När den första vår- och sommarvärmen kom i April bestämde vi oss för att köpa en loungegrupp till vår terass på framsidan. Jag tänkte för en stund att "nu får vi väl några ynka soldagar denna semestern och möblerna kommer knappt att användas om vi har otur" men.. vilken sommar vi har, fortfarande är den kvar. Och oj, vilket lyckat inköp av dessa möbler, helt rätt val. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi har köpt utemöblerna hos WeGot där vi även köpte vår loungegrupp till altanen för 4 år sedan. Eftersom vi varit supernöjda med de möblerna, så köpte vi från samma företag denna gången också.
 
 
 
 
 
 
Just i detta nu inser jag att det är den 31 juli idag. Jag hoppas att vi får njuta flera varma sommardagar- och sensommarkvällar här på terassen denna underbara sommar 2014.
 
 
 
 
 
 
 
 


Igår åkte jag, svägerskan och J på en liten utflykt, 30 min hemifrån 
Leva Cafe Hemma

En riktigt mysig butik och cafe, mitt ute på landet. Det blev en trevlig fika och några inköp Det var riktigt varmt inne på gården, och det märkets inte minst på ägarens två ursöta, men aningen trötta hunder. Citat J "ovve tött" Tavla från Bloomingville med härligt budskap

En enkel och fin kruka från Pb Home


Lite servetter + en fin glasvas från House Doctor fick också följa med hem.Har ni krokarna förbi Hok i de småländska skogarna, så ta en tur kring denna butiken, fantastiskt mysig (kolla bara öppettider, mestadels öppet på helgerna

"Leva cafe hemma"Idag njuter vi återigen av tropikvärmen, så härligt.. Det är inte ens en vindpust här hemma på vår trappa, där jag just nu tagit plats.Fortsätt njuta sommaren så gott ni kan.

Tack vare en man med grönare fingrar och starkare intresse än jag för odlingar mm så har våra kryddor, bär och sallader blivit jättefina. Kryddorna har verkligen tagit fart och brett ut sig sen vi planterade dessa, så härligt att plocka sina egna kryddor direkt från trädgården.Jordgubbarna har verkligen tagit fart och vi har redan skördat några (så söta och goda) och fler kommer ju också.


Vi fick några smultronsticklingar av min mamma och de har redan växt till sig fint.. Väntar med spänning tills J kan ta det första.. Fantastiskt roligt bokstavligen med närproduceratHoppas ni alla njuter av fina sommardagar - nu är Sverige som bäst.
Nu lämnar vi västkusten efter några fina dagar här nere. Det inleddes med regn regn regn i Söndags och avslutades med strålande sol och värme idag.
I måndags gjorde vi en dagsutflykt till Danmark och besökte deras nya akvarie  "Den blå planet"
Det var superhäftigt med alla fiskar, vatten, korallrev mm. Det fanns en regnskog med fina fjärilar i också. 
En aning mycket folk, men det får man räkna med, då det var en regnig semesterdag. Ett tips om ni ska åka dit är att boka och betala biljetterna på nätet, så slipper ni köa (det var vi glada att vi gjort så slapp vi en kö på ca 1-2 Tim i regn) 


Jag och pappa spelade golftävling igår. Vi har som tradition att spela generationstävlingen och vi inledde fantastiskt bra, men tyvärr höll inte vårt fina spel i sig mer än i 13 hål... (Alla 18 hål måste gå bra om det ska bli något bra resultat) 


Igår var det premiärdopp i havet för J, han var helt lyriskt, ville bada mest hela tiden.Nu har vi packat bilen och styr hemåt småstaden 


Min semester började på bästa sätt. I onsdags vid 18-tiden "checkade jag ut" Vi hade en fantastiskt varm och fin sommarkväll. 


Just nu har jag mest bara fokuserat på att landa/att hitta semesterlugnet. Första och bästa sätter enl mig är att ta av mig klockan och lägga den i en låda, sedan är det läge att ta fram den när vardagen startar om på nytt igen.
Härligt m frukost utomhus och i medelhavsvärme gör det inte sämre.. 
Älskade lilla J. Inte svårt att njuta och må gott när man får fina dagar tillsammans m de man tycker om.


Nu ska jag göra som resten av huset - sova.


Nu laddar jag batterierna för jobb några dagar till, sen så är det SEMESTER.


Helgen har ju bjudit på bästa tänkbara sommarväder. Igår bjöd sambon mig, svärisarna och Kalle på en svalkande god Jordgubbsmojito 

Jag är ingen fan av vanlig mojito, har aldrig riktigt fallit mig i smaken. Men detta är helt klart en nu sommardrinksfavorit.

Googla Jordgubbsmojito Leila Lindholm så hittar du bästa receptet.


Nu säger jag Godnatt efter en härlig sommardag.