CHOKLADMOUSSE A´LA CARLSSON

0kommentarer

 
 
I helgen gjorde jag chokladmousse för första (men inte sista) gången
 
 
 
 
 
på min instagram ecarlssons lovade jag receptet på denna smarriga efterrätt, så here we go
 
 
 
Chokladmousse till 4 personer
 
  • 100 gram Marabou Premium dark 70% (eller annan 70% choklad)
  • 2 äggular
  • 2 äggvitor
  • ½ dl strösocker
  • 1½ dl vispgrädde

 

Hacka chokladen och smält den i vattenbad. Vispa grädden nästan fast. Ställ den smälta chokladen lite på kylning. Vispa äggulorna luftigt med hälften av sockret. Vispa äggvitorna luftiga med resten av sockret. Rör ihop chokladen och äggulorna, ganska snabbt. Tillsätt äggvitorna och den vispade grädden växelvis. Vänd snabbt ihop till en jämn mousse. Rör inte för mycket i moussen! Lägg upp i skålar eller glas och ställ i kylen ca 3-4 timmar. Dekorera innan servering med hackad choklad och ex valnötter.

 

Ett tips: hacka lite choklad och blanda i moussen och med fördel kan man ha någon smaksättning också, ex rivet apelsinskal eller congac m.m. använd eget tycke och smak.

 

 

LYCKA TILL ♥

 

 

Kommentera

Publiceras ej