Ikväll blev det en värmade höstsoppa här hemma, helt perfekt en måndag då jag varit frusen i stort sett hela dagen, riktigt höstligt ute nu..
 
 
 
Jag hittade ett recept hos Matplatsen förra veckan och jag har ett liknande sedan förra hösten, som jag fick av en härlig ZBH värdinna.
 
 
 
 
 
Kräftsoppa 4-6 personer beroende på om den serveras som förrätt eller huvudrätt
 
2 msk smör
2 stora morötter
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
400 g kräftost (mjukost)
1 burk kräftstjärtar
2 dl creme fraiche
cayennepeppar efter tycke och smak
dill
 
 
 Riv morötterna och fräs dem tillsammans med smöret och vetemjölet i en kastrull. Späd med vatten och tillsätt buljongtärningarna, låt det puttra en stund. Ha i kräftosten, creme fraichen och dillen och sjud på svag värme ytterligare en stund. Smaka av med cayennepeppar. Kör soppan slät med stavmixer. Hacka kräftstjärtarna grovt och häll ner dem i soppan och låt allt bli varmt. 
 
 
Klar att servera
 
 
 
 
 
En suuuper god och mycket enkel soppa att göra. Passar perfekt som kvällsmat en vardagskväll eller som en mindre portion/förrätt vid en middagsbjudning.
 
 
 
Det vat mitt lilla måndagstips till er som behöver lite recept att fylla på med.
 
 
 
KRAM  ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den 4.e Oktober har Mattehew Williamsons kollektion för Lindex preimär.
 
 
 
 
 
Jag minns när han gjorde en kollektion för HM. jag pluggade i Halmstad då, och 24.00 släpptes kollektionen och jag satt bänkad framför datorn. Jag lyckades beställa en grå top oversize top med fjärilar på (har fortfarande kvar den i min garderob). Jag vill minnas att kollektionen var populär, det tog snabbt slut på nätet iallafall.
 
 
 
Vi får se om samarbetet med Lindex skjuter i höjden, vad tror ni??
 
 
 
 
Om Småstadens Lindexbutik får delar av denna kollektionen, kommer jag likt förra året (Missionis kollektion) att gå till Lindex när de slår upp portarna och spana in kollektionen och hoppas på att kanske hitta något fint också.
 
 
 
 
 
Vilka omvärderingar jag har gjort. Att älska en Söndagsmorgon och att älska äta frukost med de två - mina bästa är helt klart höjdpunkten på helgen. Eftersom jag inte längre är hemma och har "helgfrukost.varje.dag.med.min.gos.som.jag,haft.det.senaste.året" så längtar jag nu ännu mer efter dessa stunder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det rör mig inte i ryggen att starta dagen tidigt (OK, jag erkänner, inte fööör tidigt, helst inte innan 06.30:) men det tar inte lillplutt riktigt i beaktning. Han har någon tidsinställd väckarklocka på 05.45 och däromkring... vet inte vart han fått det ifrån, varken jag eller M är några vidare morgonpigga själar. Nåja, barn är härliga och de går inte att styra dem på sådant som att vakna, lika bra att gilla läget... det finns ju dock vissa knep (..host host, I-pad) som går att underhålla de små liven med lite på morgonkvisten innan själva huset vaknat till liv och behagar ta morgon.
 
 
 
 
 
Morgonstund har guld i mun...
 
 
 
 
Nu lider ännu en helg mot sitt slut och en ny vecka tar vid. 4 veckors arbete har jag nu betat av, och fler blir det.. känns dock som att det var igår det var 2/9 och första dagen på jobbet på lääänge men nu har även jobbet blivit vardag. Att veckorna går fort är positivt. Att sitta och rulla tummarna och fundera på hur dagen ska gå, det är inte min melodi. Att iställlet vara fokuserad och effektiv på jobbet, för att sedan lägga det långt långt bak i skallen och hämta hem min skatt och få njuta av honom till fullo, för att sedan börja om samma procedur igen har jag insett är viktigt för både mig och också för lillplutt. Måhända att jag är tråkig och lite grå men jag gillar rutiner, MEN definitivt bara till en viss gräns..
 
 
 
 
Nu blir det fortsatt söndagshäng med Polly
 
 
 
 
 
 
Trevligt slut på helgen vänner  ♥
 
 
 
Nu är verkligen hösten här med bestämda steg. Jag gjorde slag i saken igårkväll och plockade undan alla sommarkläder och sommarskor m.m. Nu klär jag mig hellte varmt och ombonat och hoppar mer än gärna i mina mysbyxor på kvällen, tar på mig ullsockarna och tänder en fasligt massa ljus...
 
 
Varmt Välkommen HÖSTEN, jag gillar dig.
 
 
 
Dock är jag på jakt efter ett komplement i min garderob. Jag söker just nu med ljus och lykta efter den ultimata koftan/cardiganen/kavajen el dyl. Ett perfekt plagg att ha till vardags i jobbet, ta på sig över en skjorta eller en en tunnare blus/tröja.
 
 
Det är något likt detta jag är på jakt efter...
 
 
 
En lite mer dressad kofta med skinndetaljer från Lindex för endast 399:-
 
 
 
Har ni några tips, så dela gärna med er... Jag kanske får göra ett besök i stadens butiker imorgon och se om jag hittar något i stil med det jag söker....
 
På tal om shopping, om jag söker efter något speciellt så kommer jag garanterat inte hem med just det, utan något helt annat. Ett exempel. I lördags skulle jag köpa byxor till J, strumpor till mig och J och lite andra småsaker.. jag köpte i och för sig både byxor, strumpor och lite annat tjafs men jag kom också hem med en ny vinterjacka till moi, lite otippat sådär. jag har dock inte bestämt mig helt hundra om den jackan får stanna, måste prova den lite till.
 
 
 
Sådär ja, nog tjatat om koftor och shopping.
 
 
Ha en bra Torsdag vänner, KRAM
 
 
 
 
I helgen gjorde jag chokladmousse för första (men inte sista) gången
 
 
 
 
 
på min instagram ecarlssons lovade jag receptet på denna smarriga efterrätt, så here we go
 
 
 
Chokladmousse till 4 personer
 
  • 100 gram Marabou Premium dark 70% (eller annan 70% choklad)
  • 2 äggular
  • 2 äggvitor
  • ½ dl strösocker
  • 1½ dl vispgrädde

 

Hacka chokladen och smält den i vattenbad. Vispa grädden nästan fast. Ställ den smälta chokladen lite på kylning. Vispa äggulorna luftigt med hälften av sockret. Vispa äggvitorna luftiga med resten av sockret. Rör ihop chokladen och äggulorna, ganska snabbt. Tillsätt äggvitorna och den vispade grädden växelvis. Vänd snabbt ihop till en jämn mousse. Rör inte för mycket i moussen! Lägg upp i skålar eller glas och ställ i kylen ca 3-4 timmar. Dekorera innan servering med hackad choklad och ex valnötter.

 

Ett tips: hacka lite choklad och blanda i moussen och med fördel kan man ha någon smaksättning också, ex rivet apelsinskal eller congac m.m. använd eget tycke och smak.

 

 

LYCKA TILL ♥

 

 
 
Nu är det ju ett tag sedan själva badrummet stod klart, men småsakerna såsom handdukskrokar, toalettborste m.m. har först nu kommit på plats. Så vad passar då inte bättre än att ta och visa några pics från vårt nya badrum.
 
 
 
 
Sett ifrån duschen..
 
 
 
...och ifrån andra hållet
 

 
Den vita lite smalare plattan (blank) tillsammans med den kornblåa moasiken blev vi väldigt nöjda med. Enkelt och helt i vår smak. Övrigt i vårt hus har vi mestadels satt matt vitt kakel och grå kakel/klinkers, så det var roligt att bryta trenden, och att vi båda gillade det var ju klart viktigast.
 
 
 
 
 
Vipp vipp vipp var det här..
 
Vi beställde detta från Länna Möbler
 
 
 
 
Och pricken över i - bästa tvålen ever (enligt mig, och mannen min gillar den) från Lilla Bruket

 
 
Har redan hunnit förtränga hur det var mitt i byggandet av detta badrummet, nu när det är klart. och skönt är väl det.. vi fick ett superfint badrum och det blev såsom vi tänkt det.. lite piff med nya handdukar m.m. kvarstår (på den fronten är vi inte helt eninga..haha. allt går inte att vara överens om) och vilka I-landsproblem handdukar är, pinsamt nästan.
 
 
 
 
 
 
Behöver du fylla på garderoben med lite höstnytt..
 
..kika då in hos Creative Lounge i helgen. De har 25% rabatt på hela sortimentet tom söndag kl.24.00 Hos Creative Lounge hittar du märken som L:A Bruket, Day, Costummade, Please, Second Female m.m.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ange koden HAPPYWEEKEND när du handlar.
 
 
 
 
Hoppas ni alla har en bra start på helgen, denna fredagen.
 
 
KRAM  ♥  och Godnatt
 
 
 
 
 Inställningarna i bloggen verkar vara helknas, trots att jag skrivit om föregående inlägg, så blir det ändå knasigt med texten ihoptryckt m.m... nåja, är kanske bättre imorgon..      
 
Tillbaka i veckovarvet efter en härlig helg. Måndagen är snart förbi, och helt plötsligt är det Fredag och helg igen..haha. Jag tycker nästan bara att det är måndagar och fredagar nuförtiden. Dagarna däremellan swichar bara förbi känns det som.. nåja, nu fångar vi denna veckan.   
 
 
 
 
Nu till vardagsmat. Hur är det hemma hos er, lagar ni mat varje kväll?  Jag tycker inte det är så värst roligt att laga mat, men jag försöker att med lite nya recept och inspiration bli bättre på att härja i köket.. Jag har ett riktigt bra tips till er som tycker att fantasin och smaklökarna tryter (det är ju inte kul att äta lasange, speghetti och köttfärssås eller korv stroganoff varje dag)   
 
 
 
MATPLATSEN drivs av Victoria och hon har Veckomatsedlar för varje vecka. Tacka vet jag när någon annan kommer med middagsförslag. Och vad jag tycker är superbra med hennes maträtter är att de inte är några avancerade rätter och inte tar de en evighet att laga heller, perfekt om ni frågar mig.
 
 
        
 
 
    Denna kycklingrätten blev en favorit för både mannen och mig.   
 
Så, detta var ett litet tips till er alla som tryter på nya vardagsrecept - kika in på matplatsen.net.  
 
 
Ha en bra Måndagskväll vänner      KRAM  ♥   
 
 



Dra mig baklänges... Nu i eftermiddags kom den krypandes, träningsvärken från hell. Jisses vad otränad jag känner mig. Muskler som jag knappt trodde fanns ömmar och jag känner mig som en klubbad säl.. Det kan bara bli bättre är min räddande tanke (det var ju ett tag sedan jag tränade EFIT) Jag minns EFIT träningen i vintras/våras, det var riktigt roligt när man hade kommit över "inte tränat på länge tröskeln" och så hoppas jag även att jag kommer att känna efter några gångers träning.


Dock kan ingen träningsvärk ta ifrån mig min Fredagskänsla - veckans BÄSTA dag. Älskar känslan av att sluta lite tidigare på jobbet, åka och hämta min lille skatt på dagis, handla lite godsaker sedan infinna lugnet och fredagsmyset hemma med de mina två.


Nu har jag krupit ner i soffan tillsammans med en bricka godsaker, insuper ledigheten som står för dörren och skäms inte ett dugg för att jag älskar känslan av just fredagsmys.



TREVLIG HELG vänner

 
 
Nu när vardagen har kickat igång med stora steg, så måste jag pronto skaffa mig en ordentlig allmanacka. Jag inser att I-phonen inte räcker till för det ändamålet. Jag är urusel på att komma ihåg vissa saker (födelsedagar under sommaren, ursäkta ni som har glömts bort ♥  alltid samma visa varje år. Ni f¨år ett lagom för sent GRATTIS)
 
 
Jag har därmed nu beställt min alldeles egen Allmanacka hos Personlig Allmanacka
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag - Måndag, en ny vecka väntar.
 
 
Dagens inleddes tidigt med en liten sudd som slog upp sina blå strax innan 06.00. Idag har vi en ledig dag tillsammans, då dagis har planeringsdag. Jag jobbade några timmar på morgonen, sedan har vi haft ledig tid tillsammans jag och lillplutt. Nu i eftermiddag tror jag det får bli en tur till lekplatsen, då det fortfarande är sommarvärme utomhus..
 
 
 
Hoppas ni alla har en bra måndag och bra start på veckan
 
 
 
KRAM
 
 
 
 
personlig allmanacka,
 
 
Vilken underbar helg vi har haft. Sommarvärmen har varit här och kanske var det sista värmen för i år. Kanske var det sista gången barbent och lunchen åts ute på altanen. Kanske var det den sista sommar vi fick njuta innan hösten tar vid. Inte mig emot, då jag älskar hösten och allt den bjuder på.
 
 
 
 
 
Vi har haft en riktig familjehelg och en lugn sådan. Det behövdes efter 1 vecka mes jobb och dagis. Vi har samlat krafter inför en ny vecka, som startar imorgon.
 
 
 
 
Men först ett litet sensommartips till dig som bor i krokarna och gillar våfflor.
 
 
Dannäs Våffelcafé var vi på idag. Ett perfekt utflyktsmål en solig och fin Söndag som denna.
En gammal skola har gjorts om till café och Bed & Breakfast. Ett mysigt ställe med personlig charm och goda våfflor. Vi hade en trevlig eftermiddag med goda våfflor och hembakta kakor.
 
 
 
 
 

Min lilla skatt på väg att äta våfflor, bra att hålla farmor i handen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En chokladvåffla fick det bli för moi . chokladälskare
 
 
 
 
 
Julius och Kalle tyckte det var gott med våfflor.
 
 
 
Nu tar vi söndagskväll här hemma . sonen sover . mannen tänder en brasa . jag har tänt ljus
 
 
 
 
 
 



Redan torsdagskväll, gah vad dagarna går fort. Och visst är väl det skönt.


Idag efter jobb och dagis åkte vi på mamma/barn träff. Det var en riktigt livlig träff med gråt, skratt, fika, lek mm.
Jisses vad de har växt till sig de små liven. Vi träffades när våra små var 2 månader och jag minns den dagen som igår. En varm och solig försommardag. Skillnaden idag (en varm och solig sensommardag) är att lillplutt går, håller handen med mig och vinkar hejdå till de andra barnen. Den där varma försommardagen i maj då gick jag och rullade vagn och lillplutt kunde varken gå eller vinka..

Och fler gången kommer jag med all säkerhet minnas dagar som har gått och reflektera över då och nu..



Imorgon är det Fredag, veckans sista arbetsdag.. En hel helg har vi oplanerade framför oss, härligt.



Då/Nu - jag har alltid gillat att reflektera och tänka tillbaka.. År, Månader, Dagar, Timmar, Minuter


 
 
Mindre än en vecka gick det innan de angrep oss.. vilka?
 
 
Jo, dagisbacillerna.. Första dagen på dagis var förra måndagen. På torsdag eftermiddag hade lillplutt 38 graders feber... förvånad, nej.. kanske inte. Men han kvicknade till snabbt, och skönt är ju det.
 
Jag och mannen i huset har däremot dragit på oss varsin förkylning. Alltid lika roligt när det inträffar samtidigt. Två arma själar som snörvlar och hostar om vartannat, visst är det härligt.
 
 
Min bästa vän just nu - STREPSILS
 
 
 
Man ska ju dock veta att en förkylning är "en liten piss i Nilen" jämförelse med mycket annat, så jag klagar inte. Tids nog är förkylningen borta lika snabbt som den kom.
 
 
 
Nog om min förkylning.
 
 
 
 
MÅNDAG & SEPTEMBER, välkomna.
Det är nu det händer, det är nu saker och ting förändras.
Veckodagarna innebär främst jobb och dagis, något nytt för mig, någon spännande för oss.
 
 
 
 
Hoppas ni alla mår gott och har fått en bra start på veckan.
 
 
KRAM
 
 
 
 
 
 
 
 
Min 28-års dag firades igår och jag kunde inte önskat en bättre födelsedag.
 
 
Jag blev firad av mina pojkar på morgonen och efter frukost, så fick jag bege mig till stan. Klockan 10 var jag inbokad på en ansiktsbehandling. Jisses så härligt det var.. Huden kändes len som en babyrumpa efteråt:)
 
 
Dagen fortsatte med förberdelser inför kvällens kräftskiva.
 
 
 
lite surprises till barnen
 
 
dukat för fest
 
 
några av gästerna...
 
 
 
de röda godsakerna
 
 
 
 
TACK TACK till alla er som bidrog till min fina födelsedag. Tack för alla GRATTIS via sms, telefonsamtal m.m.
 
 
Nu är det söndagkväll redan och denna dagen har vi bara varit hemma och slappat, hela lilla familjen. Jag ska snart ta natten, då en tidig morgon väntar mig imorgon och min första "riktiga" jobbdag startar..
 
 
 
KRAM och Godnatt vänner