Nu jag tänt en massa ljus, krupit upp i soffan och väntar in M som är och handlar, sen blir det Sveriges Mästerkock på TV 4 play 






Just nu är marken utanför snötäckt, väldigt fint. Jag tycker det blir så mycket ljusare och mysigare med en massa snö, så ett tag till får det gärna stanna.


Ha en fin Onsdagskväll vänner 


 
 
Här inleder vi veckan med VAB. Det blev en halvdags jobb för min del på förmiddagen, sedan gos med liten förkyld skrutt. Vi får hoppas att hostan och förkylningen ger sig snart.
 
 
Just i detta nu när lilleman sover så har jag tänt en brasa... och surfat runt efter en liten söt "pojkig" servis/dockservis. Han har en BRIO spis, lite grytor och redskap m.m. och han tycker verkligen det är så roligt. Så en liten servis hade passat perfekt, så kan ha kaffebjudning m.m.
 
 
 
 
En jättefin servis från Jabadabado
 
 
 
 
 
 
 
fanns hur mycket fina prylar som helt i denna serien.
 
 
 
 
sötaste lilla brödrosten
 
 
 
 
 
 
... och ett eget litet bakset, till blivande minibagaren (liten säger "baaka buuule") kan man tolka på det på något annat sätt. Han tittar också på tavellisten där vi har ett antal matböcker och pekar just på Leilas A piece of cake och säger "baaka" jag dör en liten smula...
 
 
 
 
 
 
 
 
Alla bilder är från lekmer.se
 
 
 
Nu har sovklockan ringt klart:)
 
 
 
 
Ha en bra dag vänner !!
 
 
 
 
 
 
 


Hej och hallå lördag kväll, eller ja, redan söndag nu. Jag ligger helt klarvaken. En liten skrutt ligger i rummet jämte och hostar som en tok.. Det skär alltid i mitt hjärta när min lilla gos mår dåligt. Jag vill bara lyfta ur smärtan från hans kropp och ta över den istället, stackars liten.







Nu hoppas jag att hans förkylning försvinner snabbare än den kom, och att han får sova inatt.


Hoppas ni alla har haft en bra helg. Här har det varit lugna puckar och inomhusmys för hela slanten idag.


Godnatt vänner 




Redan tisdag idag, men för mig känns det som måndag eftersom jag och lilla J var lediga igår. Väldigt lyxigt att få en ledig dag tillsammans. Vi åkte till ett lekland här i närheten tillsammans med ett par vänner. De små minisarna hade verkligen hur roligt som helst - himmelriket för barn. Vi mammor hade en trevlig förmiddag också.


Full rulle i bollhavet





Nu ikväll ägnade jag några minuter åt ytliga ting - en liten Quick fix med dermalogicad daily microfoliant 
Detta är verkligen en super produkt. Jag har inte varit så mycket för dyra skönhetsprodukter tidigare, men efter att ha testat denna ändrade jag mig lite. Det är nr daglig peeling, jag brukar använda den ca 5 dagar i veckan. Hyn blir silkeslen, och vem vill inte ha det så...





Jag passade även på att färga mina bryn samt fräscha till naglarna med lite färg - och vips så känns man nästan som en ny människa.


Nu ska jag fixa iordning, och sedan ta natten 


Godnatt vänner 




Redan fredag... 


Och nu inleder vi en långhelg, då jag och lillfisen är lediga på måndag - lite vardagslyx. 


I eftermiddags fick vi mysigt besök av Kristin och Axel. Härligt att få träffas lite innan de åker igen - och att få lite bebisgos. Genast känns min lilla J inte så liten längre... Allt har sin tid och sin charm.



 Nu njuter jag mammamys här hemma, då sonen sover och mannen är på bastukväll. 





Efter dagens snöfall laddar vi för en härlig helg tillsammans.


Ha en fin fredag och helg vänner 


  
 
Jag har viss förkärlek till att rensa och sortera, både positivt och negativt. Såhär vid starten på ett nytt år, när allt juligt lull lull försvinner så är det alltid roligt att plocka fram både nya och nygamla saker.
 
 
 
 
Jag har nu beställt dessa snygga boxarna från House Doctor
 - perfekta till sortering och förvaring och väldigt enkla och snygga med för den delen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har sett att mycket av vårens inredning går i pastellfärger, och det är inte riktigt min melodi. Jag hakar förvisso inte så ofta på färgtrender m.m. varken inom inredning eller mode. Men visst gör pastellfärgerna sig snygga i vår, ljusa och härliga. Vi får se om någon liten mintgrön vas eller ljusrosa ljuslykta hittar hit, dock tror jag inte det men man ska aldrig säga aldrig.
 
 
 
 
House Doctor,

Jag har sedan en dryg vecka testat på Tabataträning




Detta är en bra träningsform för dig som tränar hemma. Du behöver lite olika övningar att alternera mellan. Jag har träningsböcker från Charlotte Perrelli och Sofi Fahrmans Bodylicious och från dessa böcker hämtar jag de flesta av mina övningar. Jag väljer ut några olika övningar till varje pass. Jag kör ungefär 8 övningar varje gång jag tränar. Tips på övningar: dips, plankan, sidoplanka, armhävningar, squarts, knäböj med eller utan vikt mm (välj övningar efter eget tycke och smak)


Jag har laddat ner en Tabata app som heter "Tabata timer" Den är superenkel att förstå och använda. Intervallerna är inställda i träning 20sek / vila 10sek


Vad du mer kan behöva är två hantlar/andra vikter eller fyll två PET-flaskor med sand (fantasin är bra ibland) , pilatesboll, yogamatta el dyl och sist men inte minst - glöm inte vattenflaskan 


Nu är du redo för träning.


Du kör varje övning 8 ggr. 20sek så många rep du hinner, vila 10sek, sedan 20sek igen och vila 10sek. Och detta upprepar du alltså 8 ggr.


Jag tycker det är en bra träningsform, dock har jag bara precis kommit igång. Idag var jag inte laddad det minsta för att träna något, noll energi i kroppen efter en dags jobb och dålig sömn inatt. Men jag tänkte - bättre lite träning än ingen alls. Såhär efter träning och dusch känns det alltid mycket bättre. 

Jag fyllde på kroppen med lite energi  nu efter träningen också. 




En skål kesella med hallon och valnötter - yummie.. 


Nu ska jag göra mig iordning och ta natten och hoppas på lite bättre sömn inatt. Godnatt vänner





 
 
När julen och allt som hör julen till är utstädad ur huset känner jag alltid att det blir väldigt kalt. Det blir väl naturligt så när man haft julgran, pynt, ljus och stjärnor m.m. som har lyst upp i alla hörn. Det såg ju likadant ut innan som det gör nu, men jag får alltid känslan att det känns kalt och tomt. Jag rådde lite bot på detta i helgen, då jag köpte rosa fina rosor, härligt vita tulpaner och en magnifik hortensia. Nu hoppas jag bara på alla jag kan hålla liv i den fina hortensian.
 
 
 
Jag får också en liten släng av "vill-köpa-lite-nytt" exempelvis lampor m.m. nu när det fortfarande är mörkt och grått ute (ingen snö här än i småstaden) Nu när stjärnorna är nertagna ur fönstrena skulle jag vilja få upp lite snygga lampor. En favorit är klassiska Verner Panton lampan, Flowerpot
 
 
 
 
bild från Länna Möbler
 
 
 
Lampan är fin både i vit och mattsvart, men jag vet inte. Vi får se om det blir denna eller om hittar någon annan fin lampa att pryda hemma med,
 
 
 
Nu ska jag ta natten här, krypa till kojs och ladda för en ny vecka med allt vad den bjuder på.
 
 
KRAM och Godnatt vänner
 
 
 


Ja, vardagen har hittat tillbaka. Den tog mig med storm i tisdags och onsdags, jobb, jobb, jobb, äta och sova däremellan kändes det som. Ledigheten har varit fantastiskt och mycket välbehövlig efter en höst med mycket jobb och varann veckas feber "första-tiden-på-dagis-sjukan"


Det är redan torsdag och imorgon eftermiddag tar vi helg igen.


Jag måste tipsa om en riktigt smarrig sallad som vi gjorde i helgen. Passar perfekt som förrätt eller lättare lunch. Addera till lite gott bröd så blir det lite mer mat.


Granatäpplesallad med valnötter och gorgonzola 




Receptet är till 4 personer 

En påse blandsallad (bladspenat, ruccola och dyl)
1 granatäpple
2 päron 
Ett litet pkt gorgonzola 
En näve valnötter
Olivolja
Flytande honung 
Lite saft från en lime
Salt & peppar 


Skölj salladen och lägg på ett stort fat. Skala och skär päronen i mindre bitar och lägg på salladen. Kärna ur ett granatäpple och strö över salladen. Rosta valnötterna lätt och hacka den grovt, strö dem över. Bryt osten i bitar och lägg på salladen. Blanda ihop en dressing på olivolja, honung, limesaft samt salt och peppar. Ringla detta över salladen och sedan är den klar att servera.


Mycket enkelt och väldigt gott.



Ha en fin torsdag vänner 


 
 
... just i detta nu så håller jag på att städar ut julen. Granens pynt plockas ner i julkartongerna, för att få komma fram i December senare i år.
 
 
Julstjärnorna i fönstret får allt hänga kvar veckan ut.
 
Lagom att vi städat ut julen, kommer det säkerligen att bli kallt och några små vita snöflingor hittar säkert till backen, det blir nog bra det med.
 
 
 
Här kommer lite bilder från vårt Nyårsfirande. Vi firade tillsammans med goda vänner och barn. Vi hade komponerat ihop en riktigt god tre-rätters meny och vi avlutade kvällen med att skåla in 2014 utomhus och tittade på alla fyrverkerier staden bjöd på. En riktigt härlig start på detta året.
 
 
 

 

Kvällens förrätt var Rösti toppad med Kalixrom, mums.
 
 
 
 
 
Nyårsfina barnen lekte gott under kvällen, innan de fick krypa till kojs
 
 
 

Kvällens huvudrätt, Hälleflundra med skirat smör och färsk pepparrot, riktigt gott.
 
 
Til dessert åt vi en Pavlova (som jag dock inte fick på bild) med en lime- och passionscurd toppad med grädde och exotiska frukter. En riktigt god och perfekt avrundning på denna nyårsmiddagen.
 
 
 
 
 
SKÅL och ett GOTT NYTT 2014.
 
 
 

Färgsprakande raketer lyste upp den mörka himlen.
 
 
 

Ha en fortsatt bra dag vänner.
 
 
 
 

 
 
... här kommer min fortsatte bildresumé av året som har gått
 
 
 
APRIL
 
cykelpremiär för lillfisen
 
 
 
jag påbörjade tredje och sista boken i "fifty shades serien, och jag har fortfarande inte läst ut den...
 
 
 
 
MAJ
 
 
varken årets första eller sista matvåffla (en bland de godaste maträtter)
 
 
 
 
Surprisad med SPA-weekend i Ystad
 
 
 
 
Göteborgsvarvet....jippi, I made it!
 
 
 

JUNI
 
babyshower x 2
 
 
 
Midsommar
 
 
 
 
JULI
 
semester i Grekland
 
 
 
 
 
varma och sköna sommardagar på altanen
 

 


AUGUSTI
 
många fina sommardagar och mycket bad
 
 
 
 
 
jag firade min födelsedag med kräftskiva
 
 
 
 
 
 
SEPTEMBER
 
mammaledigheten är över, får njuta mysfrukostar på helgen med denna gosen
 
 
 
vårt badrum blev helt färdigt
 
 
 

OKTOBER
 
införskaffade nya träninsskor, men sjukdomarna avlöste varandra, så det blev inte mycket tränat
 
 
 
 
lite nytt till hemmet
 
 
 

NOVEMBER
 
firar fina pappan på fars-dag
 
 
 
började preppa med jul-inspiration, nu är det redan över:)
 
 
 
 

DECEMBER
 
jul för hela slanten...
 
 
 
 
 
 
 
HAPPY NEW YEAR!!!
 
 
 
TACK FÖR ETT FINT 2013 - nu gör vi 2014 till ett minst lika bra år, lite bättre!!