JULGODIS
0kommentarer
Här kommer receptet på en mycket god chokladtryffel vi gjorde när vi bakade julgodis
MARIANNETRYFFEL - ca 30 st
• 30 st Mariannekarameller
• 250 gram mörk choklad
• 1 dl vispgrädde
• 200 gram vit choklad
Krossa karamellerna i en mortel, plastpåse eller matberedare
Finhacka den mörka chokladen
Värm grädden i en kastrull
Ta av kastrullen från plattan
Rör ner den hackade chokladen i grädden, tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smällt.
Låt blandningen svalna 1tim i kylen
Forma sedan små bollar av chokladen och stoppa i frysen ett par minuter
Under tiden smält den vita chokladen
Ta ut tryffeln från frysen och doppa den i den vita chokladen (ex med en gaffel)
Lägg tryfflarna på ett nät alt smörpapper tills de har torkat
Förvara i kyl i en burk
Låt det smaka!
Kommentera