JULGODIS

0kommentarer

Här kommer receptet på en mycket god chokladtryffel vi gjorde när vi bakade julgodis

MARIANNETRYFFEL - ca 30 st
• 30 st Mariannekarameller
• 250 gram mörk choklad
• 1 dl vispgrädde
• 200 gram vit choklad

Krossa karamellerna i en mortel, plastpåse eller matberedare
Finhacka den mörka chokladen
Värm grädden i en kastrull
Ta av kastrullen från plattan
Rör ner den hackade chokladen i grädden, tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smällt.

Låt blandningen svalna 1tim i kylen
Forma sedan små bollar av chokladen och stoppa i frysen ett par minuter
Under tiden smält den vita chokladen

Ta ut tryffeln från frysen och doppa den i den vita chokladen (ex med en gaffel)
Lägg tryfflarna på ett nät alt smörpapper tills de har torkat

Förvara i kyl i en burk

Låt det smaka!

Kommentera

Publiceras ej