Hej måndag, 24.e Februari och nästan hej vår - vilket väder vi bjöds på idag. Jag körde bil kring lunchtid och insåg att imorgon ska jag allt lägga in ett par solglasögon i bilen. Jag kisade så jag nästan grät, så stark var solen - och sååå glad man blir, varje år när första solen, vårvärmen och torra gator ger sig tillkänna - jag vill ha mer av detta, så det så (jag är säkert inte ensam om att längta efter våren)




Här hemma har jag nu fixat och slagit in paket till morgondagens jubilar - min kära sambo fyller år. För två år sedan hade vi en hejdundrandes 30-års fest och jag var gravid i åttonde månaden med lilla knytet - som blev vår lilla J 






Nu ska mamman göra sig iordning och ta natten, och ladda upp stämbanden inför morgondagens skönsång på morgonkvisten:)


Hoppas ni alla haft en fin dag och bra start på veckan 


KRAM 





Igårkväll var jag tillsammans med två vänner i Jönköping. Vi hade en trevlig (barnfri) kväll och åt en mycket god middag på fina restaurangen NEO 


restaurangneo.se









En riktigt härlig lokal med schysst inredning, att man satt granne med sjön gjorde inte intrycket sämre. Väl värt ett besök om ni är i Jönköping 


Menyn är lite svår att förstå vid första anblicken men efter lite förklaring från servitrisen blev det lite enklare att förstå vad man ville beställa.




Jag tog tre rätter, carpaccio med ruccola och parmesan, gnocchi med valnötter och pistage samt "5 kryddors" ankbröst




Tack tjejer för en mycket lyckad kväll









Fick fatt i riktigt söta tulpaner igår, en rosa-gul nyans som jag aldrig har sett förr. Jag är inget jättefan av färgen rosa men på blommor tycker jag det är jättefint.





Nu hoppas jag de står sig ett tag. Jag har läst att man ska sätta tulpanerna svalt under natten (ex i kylskåpet) gör ni det? Jag kanske skulle testa detta om vi har plats över i kylen vill säga.






Vasen är ett köp från Hemtex - Laura 
Lite lik vasen Dagg från Svenskt Tenn 


Nu ska lilla familjen ta tag i denna dagen , och nu efter frukost ska vi bänka oss framför herrarnas längdstafett (hoppas på nr likadan spurt som Kalla igår:) 


Trevlig Söndag vänner




Veckans bästa dag är här - Fredag 
och likaså Alla Hjärtans Dag 



Idag efter jobb ska vi träffa dom fina tvillingarna som kom till världens strax efter nyår, ska bli fantastiskt roligt.






Men nu är det dags att hinka i mig sista kaffet, yoghurten och fånga denna dagen!!


Önskar er alla den bästa fredagen 



KRAM



 
 
I lördags checkade jag och sambon in på Hotell Skansen för ett dygn med SPA.
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Mycket fint och trevligt hotell och vi hade en perfekt helg.
 
 
Jag tycker alltid att alla SPA-hotell jag har varit på (inte så hemskt många dock) alltid lyckas med att få till en sådär skön och harmonisk känsla i hotellet och dess atmosfär, och här var det likadant. Mörkt trä, betong & stål. Dessa hårda och lite stela material gifter sig fint ihop med textilier som oliv, mullvad & creme och tillsammans så skapar bara atmosfären ett lugn. Det är ju det som är tanken och jag tycker det är roligt och bra att många svenska hotell riktigt har lyckats med detta.
 
 
 
 
 
Där ute skymtar ni Kallbadhuset - mysigt med en varm pool på baksidan här ifrån sett, med utsikt över havet och trappor ner, så att man kan ta ett svalkande dopp om man önskar. Bastu, relax m.m. rymmer även Kallbadhuset, riktigt rogivande och fint ställe.
 
 
 
 
Kallbadhuset kan du besöka utan att bo på hotellet, det kostar en liten slant bara.
 
 
 
Innan Söndagens frukost tog jag mig ut på en liten promenad längs med vattnet, och dessa två var i stort sett de enda jag mötte på min runda.
 
 
 
 
 
 
Innan det var dags att åka hem blev det en liten promenad ner på stranden med bägge pojkarna mina.
 
 
 
 
Liten liten kille på stooor strand. . .
 
 
 
 
Sammantaget, en mycket trevlig helg innehållande kärlek med både litet och stort hjärta, hav, lugn, bad & bastu, relax, afternoon tea, tre-rätters middag, sovmorgon, promenader
 
 
TACK för denna helgen.
 
 


Incheckade för ett dygn på SPA






Jag klagar inte - nu njuter vi




KRAM 


 
 
Gissa om jag blev glad när jag såg att David Ehrenstråhle kommit med en London poster.
 
 
 
 
 
 
bilden är lånad från artilleriet
 
 
 
Hösten/vintern 2006/2007 var London min hemstad.
 
 
Jag önskar inte för en sekund att jag lämnade tryggheten och småstaden för att utforska ett annat land, en annan stad och för att få testa mig själv. Skulle jag fixa detta, 19 år fyllda... och precis "sprungit" på mannen i mitt liv (som jag letat men ljus och lykta efter... haha) och där och då hittade jag han, i sämsta tajmingen ever. Jag hade insett att jag inte kommit in på den utbildningen jag ville och jag var trött på att bo hemma och jobba i småstaden. Så jag hade bestämt mig. En enkel biljett till London bokades och just i detta då, där fanns också denna fantastiska kille som jag träffat. Han ställde frågan om jag skulle på semester i London, och mitt tafatta svar va: neee, inte direkt. Jag har inte bestämt hur länge jag ska vara där... okej, bra svar, mycket!Vad tänkte han tror ni... Mina tankat snurrade runt lite. Okej, mycket snurrade det runt. Hur ska jag göra nu. Ska jag "hoppa av tåget" och mina tankar med London, eller ska jag fullfölja den plan jag hade..... 
 
 
 
 
Jag valde att åka och lämnade denna fantastiska kille jag träffat hemma i småstaden. Vad jag inte då visste var att just denna fantastiska kille skulle bli papa till vårt barn 6,5 år senare.... och här är vi idag, älskade DU.
 
 
 
Vi lärde känna varandra över otaliga telefonsamtal den hösten och vintern (jag vet att du hade skyhöga telefonräkningar, men med facit i hand kanske det va värt det.. ) Efter att vi hade tillbringat 3 veckor ihop undet julen hade jag bestämt mig - min vistelse i London skulle inte bli så lång som jag hade tänkt från början. jag åkte över till London efter jul och i Februari/Mars flyttade jag hem till Sverige och småstaden och efter ca 3 veckor flyttade jag ihop med mannen i mitt liv - Tack för att du finns och att du är du.
 
 
 
Allt har sin tid och min tid i London kommer inte tillbaka, men min tid där kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Jag var så kääär, men vi bodde så långt ifrån varandra under den tiden..
 
 
 - LOVE
 
 
 
 
 
 
 


Veckans första dag lider mot sitt slut. 







Måndagen har gått i en rasande fart. En dag på jobb och dagis. Lilla J tyckte det  var roligt att vara tillbaka hos kompisarna, de söta små liven.


Kvällen har bara ägnats åt varandra, bad för Lillfisens del innan det var dags för Godnatt  




Nu ska jag göra detsamma. Jag ska ta mitt huvud och huvudvärken och lägga mig på kudden, sluta ögonen och tacka för idag - imorgon är en annan dag, en ny dag.







Idag passade jag på att göra en omgång müsli. Jag tycker det är riktigt gott med hemmagjord müsli, perfekt i min lilla yoghurtskål på morgonen.







Jag har inga mått, utan bara gått på känsla. Ingredienser jag har i min müsli är: havregryn (jag använder fiberberikade), linfrön, solroskärnor, sesamfrön, kokos, valnötter, honung, tranbär och russin.


Blanda havregryn, linfrön, solroskärnor , sesamfrön och kokos i en skål. Blanda lite olivolja och vatten i ett glas och häll över müsliblandningen. Häll på lite mer vatten och olja om det känns för torrt. Ringla över lite flytande honung och häll ut blandningen på en plåt. Grädda ca 20-30 min i ugnen (175-200gr) rör om plåten då och då. 



När allt har fått fin färg, (håll lite koll, kan lätt brännas) ta ut plåten och låt allt svalna. 

Blanda i tranbär, russin, hackade valnötter och ringla lite honung över. Förvara i en tätslutande burk el dylikt.








Voilà - 



Ha nu en fin söndagskväll vänner 



KRAM