köp med coco cola och ingefära, bästa kinesiska husmorstipset. Vi får hoppas att det biter.



Just i detta nu: te, honung och ljus hoppas jag på ska ge mig lite högre kroppsvärme.. Uhhh för feber


Träning ska vara skönt sägs det. Just i detta nu ligger jag som ett kolli i soffan efter kvällens EFIT pass, känner mig såå otränad. Jag är så slut i kroppen att jag knappt orkar skriva detta.

En eloge till instruktören som lyckas köra slut på en totalt, snacka om ända in i kaklet.


Just nu känns det som ett projekt/en ansträngning bara att ta mig upp ur soffan och borsta tänderna, vilket borde vara en simpel "just do it"


Nåja,, mamman får väl hålla i lite till, så kanske kroppen vänjer sig lite vid denna träningen. Dock har jag hört att den bästa träningen är att just chocka kroppen, på rätt sätt alltså. Men tränar man samma sak och samma intensitet hela tiden så utvecklas inte kroppen och framförallt så tränas inte alla muskelgrupper mm. Nog tjatat. Nu lät det som att jag kunde lite:)


Godnatt vänner