Denna veckan har varit händelserik på alla sätt och vis...det har varit mycket på jobbet nu innan jag tar 2 veckors semester...

Förra helgen med tjejerna va toppen, en riktigt trevlig tjejhelg på alla sätt och vis.. det energiboostade mig, samt att solen sken på oss hela helgen.
bildkavalkaden överlåter jag till fina Erika

http://erikalowerot.blogg.se/2010/october/en-helg-med-fina-vanner.html


Igåreftermiddag firade jag in min semester med en fika med Sofia, jobb på IK sedan middag hos M & J..

Idag blir det åter jobb på IK, samt på stan och fixa lite småsaker innan resan, ska delvis köpa denna boken, det får bli min resebok




Vad skönt det är att ha en lugn och skön morgon med frukost tillsammans med Nyhetsmorgon.. hade hellre legat inne under täcket idag då det är grått och regningt utanför fönstret.

 

Nu ska jag fixa mig för att åka till stan och jobb. I eftermiddag kommer A & O hit på fika och husesyn, ska bli trevligt att ses lite innan vi åker, va ett tag sen sist

Idag har min magkänsla fått styra min dag, konstig dag.. Men slutet gott.. Har unnat mig att bara krypa ner i soffan ikväll, målat naglarna och krupit upp i hjärtats famn. Om en vecka är det semester - jiippiii!!! Ska bli alldeles fantastiskt att få komma bort lite, få njuta och skämma bort varandra. Helgen med tjejerna var toppen, god mat, dryck, fika, promenad, prat och mycket kvalitetstid med två fantastiska vänner, det är rätt så exakt 6 år sedan våra vägar möttes - härliga tjejer. Nu ska jag samla lite tankar, tankar om framtid och utmaningar.. Blir att lägga mig med en bok i sängen.

Imorgon får vi besök av pinglan till höger, ett gästspel från Köpenhamn.



Det ska bli en fantastisk rolig helg, ycket prat, god mat, vin, promenader och mycket annat. 

Sist vi träffades, allt 3 var förra sommaren, så nästan 1 ½ år sedan



Nu ska jag fixa det sista med jobbsaker, har varit en lång jobbdag idag.. men sen ska jag byta om till mysdress och krypa upp i soffan för en god stund.. en kopp te (fasen..inser nu att jag missade att köpa honung när jag handlade innan idag)

Trevlig kväll.  

detta kan vi snart titulera oss, jag och mannen min.. när jag kom hem idag var han i full färd med alla måla talet i gillstuga/tv-rum och jag var inte senare att svida om och slita några stunder med trappan... 1 strykning kvar, sedan är källartrappan färdig för matta... jippi.. det börjar ta form.. härligt att det "bara" är 6 strykningar/trappa (=enbart 7 strykningar kvar innan vi har en klar trappa till ovanvåningen också, se det  positivt) 



  

Vi har gemensamt valt en matta nu med, gråmelerad... Vår färgskala består mestadels av gråskala, så enkelt och bra, inget man tröttnat på.. tidlöst och snyggt enligt mig. Tv-rummet däremot har jag lite mer ambitioner med. Eftersom det blir vita väggar och golv, och givetvis lite gråskaligt klinker framför brasan och till detta en gråsvart soffa så hade jag tänkt mig att hotta upp rummet med färger i plommonlila, guld och petrol.. snyggt eller fullt???
jag ser en vision framför mig, så hoppas att resultatet faller någorlunda innanför denna ram... let´s se.


Under construction:

Before:


imorse ringde klockan 05.50 och för ovanlighetens skull kom jag upp relativt tidigt.. var på jobbet vid 07.00 och det var riktigt skönt att kickstarta morgonen.. detta kommer att bli en kort dag på jobbet då i ska och titta på golv för både tv-rum och matta..

Ikväll har jag nästintill schematlagt soffläge, Idol, sushi och en flaska vin, bästa uppladdningen inför den stundande renoveringshelgen. har skrivit en att göra lista inför lördag och söndag.. hoppas att vi får en del gjort på dessa två dagar.. hade varit skönt att snart kunna ställa in soffan i rummet och därefter "piffa" det, har i allafall en förhoppning om att det ska vara klart innan jul så att det blir ett riktigt mysigt rum under vintern.

Om ca 2 veckor är det semster.. jippi.. ska bli underbart att komma bort 1,5 - 2 veckor. Närmaste tiden får därmed innebära mycket jobba och fix hemma för att sedan få njuta till fullo av ledighet.

Trevlig fredag och start på helgen.

Fick nyss ett samtal från Sysam att mina nya glasögon kommit hem,, ska man knappast våga be dem justera något denna gång kanske, jo, lite måste de ju ändå... ska också ifrågasätta någon kompensation, då jag nu varit utan mina nya glajjor i 2veckor.. och om de gör sönder en kunds glasögon borde de ju kompensera på ngt sätt kan ju tyckas.

Idag sprang jag förbi IK och hämtade ut 2 st guldiga JB skålar... får väl snart bjuda hem folk och svänga ihop en bra dessert så jag får använding för dessa.  

Ikväll har jag fått några knop gjorda, trots att jag inte var hemma förrän efter halv 6-tiden... var och tittade på en trappa nu ikväll, lite inspiration inför vår.. Igår och i förrgår var jag och gästade lite annat folk och spande in olika vita golv... jag har insett att jag måste se saker i sin verkliga miljö för att bilda mig en uppfattning om hur det kommer att bli.

Dagens kvällsmat bjöd på en laxburgare och ett glas rött såhär mitt i veckan.






Efter middag tog vi ett fixartag. Jag målade trappen en första gång med lackfärgen, 2 strykningar kvar sedan är källartrappan klar för mattläggning, men det får vänta ett tag, tills att vi gipsat övervåningen.. annars har vi nog snarare en vit än en grå/svart matta i trappan...

Har även fixat med lite andra småsaker till jobbet och nu efter en lång och go dusch lagt upp alla soffkuddar på övervåningen tills källarn är klar... det har sett ut som en koja här i vardagsrummet sedan igår kväll då vi bara slängde in alla soffkuddar för att kunna ställa bort soffan.

Började igår läsa denna boken


en medelålders kärlekshistoria

Nu lite fix sedan några sidor till i denna


idag har det känts som en klump i halsen.. förbannat, vill och har verkligen inte tid att vara sjuk.. hade mitt i somras, det räcker gott och väl..
Idag har det därmed varit en seg dag på jobbet.. slutade tidigare och styrde kosan mot Jönköping, lämna min gamla soffa till en nöjd köpare och sedan MIO för att köpa vår nya soffan.. lite annan småshopping för renoveringenär som gjorde min hälft glad... hemma sedan ett tag och soffan står nu inpackad i ett hörn, det är säkert 2 veckor innan rummet är klart för soffinvigning..


Här kommer en bild på kuddarna jag köpte, blev lite mer färg än innan de det enbart var gråskala på de andra kuddarna




Te och honung hoppas jag nu kurerar halsen, en tidig kväll och god sömn kanske kan vara ett bra recept också.
Imorgon fortsätter trappmålningen, så hoppas jag att jag målat klart hela källartrappen i helgen..

Godnatt

så var även denna helgen till ända... det går så rysligt fort hela tiden, var en vecka sedan vi var i sthl och sprang, och det känns nästan som jag nyss kom hem.

Fredagskvällen bjöd på syskon häng här hemma.. syster med kille och baby var på plast hos oss och min duktiga karl fixade en god middag, bestående av sparris, fläskfile med kantarellsås och panacotta


riktigt mätta och belåtna gick vi till sängs.. lördag var tidig uppstigning för alla, Jag och syster åkte till jkpg och sålde på loppis, och killarna stannade hemma lite längre. Min hälft fixade och trixade i vårt kommande tv/allrum, en braskasett installerades och hela kakelugnen fixades... nu är det lite till kvar, sedan är det snart ett nytt rum där nere.

efter vår loppisförsäljning shoppade vi nya saker, jag slog till på 2 par nya kuddfodral och en ljuslykta.. den kommer passa perfekt i rummet där nere, då jag vill färgsätta det i mörklila, petrol och guld.. höstiga färger tycker jag, ska se om det går hem hos min hälft, men om det inte gör det får jag bevisa motsatsen och få honom att gilla det..




lyckades enbart få över en av 4 bilder.. tar de andra vid tillfälle.
Nu blir det att återgå till godisskålen och soffläge.. härliga söndag, som bjudit på både sovmorgon, lång frukost, städning och långpromenad.