GIFFLAR

0kommentarer


Här kommer ett litet Söndagstips!


Jag har ett superbra och enkelt recept på gifflar (den matigare varianten)

Ha det som tilltugg på en buffé, snacks eller så blir de perfekta i picknickkorgen.


Du behöver:
• En rulle kyld smördeg (jag använder ICAs)
• 1 liten trekantig brieost
• 1 pkt rökt skinka (smörgåspålägg)
• pizzakrydda
• 1 ägg
• lite sesamfrön


Skär upp smördegen i lagom stora trianglar. Lägg lite skinka och brieost på varje triangel. Krydda med pizzakrydda och rulla sedan varje triangel till en giffel.

Lägg gifflarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med uppvispat ägg och strö sesamfrön över.


Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min, de ska få en lagom gyllenbrun färg.


Innehållet i gifflarna går ju att variera helt efter tycke och smak och de är så enkla att göra. Jag har redan gjort dessa 2 gånger och fler kommer det att bli.


Lycka till


Kommentera

Publiceras ej