BLOSSA 2012
0kommentarer

Yuzu Ingefära
En höglänt och frostbiten sluttning i ett avlångt land i fjärran östern. Långt bort från allt vad glögg heter. Här växer yuzufrukten vilt – och har så gjort sedan samurajernas dagar. 800 mil bort möter för första gången den japanska frukten svensk glöggkultur. Och här, i vårt lika frostbitna och avlånga land i väst, står den nu klar att avnjutas. Resultatet av det osannolika mötet mellan svensk tradition och fjärran österns frukt. En lika utsökt som välbalanserad starkvinsglögg med yuzufruktens smak av både grapefrukt och mandarin – en smak som samspelar väl med ingefärans kryddighet.
Hiss eller diss???
Ingefära är väl inte någon av mina favoritsmaker, men väl värt ett försök. Testa glöggen är ett måste. Eftersom jag var gravid förra året, så testade jag inte 2011 års glöggen
Kommentera