Vi har verkligen semester mode här hemma.. Trevliga dagar med nära och kära, träffa vännerna och skingra alla måsten (nästan iallafall) vi har idag rensat ut vårt ena rum på övervåningen, jag tyckte det var "rogivande" att i mysdress och en kopp kaffe rensa och framförallt SLÄNGA saker..hjärtat har kanske inte riktigt samma åsikt men han var duktig och rensade han med. Idag har jag också varit barnvakt åt bästa systersonen, vi hade en rolig lekstund och jag o syster hade en trevlig finastund. Efter allt det roliga kom smällen - barnbajs och jag ska byta!! (syster skrattar nog lika bra nu som hon gjorde när jag tappert försökte byta) jag trodde nog bara inte för allt i världen att det var möjligt för en liten bebiskropp att producera så mycket och med denna lukt. Men så är det, och gissningsvis har jag gjort detsamma för 25 år sedan.. Nog om barnbajset - jag gillar min fina gudson väldigt mycket.. Jag o hjärtat har efter lite skidåkn och taco haft filmkväll - Bröllopsfotografen. Nu borde jag gästa min egen säng men blir uppe en stund till

Nu njuter jag och sambon av ledigheten, sena kvällar och mornar bjuds det på.
Idag sov jag ut till 11-tiden, riktigt skönt och sedan hoppade jag frukosten för att istället ta en lunch med hjärtat på stan.
Tillbringade eftermiddagen med denna boken i soffan



Fixade och trixade här hemma på kvällen sedan kom svärgerskan + sambo hit på middag och efter det slöt även Fanny upp här med. Vi spelade spel och hjärtat mitt vann över oss alla.

Imorgon ska vi ha en liten fixardag hemma. Jag har bollat hela tiden för att vi ska rensa ut ett av rummen på övervåningen för att kunna börja göra iordning så smått däruppe. Får se hur långt vi hinner. Vi ska åka och hämta våtr träd och sätta upp det i hallen iallafall - vi fick ett svart Swedese träd i julklapp. Tack tomten.

Nu tror jag allt att jag ska plocka undan och ladda för sängen.. Natti natti

Julen är kommen och vi har firat den på bästa sätt med nära och kära.

 
Fina killen

 
God Jul önskr vi.

På juldagen stod lek på schemat, vi flög helikopter och busade i soffan. Juldagens kväll avslutade vi hemma med 4 goda vänner - god mat och sällskap så kvällen blev mer än lyckad... vi slängde in handduken kring 04.30... härliga vänner vi har

Ps. ett hederligt uppdrag har kommit i mina händer - jag är glad och ärofylld.



Idag tog jag mig ut i det fina vädret och åkte skidor, fantastikt fint väder med solsken och vackra vyer, desto sämre åkning däremot men vad gör det. Jag har med andra ord gästat golfbanan och "åkt" 18 håls istället för att spela 18 hål.





Nu ska jag göra mig iordning, droppa morgonrocken, klä mig lite snyggare och fixa make m.m. för ikväll vankas det återigen fest med goda vänner.. Vi är bortbjudna kl19 så jag borde lägga på ett kål nu.

Hoppas ni alla njuter en härlig och fridfull JUL - en fantastisk vit jul som vi har också.

img_0623 (MMS)

Idag vaknade jag av att hjärtat väckte mig.. Åt en god frukost sedan la jag mig i sängen igen och kollade jul kalendern.. Hade en mysig förmiddag och sedan har jag jobbat 13-18.30. Vi har nu haft julstök här hemma, provsmakat skinkan och slagit in de sista klapparna.. Jag och hjärtat har nu korkat upp lite bubbel och firar in julen tillsammans med Jude Law, Camreon Diaz och Kate Winslet bland andra., GOD JUL

Kvällsmaten ikväll blev ett litet julbord, mycket gott. Eftersom jag enbart varit på 1 julbord än så länge och verkligen gillar julmaten (i lagom mängd) så har jag inte hunnit tröttna än.




Sista dagarna nu innan julledigt så är det långa dagar på jobbet - men + är att jag i stort sett tjänar in mina lediga dagar i mellandagarn - catching!!!

Jobb 7.30 till 18.30 idag, men jag har unnat mig 1,5 tim lunch och det tillsammans med bästa Frida.. mår gott ända in i hjärteroten när jag träffat mina goa vänner nu.. i helgen Ida, idag Frida och imorgon ska jag gästa Annie. Fina och bra vänner är en lycka som jag unnar alla människor. Vänner som gör en glad och lycklig är bland det bästa som finns.

Nu ska jag packa mig ihop för nattgång och ladda för en tidig morgon på jobbet..

Ps. 2 kära vänner från fjärran östern har kommit hem för jul, och vi är mycket glada för att få ha dem hemma och umgås med lite...

img_5799 (MMS)

Idag har jag strosat på staden och inhandlat nästan alla mina klappar.. Var skönt att få de mesta klart då varje dag fram till julafton är uppbokad med jobb och roligheter. Nu blir det godnatt efter en mycket rolig helg - har spenderats på bästa sätt med de goaste vännerna -love- Godnatt kram

img_4054 (MMS)

Just nu är detta mitt kvällsmys.. Ett glas rött, skumtomtar och nya numret av Elle - härligt

Snart nalkas det jul, enbart 1 vecka kvar att jobba, sedan är det julhelg och ledigt. Mycket ska göras innan dess. Mycket kvar på jobbet innan julledigt. det är alltid skönt att städa undan alla "måsten" och "surdegar" inför en längre ledighet.. From idag är det jobb x 2 som gäller - men jag klagar inte, för det är självvalt. Jag har nu sagt till mig själv (samt min hälft) att jah ska ha köpstopp av kläder till mig själv tom sista januari!! Nu har jag även bekänt detta här, så det borde jag kunna hålla. Ska unna mina nära och kära julklappar och njuta av allt som julen hör till.

Jag har lite små önskningar tromten gärna skulle kunna få dyka genom skorsten med här hemma


Frostad skål från Marimekko


Asplunds korg Code - passar perfekt för veden


ett svart swedese träd till våran hall


samt en Eletrolux ergorapido



Önska får man ju i alla fall.

Nu har hjärtat mitt gjort löksoppa - så nu blir vi nog varma ända in i hjärteroten

Trevlig onsdag

img_5596 (MMS)

Idag myser jag runt hemma med tända ljus, risgryndgröt, glögg, knäck, peppakaka och saffransskorpor. Jag inhandlade 2 julklappar idag efter jobbet, så nu har jag iallafall inhandlat några men fler blir det.

Jag springer bokstavligen runt i hela huset nu ikväll iförd mina långkalsonger och en hoodtröja och kör "operation rensa" Igår hade vi en rejäl städag här hemma. Hjärtat städade källaren riktigt ordentligt och jag städade hela köker dvs. plockade ut och torkade ur alla lådor och skåp. jag tom rengjorde ugnen invändigt och utvändigt och torkade kyl och frys exemplariskt rena på utsidan - denna städkänsla har hållt i sig idag med - gutt!!! så vi har röjt undan ute (vi har haft massa skräp på baksidan) och ena källarrummet har varit fullt med bråte, påsar och skit m.m. Nu har jag plockat undan mina golfklubbor som stått i torkrummet sedan Augusti!!! - bättre sent än aldrig är mitt motto.


Jag håller nu på och röjer på övervåningen.. vi har ett rum där uppe som förråd, och det får det förbli, men det har alltid en förmåga att alltid se rörigt ut där uppe (kan ju bero på att man bara slänger in sakerna där, eftersom det ändå inte är någon ordning, jag gör det för jämnan, slänger in prylar alltså.. men nu ska det bli lite struktur där inne) Det kommer garanterat att hålla sig fint 1v eller 2v sedan är det osystematiserat koas där igen, men men.. det känns skönt för stunden att få bringa lite ordning på diverse prylar.

Imorgon blir det en lång dag. Från ena stället till andra, ska packa en väska redan ikväll med ombyte och prylar. Ska jobba till 14.30, sedan blir det direkt jobb på nästa ställe 15.00 till 17.30 och vid 18.00 går bussen men jobb nr. 1 till julbord. Så ner med danssanta kläder och skor, för julbord går inte av för hackor... asch va klychigt det lät!!!


in i dimman nu och fortsatt rensningskoma.

Imorse var det jag och haren som var vakna på vår tomt (går ju inte riktigt säga i vårt hus, då lilla fritz som vi döpt haren till stod ute i snön och mumsade)

Det var skönt att vakna och komma upp kl 6 imorse. Jag har skypat med min fina vän som är borta i öst. Hos henne var klockan natten... de kommer hem om 1 v så det ska bli roligt att ses igen.

Igår testade jah längdskidåkningen igen, det är verkligen inte lätt att få till allt med teknik, fart m.m. men träning ger färdighet, och det är så skönt att vara ute i friska luften. Jag ska försöka ta mig ut varannan dag nu om vädret fortsätter i denna takten...

Nu ska jag plocka ihop och åka till jobbet - en ny frisk dag står för dörren. jag dagaen till något extra.

Ha en bra onsdag!!!

Igår döptes lille pyret, och jag är gudmor till denna lilla kis




Fix inför den stora stunden..


Jag är nu stolt gudmor till denna lilla pojk.


Liten bebis har blivit liten pojk - fin lite fåtölj som han fick i doppresent av sin mormor och morfar.


Lek med morfar.

När dop och fest var klart slocknade huvudpersonen i rättan tid, det tar på krafterna att vara pigg och allert som pyret varit hela dagen.

Grattis lille fis till namnet ditt och fortsatt lycka i ditt liv - jag ska göra mitt bästa för att vara din skyddsängel 

Idag har jag gästspelat här


Nu har vi en skön fredagskväll i soffan framför Idol och Skavlan.

Veckan har passerat i ett skenande tempo.
På jobbet har det hänt mycket. Den 1/12 förvärvade vi ännu ett företag i regionen, så nu är vi en koncern med 3 byggföretag och ett jäkla starkt team.


Nu tar vi helg och imorgon är det dop för denna lille kisen